Ο προϋπολογισμός του Διαστημικού Προγράμματος δεν μπόρεσε να φτάσει το Diyanet! Εδώ είναι η διαφορά

Ο Πρόεδρος και Πρόεδρος του AKP Ερντογάν, “Το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Τουρκίας” μετά τη δήλωσή του για την εισαγωγή της ημερήσιας διάταξης της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 Προεδρικός Kararnamesi’yl.

Σύμφωνα με την έκθεση του Μουσταφά Μερτ Νότσιν από το Birgün Πολλές χώρες, η Τουρκία διαθέτει δισεκατομμύρια δολάρια για να μοιραστεί τη διαστημική έρευνα Η Διαστημική Υπηρεσία δεν είναι σε θέση να πάρει μερίδιο των επενδύσεων το 2019 Μόνο 5 εκατομμύρια TL διατέθηκαν στον οργανισμό το 2020 και το 2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Diyanet, που διατέθηκε 210 εκατομμύρια TL τα ίδια χρόνια, ανήλθε σε 23,8 δισεκατομμύρια TL.

400 χιλιάδες TL ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το μερίδιο που διατέθηκε στην Τουρκική Υπηρεσία Διαστήματος το 2020 ήταν μόνο 1 εκατομμύριο λίρες. 400 χιλιάδες TL από το 1 εκατομμύριο TL που διατέθηκαν από τις επενδύσεις του οργανισμού το 2020 δαπανήθηκαν για τη «Μελέτη Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος». Οι υπόλοιπες 600 χιλιάδες TL δαπανήθηκαν στο πλαίσιο του “Διάφορα Έργα” για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού. Με τις πιστώσεις που προστέθηκαν αργότερα, οι συνολικές δαπάνες του οργανισμού το 2020 καταγράφηκαν σε 1 εκατομμύριο 917 χιλιάδες TL.

ΧΑΜΗΛΟΣ ΠΡΟUDΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ το 2021

Η Τουρκική Υπηρεσία Διαστήματος έλαβε επίσης σχετικά χαμηλό μερίδιο επενδύσεων το 2021 Σύμφωνα με το Προεδρικό Πρόγραμμα Επενδύσεων του 2021, 4 εκατομμύρια TL εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό για τις επενδύσεις του οργανισμού. Το μερίδιο που διατέθηκε το 2021 για τη Μελέτη του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος, που ξεκίνησε το 2020, εκφράστηκε ως 1 εκατομμύριο 33 χιλιάδες TL Εκτός από το Εθνικό Πρόγραμμα Μελετών Διαστημικού Προγράμματος, ο επενδυτικός προϋπολογισμός του πρακτορείου για το 2021 κατατάχθηκε ως 1 εκατομμύριο 545 χιλιάδες TL για Έρευνες και Έργα Σχεδιασμού Διαστημικών Τεχνολογιών, 369 χιλιάδες TL για το λογισμικό Εφαρμογής Παρακολούθησης Ευρείας Περιοχής eXTP και 1 εκατομμύριο 53 χιλιάδες TL για Διάφορα Έργα.

Δεν μιλάμε υπερβολικά

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, “Η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία δεν μιλάμε για υπερβολικό λόγο λέγοντας” είπε τα λόγια των στόχων στον τομέα του διαστήματος. Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία, “Η Τουρκία είναι ένα πρόγραμμα που θα φέρει ένα σημαντικό σημείο στο σημείο της οικονομίας του διαστήματος” για να προετοιμάσει το αμυντικό Varank, 2023 “στο τέλος της αφαίρεσης τροχιάς κοντά στο δικό μας διαστημικό σκάφος, αλλά θα στείλει στον Ayr τον αρχικό μας εθνικό κινητήρα τη δική μας ανάπτυξη. Θα το καταστήσουμε δύσκολο », είπε.

ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ

Αποκαλύφθηκε ότι το μεταλλικό μπλοκ, το οποίο βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο Göbeklitepe, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Urfa, τοποθετήθηκε για την προώθηση του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος. Το μεταλλικό μπλοκ, ύψους περίπου 3 μέτρων, πλάτους ενός μέτρου, με τις λέξεις “Κοιτάξτε τον ουρανό, δείτε το φεγγάρι” στο αλφάβητο Göktürk, απεικονίστηκε στην τεράστια οθόνη στο πίσω μέρος όταν ο Ερντογάν έκανε την εισαγωγική ομιλία του στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα.

