Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ απέλυσε τον υπουργό Υγείας Αλί Πίλι

TRNC Ο πρωθυπουργός Σανέρ έκανε μια αλλαγή στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση των εξουσιοδοτημένων μονάδων.

Ο Σάνερ απέλυσε τον Υπουργό Υγείας Πίλι και ανέθεσε στη θέση του τον Υπουργό Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, Üstel.

Ο αναπληρωτής του Εθνικού Κόμματος Ενότητας (UBP), Επίσημος Canaltay διορίστηκε ως Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, που αδειάστηκε από τον Άστελ.

Το Ersin Tatar εγκρίθηκε

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ ενέκρινε την απόφαση για αλλαγή υπουργικού συμβουλίου

Πρωθυπουργός Σανέρ, “Αγαπητέ μου Αλί Πίλι Παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες μας ως Υπουργός Υγείας για σχεδόν 20 μήνες. Τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις υπηρεσίες του. Η πανδημία, η οποία έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο για περίπου ένα χρόνο, έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή στη χώρα μας. Σε αυτό το σημείο, θεώρησα σκόπιμο να αλλάξω το υπουργικό συμβούλιο, καθώς πιστεύω ότι η αλλαγή του καθήκοντος θα είναι επωφελής τόσο για τον κ. Pilli όσο και για τη χώρα μας. “

Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Üstel, ο οποίος έχει υπηρετήσει τους ανθρώπους της ΤΔΒΚ ως εργαζόμενος στον τομέα της υγείας και υπουργός, θα εκπληρώσει επίσης με επιτυχία το νέο του καθήκον, ο Saner σημείωσε ότι ο Canaltay θα είναι επίσης επιτυχής στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών με την εμπειρία του.

Ο Saner είπε, “Όπως ανέφερα πάντα, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το κράτος μας ζωντανό και να δοξάζεται, να ξεπεράσει την επιδημία το συντομότερο δυνατό και να φέρει τη χώρα μας στο επίπεδο της οικονομικής ανάπτυξης που της αξίζει, το συντομότερο δυνατό. οι προσπάθειές μας και οι δράσεις μας στοχεύουν σε αυτό. βρήκε την αξιολόγηση.

ΑΑ

.Source