Ο ΠΟΥ αναφέρει τη χρήση του εμβολίου coronavirus της Oxford-AstraZeneca σε ενήλικες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναπτύχθηκε ο νέος τύπος της Oxford-AstraZeneca Κορωνοϊός Συνέστησε το εμβόλιο να χρησιμοποιείται σε ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων αυτών ηλικίας άνω των 65 ετών.

Μετά την ανακοίνωση ότι τα εμβόλια Oxford-AstraZeneca είχαν “ελάχιστη” επίδραση στα μεταλλαγμένα είδη Kovid-19 στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής και ονομάστηκαν “B.1.351”, τα μάτια στράφηκαν στην απόφαση του ΠΟΥ.

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για τη χρήση του εμβολίου Oxford-AstraZeneca στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη της Ελβετίας.

DSÖ’ye Κορωνοϊός Δρ. “Ακόμα κι αν ένα στέλεχος κυκλοφορεί σε μια χώρα, δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιούμε αυτό το εμβόλιο AstraZeneca προς το παρόν για να μειώσουμε το επίπεδο των σοβαρών ασθενειών”, δήλωσε ο Alejandro Cravioto. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Cravioto, διευκρινίζοντας τις ηλικιακές ομάδες όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο, “Συνιστούμε να χρησιμοποιείται αυτό το εμβόλιο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, χωρίς το ανώτερο όριο ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα άνω των 65 ετών πρέπει να εμβολιαστούν.” είπε.

Η SAGE συνέστησε να χορηγείται το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca σε δύο δόσεις, σε απόσταση 8 έως 12 εβδομάδων.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Επικεφαλής του Τμήματος Εμβολίων και Εμβολιασμών του ΠΟΥ Δρ. Η Kate O’Brien επεσήμανε ότι η σύσταση της SAGE είναι προσωρινή και ότι η “τελική αξιολόγηση και απόφαση” σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca μπορεί να ανακοινωθεί στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 15 Φεβρουαρίου.

Επικεφαλής εμπειρογνώμονας από την επιστημονική επιτροπή του ΠΟΥ. Η Soumya Swaminathan δήλωσε επίσης ότι τα νέα στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι σωστά ότι η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca.

Ο Swaminathan τόνισε ότι αυτή η χώρα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca για να «συλλέξει στοιχεία και δεδομένα».

Το εν λόγω εμβόλιο Κορωνοϊός Δηλώνοντας ότι τα εμβόλια είναι ένα από τα εμβόλια προτεραιότητας για το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Πρόσβασης (COVAX), ο Swaminathan σημείωσε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που θα χορηγηθούν θα διανεμηθούν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του COVAX.

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΜΒΟΥΛΙΑ 337 ΜΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ 6 ΜΗΝΟΥΣ ΤΟΥ 2021

Ο Υπουργός Υγείας της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, Zweli Mkhize, δήλωσε ότι σταμάτησε προσωρινά τη χρήση του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Dr. Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus επισήμανε σε δήλωση στις 8 Φεβρουαρίου ότι είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί τελική απόφαση για το εμβόλιο.

Η Παγκόσμια Ένωση Εμβολίων και Εμβολιασμών (GAVI) ανέφερε ότι σύμφωνα με το COVAX, τουλάχιστον 337 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Kovid-19 διατέθηκαν για φτωχές χώρες τους πρώτους 6 μήνες του 2021 και σχεδιάζεται να διανεμηθεί σε χώρες από το τέλος του Φεβρουάριος.

.Source