***

Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

Λέκτορας του Ποιμενικού Επιστημονικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Τουρκία επέστησε την προσοχή στα προβλήματα υποδομής που σχετίζονται με την εξερεύνηση του διαστήματος. μεγάλωσε στην Τουρκία σημαντικοί αστρονόμοι, αστροφυσικοί, μηχανικοί και πεδίο σπουδών λόγω έλλειψης απαραίτητων υποδομών και αστροβιολόγων Shepherd δηλώνοντας ότι υπηρετούσε σε άλλες χώρες και διαστημικές υπηρεσίες, είπε:

«Ενώ οι σπουδές στον τομέα της αστρονομίας συγκεντρώνονται στα τμήματα αστρονομίας και διαστημικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και του Πανεπιστημίου Ege, η αξία που δίνεται στις βασικές επιστήμες έχει πέσει στα μάτια της ακαδημίας και της κοινωνίας. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι σε αυτόν τον τομέα, ο προϋπολογισμός πρέπει να αυξηθεί, να καταρτιστεί ειδικευμένο προσωπικό και να συμπεριληφθούν νέοι εμπειρογνώμονες.

Η υποστήριξη των γυναικών σε τομείς όπως η Αστρονομία, οι Διαστημικές Επιστήμες και η Μηχανική ως ευλογία μειώνουν το κίνητρο των επιστημόνων που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα », δήλωσε ο Çoban, προσθέτοντας ότι« Εάν τα επιστημονικά έργα θα μπορούσαν να υποστηριχθούν εγκαίρως, είναι δυνατό τώρα ένα άλλο μέλλον ». Ο βοσκός συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα διαφορετικό όραμα ως μια χώρα που ίδρυσε ένα εργοστάσιο ανεμοπλάνων THK το 1925, ακόμα κι αν μπορούσαμε να μιμηθούμε τις διαστημικές πρωτοβουλίες άλλων χωρών, πόσο μάλλον να παράγουμε μια ιδέα από το μηδέν. Επί του παρόντος, χώρες όπως τα ΗΑΕ, η Ινδία και το Ισραήλ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες πολύ μπροστά μας. Η αστρονομική επιστήμη και η επιστήμη της διαστημικής τεχνολογίας είναι διαφορετικοί τομείς. Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί του προσωπικού της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας στην απασχόληση εκτός από βασικούς επιστήμονες, γεωλόγους και θα προχωρήσουν ακόμη και θα δώσουν θέση στους εκπαιδευτικούς.

***

Ο γαμπρός πήγε, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥΟΣ

Η πρώτη απάντηση του CHP στα λόγια του Προέδρου Ερντογάν «Ελπίζω ότι θα πάμε στο φεγγάρι», επισημαίνοντας το 2023, προήλθε από τον Εκπρόσωπο του Κόμματος Faik Öztrak. Υπενθυμίζοντας στον Berat Albayrak, πρώην υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών, “Έχουμε ψηφοφόρους που θα πίστευαν αν ο Πρόεδρος μας είπε” Θα κάνω έναν δρόμο τεσσάρων λωρίδων προς την Ay “, είπε ο Öztrak,” Ο γαμπρός έχει φύγει, αλλά του οι ιδέες εξακολουθούν να ισχύουν. “

Ο αναπληρωτής CHP της Σμύρνης Ednan Arslan τόνισε επίσης ότι ο οργανισμός δεν πραγματοποίησε συναντήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ίδρυσή του και είπε: «Ένα ίδρυμα που δεν πραγματοποιεί καν συνεδριάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έρθει στο φεγγάρι σε δύο χρόνια. Έλα, ενώ πηγαίνουμε στο διάστημα, ίσως θα συναντήσουμε το εθνικό μας αεροπλάνο στο δρόμο ».

***

Το αίτημα για ανάγνωση του adhan στο διάστημα!

