“Ο προπονητής της Κύπρου είναι ίσος με κάθε ξένο, αλλά υποτιμάται από διαφορετικά άλογα”

Ο Άνδρος Κουλούμπρις, Πρόεδρος του Συλλόγου Προπονητών Προσωπικού, προσκλήθηκε στο RADIO PROTO Transition Show, μιλώντας για τις δυσκολίες, τα προβλήματα, την υποτίμηση, καθώς και την πρόοδο της τοπικής τεχνολογίας.

Διαβάστε τις δηλώσεις του.

“Μέσω τηλεδιάσκεψης με προπονητές όλων των κατηγοριών, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε θέματα από όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών. Ως σύνδεσμοι, σεβόμενοι τις αποφάσεις των εμπειρογνωμόνων, συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά μέσω της επιδημίας, ο προπονητής έχασε το έργο σημαντικών οικογενειακών ροών χρημάτων. Οι επιστολές προς το κράτος ζητούν τη βοήθειά του. Ορισμένοι συνεργάτες εργάστηκαν μόνο 4 μήνες το 2020. Μερικοί προπονούνται αποκλειστικά, είναι ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς. Μου έχουν καλέσει πολλοί άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο ως παίκτης ή προπονητής, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο προπονητής είναι επίσης παιδαγωγός, είτε είναι γονέας είτε δάσκαλος, είναι πολύ δύσκολο να τον αντικαταστήσει, η προσέγγιση του προπονητή είναι πολύ διαφορετική. Σταματήσαμε τα αθλήματα για τη δημόσια υγεία, ενώ τα αθλήματα είναι υγεία. Αντιφατικές απόψεις. Το παιδικό μέρος είναι ιερό για μένα, είναι η συνέχισή μας σε αυτό το μέρος να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα που πρέπει να ξεκινήσουμε με τα παιδιά.

Έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για τους υπουργούς, περιμένουμε, ο Υπουργός Εργασίας ανταποκρίνεται πάντα στην επίλυση αυτού του σημαντικού ζητήματος.

Ο προπονητής της Κύπρου αισθάνεται δυσφημισμένος σήμερα, από διάφορες πηγές, δεν είναι πάντα καλύτερο να δημοσιεύσετε τον σύνδεσμο. Κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις, ασχολούμαστε με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εταίρων.

Ο Κύπριος προπονητής έχει πλέον περάσει σε επαγγελματικό επίπεδο, ίσος με κάθε ξένο που έρχεται, τα αποτελέσματα είναι εκεί, μιλούν από μόνα τους. Η ίδια η ομοσπονδία πληρώνει για τον επανεξοπλισμό του σχολείου, είμαστε λυπημένοι που η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή δόθηκε σε αλλοδαπό προπονητή, νομίζω ότι ανήκε σωστά στην Κύπρο.

Source