Ο Πομπέο συναντά τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Χριστοδουλίδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο μίλησε τηλεφωνικώς στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (GASC) Χριστοδουλίδης και συζήτησε τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της ελληνικής διοίκησης.

Αναφέρθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε ένα τηλεφώνημα με τον Ελληνοκύπριο Υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κύπρου (GASC) Νίκο Χριστοδουλίδη 5 ημέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση του και συζήτησε τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της ελληνικής διοίκησης.

Στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

“Ο Πομπέο και ο Χριστοδουλίδης λόγω των σημαντικών συνεργασιών μας στις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των περιορισμών βάσει των Διεθνών Κανονισμών Κυκλοφορίας Όπλων, της συμπερίληψης του GASC στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης και της ίδρυσης του Κυπριακού Κέντρου Ασφάλειας Γης, Υπεράκτιας και Λιμένας ως περιφερειακού κέντρου εκπαίδευσης ασφαλείας στα σύνορα. Συμφώνησε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-GASC είναι οι καλύτερες όλων των εποχών. “

.Source