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Θρησκευτικού Ιδρύματος-Sen Nuri Unal, πολίτες της Τουρκίας που στο διάστημα της Τουρκίας σχεδίαζαν να στείλουν στο διάστημα το 2023 ζήτησαν να διαβαστεί η πρόσκληση για προσευχή. Unal, “για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Τουρκία έχει κάνει μια τέτοια μελέτη, εκ των πραγμάτων ακούγεται η πρόσκληση για προσευχή, έχω δείξει τον κόσμο από το διάστημα Ας κάνουμε μια σημείωση στην ιστορία », είπε.

***

Έγραψαν το 2023 με ναρκωτικά

Στις επιχειρήσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν στο Βαν την προηγούμενη ημέρα, κατασχέθηκαν 246 κιλά ηρωίνης και ένα άτομο συνελήφθη. Οι αστυνομικές ομάδες έγραψαν το “διάστημα 2023” με τα πακέτα ηρωίνης που κατέλαβαν, αναφέροντας την ομιλία του Ερντογάν στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα.

***

Garden State: Αφήστε το να είναι «Cacabey»

Το κάλεσμα του Ερντογάν, “Δεδομένου ότι ένας πολίτης θα πάει στο διάστημα, τώρα πρέπει να βρούμε τούρκικα λόγια για αστροναύτη ή κοσμοναύτη” προήλθε από τον πρόεδρο του MHP Devlet Bahçeli. Ο Μπατσέλι πρότεινε το όνομα “Cacabey” για τον αστροναύτη που πηγαίνει στο διάστημα.

***

Δεν μπορούσαμε να διανείμουμε μάσκα, πηγαίνουμε στο διάστημα;

Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξηγεί, οι πολίτες των “διαστημικών σχεδίων της Τουρκίας” αντέδρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βαθμιαία αυξάνοντας τη φτώχεια στην Τουρκία, δείχνοντας ότι η αύξηση της εκπαίδευσης των πολιτών σε ανισότητες υγείας σε σχεδόν κάθε τομέα, η αποτυχία της κυβέρνησης να «Διαστημικό έργο», τόνισε ότι προσπάθησε να καλύψει.

Οι πολίτες εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα με μερικές λέξεις:

♦ Τα διαστημικά ταξίδια ομιλούνται σε όλα τα κανάλια, προσπαθούμε να ονομάσουμε τον αστροναύτη. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί η ψυχική υγεία σε αυτήν τη χώρα.

Couldn’t Δεν μπορούσαμε να παραδώσουμε πέντε μάσκες, πηγαίνουμε στο διάστημα;

♦ Οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ψωμί το 2021, θα πάμε στο διάστημα το 2023.

Waiting Περιμένουμε ένα έργο διαστημικής μεταφοράς με εγγύηση επιβατών.

Guess Υποθέτω ότι μία από τις εταιρείες Cengiz, Kolin ή Limak κατασκευάζει το διαστημικό σκάφος.

President Ο Πρόεδρός μας λέει «Θα πάμε στο διάστημα», εξακολουθούμε να λέμε ότι η ανεργία των νέων είναι 30%. Ντροπή μας.

***

Η ΕΣΣΔ είναι η πρώτη χώρα που έφτασε στην AY

Μεταξύ 1959 και 1976, οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ έστειλαν συνολικά 12 μη επανδρωμένα διαστημόπλοια στη Σελήνη. Η πρώτη χώρα που έφτασε στη Σελήνη ήταν η ΕΣΣΔ το 1959. Η πρώτη χώρα που έστειλε ανθρώπους στο φεγγάρι ήταν οι ΗΠΑ με τον Apollo 11. Σε αυτήν την διαστημική πτήση στις ΗΠΑ, οι αστροναύτες Neil Armstrong και Buzz Aldrin έκαναν την ιστορία ως οι πρώτοι άνθρωποι που προσγειώθηκαν στη σεληνιακή επιφάνεια στις 20 Ιουλίου 1969 στις 20.18. Στις αρχές του 2019, χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Γαλλία εργάστηκαν στη Σελήνη. Ωστόσο, το 2019, η Κίνα ήταν η μόνη χώρα από αυτές τις χώρες που ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή και προσγειώθηκε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Source