Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα ανακοίνωσε ότι οι αναβαλλόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες στις 23 Ιουλίου. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 24 Αυγούστου.

Υπάρχει μια ραγδαία αύξηση στον αριθμό των περιπτώσεων κοροναϊού στην Ιαπωνία. Το Τόκιο ανέφερε περισσότερες από χίλιες καθημερινές περιπτώσεις για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Σούγκα είπε ότι “οι αγώνες θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι, θα είναι ασφαλείς”.

Ο Τόμας Μπαχ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), δήλωσε σε δήλωση τον Νοέμβριο ότι ήταν σίγουρος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ήταν θεατές.

Ο κυβερνήτης του Τόκιο είναι προσεκτικός

Ενώ αναφέρεται ότι ο μεταλλαγμένος κοραναϊός που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία είναι επίσης στην Ιαπωνία, ο κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κοΐκι προειδοποιεί ότι ο αριθμός των περιπτώσεων μπορεί να “εκραγεί”.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έγινε την Παρασκευή, 1.337 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στο Τόκιο στις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Ιαπωνία ανέφερε συνολικά 239 χιλιάδες 41 περιστατικά και 3.000 337 θανάτους κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας.

Το κόστος για τα παιχνίδια αυξήθηκε κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των μέτρων που απαιτούνται για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού. Για το λόγο αυτό, τα παιχνίδια μπορεί να είναι «οι πιο ακριβοί θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία».

Δημοσκοπήσεις: “αναβολή ή ακύρωση”

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στην Ιαπωνία είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των αγώνων το 2021.

Οι άνθρωποι θέλουν την εκδήλωση να αναβληθεί περαιτέρω ή να ακυρωθεί εντελώς, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο πρωθυπουργός Σούγκα είπε ότι τα παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι “σύμβολο παγκόσμιας αλληλεγγύης”.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Thomas Bach, δήλωσε ότι θα καταβάλει προσπάθεια να διασφαλίσει ότι εμβολιάζονται όλοι οι αθλητές και οι θεατές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

11 χιλιάδες αθλητές από 200 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Source