Ο «πράκτορας Khalistani» στάλθηκε στην κράτηση της NIA

ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά η σύλληψη του Gurjeet Singh Nijjar, ενός υποτιθέμενου πράκτορα Khalistani στο Δελχί από την Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (NIA), ένα ειδικό δικαστήριο στη Βομβάη τον έστειλε στην επιμέλεια του οργανισμού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Nijjar συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Δελχί την Τρίτη σε σχέση με μια υπόθεση που κατατέθηκε το 2019, όπου ορίστηκε ως καταζητούμενος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε ισχυρισμούς ότι προσπαθούσε να «αναζωογονήσει τη μαχητικότητα των Σιχ» μέσω της δραστηριότητάς τους σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Ένα φύλλο χρέωσης που κατατέθηκε εναντίον του ως διαφυγής κατηγορούμενος τον Μάιο του 2019 είχε ισχυριστεί ότι είχε την έδρα του στην Κύπρο και είχε βοηθήσει στην προμήθεια διεθνών καρτών SIM και παρείχε χρηματοδότηση σε έναν συν-κατηγορούμενο.

Τέσσερις άντρες ονομάστηκαν ως μέρος της φερόμενης συνωμοσίας – ο Μοϊνιντίν Σεντάμι, ο Χαρπάλ Σινγκ, ο συνταξιούχος αστυνομία του Δελχί, ACP Sundarlal Parashar και ο Nijjar. Υποστηρίχθηκε ότι ο Siddiqui επηρεάστηκε από τον Σινγκ και τον Νιτζάρ μέσω δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με την μαχητική ομάδα, τη Μπαρμπάρ Χαλσά Διεθνή.

Η NIA την Παρασκευή ζήτησε την επιμέλεια του Nijjar ισχυριζόμενος ότι ήθελε να διερευνήσει λεπτομερώς τον ρόλο του βάσει στοιχείων που έχουν προωθηθεί από συνομιλητές και άλλες πηγές. Η NIA ανέφερε ότι ο Nijjar, κάτοικος της Amritsar, είχε εγκαταλείψει τη χώρα το 2017 και εκδόθηκε εγκύκλιος εναντίον του το 2020. Υποστηρίχθηκε ότι συνελήφθη από το διεθνές αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί.

.Source