Ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου Philip περνά την έβδομη νύχτα στο νοσοκομείο

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, έχει περάσει μια έβδομη νύχτα στο νοσοκομείο αφού έγινε δεκτός ως προφύλαξη.

Φίλιππος, ο ΔΗνωμένο Βασίλειοε. του Εδιμβούργου, μπήκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου την περασμένη Τρίτη το βράδυ, αφού ενημερώθηκε από τον γιατρό του να εισαχθεί αφού αισθανόταν αδιαθεσία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι αναμενόταν να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες για παρατήρηση και ότι η 94χρονη σύζυγός του έχει μείνει στο Κάστρο του Γουίντσορ, το σπίτι της στα δυτικά του Λονδίνου, όπου το ζευγάρι ήταν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος COVID-19 .

Και οι δύο βασιλείς έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κοροναϊού και του DΗνωμένο ΒασίλειοΗ ασθένεια του e δεν σχετίζεται με το COVID. Μια βασιλική πηγή είπε ότι αναμενόταν να παραμείνει στο νοσοκομείο αυτήν την εβδομάδα και ο Φίλιππος ήταν σε καλή διάθεση.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, γιος του κληρονόμου Πρίγκιπα Τσαρλς, είπε τη Δευτέρα ότι ο παππούς του ήταν «εντάξει, τον παρακολουθούν».

Η ασθένεια του Φίλιππο έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη βασίλισσα και τη μοναρχία αφού ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο μικρότερος αδερφός του Γουίλιαμ Πρίγκιπας Χάρι και η αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν θα διακόψουν όλους τους επίσημους βασιλικούς δεσμούς τους.

Ο Χάρι, 36 ετών και ο Μέγκαν, 39 ετών, αποχώρησαν από τα καθήκοντα τον Μάρτιο του περασμένου έτους, και ο διαχωρισμός αυτός επισημοποιήθηκε την Παρασκευή, με το ζευγάρι να χάνει τα πολύτιμα βασιλικά τους προστατευτικά.

Έχουν μετακομίσει με τον γιο τους Archie στη Νότια Καλιφόρνια για να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή και να ξεφύγουν από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, και τον επόμενο μήνα θα δώσουν μια «ευρεία» συνέντευξη στον αμερικανικό οικοδεσπότη της εκπομπής Oprah Winfrey.

Η νοσηλεία του Φιλίππου, ο οποίος ήταν ο έμπιστος της βασίλισσας κατά τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της και του πατριάρχη της οικογένειας, στερεί από τον μονάρχη τη συμβουλή του.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας έχει πάρει περισσότερα από ένα πίσω κάθισμα από τότε που αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή το 2017, με πολλούς από τους επίσημους ρόλους του να αναλαμβάνονται από άλλα μέλη της οικογένειας.

(Reuters)

Source