Ο πρωθυπουργός Τζόνσον θα μπορούσε να χάσει την έδρα και την πλειοψηφία του στις επόμενες εκλογές – δημοσκόπηση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να χάσει τη θέση του και κανένα από τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα δεν είναι πιθανό να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία στις επόμενες γενικές εκλογές, το αργότερο έως το 2024, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Αυτή είναι η πρώτη λεπτομερής έρευνα για την αντίληψη του κοινού σχετικά με τον χειρισμό των Johnson σχετικά με τις πρόσφατα ολοκληρωμένες συνομιλίες για το Brexit και την πανδημία COVID-19, αφού ανέστρεψε τα σχέδια για να επιτρέψει στις οικογένειες να συναντηθούν τα Χριστούγεννα σε περιοχές της νότιας Αγγλίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Πάνω από 22 χιλιάδες άτομα ρωτήθηκαν σε μια δημοσκόπηση δημοσκόπησης από ψηφοφορία ανά περιφέρεια για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων τον Δεκέμβριο, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία ερευνητικών δεδομένων Focal και δημοσιεύθηκε από την Sunday Times.

Η λεγόμενη δημοσκόπηση πολυεπίπεδης παλινδρόμησης και μετά τη διαστρωμάτωση (MRP) διαπίστωσε ότι οι κυβερνώντες Συντηρητικοί θα χάσουν 81 έδρες, εξαλείφοντας την πλειοψηφία των 80 θέσεων. Αυτό θα αφήσει τους Συντηρητικούς με 284 έδρες, ενώ το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα θα κερδίσει 282 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα, το οποίο θέλει να αποχωρήσει από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να κερδίσει 57 από τις 59 έδρες στη Σκωτία, πράγμα που σημαίνει ότι το κόμμα θα μπορούσε ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει την έδρα του Uxbridge, δυτικά του Λονδίνου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ο Τζόνσον κέρδισε μια ηχηρή εκλογική νίκη πέρυσι που του επέτρεψε να πάρει τη Βρετανία από την τροχιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά από σχεδόν μισό αιώνα στενών δεσμών.

Αλλά η πρωθυπουργία του Τζόνσον μπορεί ολοένα και περισσότερο να καθορίζεται από την απάντηση της κυβέρνησης στην πανδημία κοροναϊού, η οποία έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 74.000 ανθρώπους και έχει συντρίψει την οικονομία.

Source