Ο Πούτιν για τον κατάσκοπο της KGB George Orch Blake. Η συμβολή του στην παγκόσμια ειρήνη είναι πολύτιμη

Ο Blake Blake, ένας υψηλόβαθμος βρετανός αξιωματούχος πληροφοριών, ήταν επίσης πράκτορας της KGB. Πέθανε πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 98 ετών

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε ηλικία 98 ετών, λίγες ώρες μετά την είδηση ​​του θανάτου του πρώην Βρετανού διπλού πράκτορα Τζορτζ Όρχ Μπλέικ, ενός σοβιετικού κατασκοπευτικού KGB στη δεκαετία του 1950, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φόρεσε φόρο τιμής μιλώντας για μεγάλο επαγγελματικό, υποδειγματικό θάρρος. ,

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποχαιρέτησε τον Blake με τα ακόλουθα λόγια. «Ήταν ένας λαμπρός επαγγελματίας, ένας άνθρωπος με εξαιρετική ποιότητα και θάρρος. Η συμβολή του είναι πολύτιμη για τη διασφάλιση της στρατηγικής ισότητας του πλανήτη και τη διατήρηση της ειρήνης. Θα τιμήσουμε πάντα τη μνήμη του θρυλικού άνδρα. “

Ο Blake Blake, ένας υψηλόβαθμος βρετανός αξιωματούχος πληροφοριών, ήταν επίσης πράκτορας της KGB.

Οι δυτικοί κατάσκοποι έσκαψαν μια σήραγγα μήκους 548 μέτρων κάτω από το Τείχος του Βερολίνου στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για να παγιδεύσουν τις ανατολικές διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο της σοβιετικής εποχής.

Τρεις χιλιάδες τόνοι γης μεταφέρθηκαν λαθραία για τη δημιουργία της πιο διάσημης σήραγγας κατασκοπείας. Οι αρχές της Δυτικής Γερμανίας δεν έχουν πει τίποτα για την Επιχείρηση Gold για την αποφυγή διαρροών.

Η διαρροή, ωστόσο, προήλθε από τη βρετανική κατασκοπεία.

Ο Μπλέικ ενημέρωσε τους Σοβιετικούς για τη σήραγγα. Οι Ανατολικοί Γερμανοί και οι Σοβιετικοί το χρησιμοποίησαν για παραπληροφόρηση αντί να το ανακαλύψουν.

Όταν κανένας άλλος δεν το χρειαζόταν, το ανακάλυψαν φορτίζοντας τη Δύση με τις επιχειρήσεις. Χρόνια αργότερα, ο Μπλέικ συνελήφθη και φυλακίστηκε.

Κατηγορήθηκε ότι σκότωσε 42 Δυτικούς πράκτορες και τους εξέθεσε στους Σοβιετικούς. Ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει στη Μόσχα.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source