“Ο Πρωθυπουργός ή το Συμβούλιο Υπουργών δεν έχει καμία εξουσία επί των αποφάσεων”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων Esendağlı δήλωσε ότι οι αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου των Λοιμωδών Νοσημάτων θα πρέπει να δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα για να τεθούν σε ισχύ και ότι το δικαίωμα δημοσίευσης των αποφάσεων στην Επίσημη Εφημερίδα ανήκει στον Υπουργό Υγείας. “δεν έχει καμία εξουσία.”

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

Δηλώνοντας ότι οι αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου για τις Μεταδοτικές Ασθένειες θα πρέπει να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα για να τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις, ο Esendağlı είπε, “Σε ποια αρχή ανήκει αυτό;” Απάντησε στην ερώτησή του ως εξής:

«Σύμφωνα με το νόμο, το Υπουργείο Υγείας θα δημοσιεύσει τις αποφάσεις στην Επίσημη Εφημερίδα. Με άλλα λόγια, το Συμβούλιο Υπουργών ή ο Πρωθυπουργός δεν έχουν καμία εξουσία ή διακριτική ευχέρεια να δημοσιεύουν αυτές τις αποφάσεις στην Επίσημη Εφημερίδα. Ωστόσο, οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί. Επομένως, η τρέχουσα νομική κατάσταση είναι ένα είδος «καθαρτηρίου». είναι χάος “

Ο Esendağlı έδωσε τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή του:

«Το νομικό πρόβλημα προκύπτει στα ακόλουθα σημεία:

Για να τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταδοτικών Νόσων, πρέπει να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα

Λοιπόν, σε ποιον ανήκει αυτή η αρχή;

Σύμφωνα με το νόμο, το Υπουργείο Υγείας θα δημοσιεύσει τις αποφάσεις στην Επίσημη Εφημερίδα. Με άλλα λόγια, το Συμβούλιο Υπουργών ή ο Πρωθυπουργός δεν έχουν καμία εξουσία ή διακριτική ευχέρεια να δημοσιεύουν αυτές τις αποφάσεις στην Επίσημη Εφημερίδα. Ωστόσο, οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί.

Επομένως, η τρέχουσα νομική κατάσταση είναι ένα είδος «καθαρτηρίου». είναι σύγχυση. Πιστεύω ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της ΤΔΒΚ θα δώσει την απαραίτητη γνώμη στα μέρη κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών στο οποίο καλούνται στις 14:00, ώστε να κατανοήσουν με σαφήνεια τη νομική τους κατάσταση.

Εύχομαι λίγο περισσότερη υπομονή. “

Source