Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Σανέρ καλεί τον ΟΗΕ να “ενθαρρύνει τον Αναστασιάδη για μια λύση δύο κρατών” – από την Ευρασία – νέα

kktc-πρωθυπουργός-sanerden-bmye-anastasiadisi-two-state-solution-on-cesa

Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Σανέρ καλεί τον ΟΗΕ να “ενθαρρύνει τον Αναστασιάδη για λύση δύο κρατών”

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersan Saner κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) να ενθαρρύνουν τον αρχηγό της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου (GASC) Νίκο Αναστασιάδη για λύση δύο κρατών.

10 Ιανουαρίου 2021 21:16

Ο πρωθυπουργός Σανέρ, στη γραπτή του δήλωση, έκανε γραπτή δήλωση ενώπιον του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Jane Holl Lute στην Κύπρο, οι οποίες θα ξεκινήσουν αύριο.

Αναφέροντας ότι η έννοια των κυρίαρχων, δύο ίσων λαών και δύο ξεχωριστών κρατών είναι μια συνεχής πραγματικότητα στην Κύπρο, ο Σάνερ είπε, “Ο ΟΗΕ πρέπει να εγκαταλείψει τη στάση του που δεν συμβάλλει σε μια λύση που βασίζεται σε αυτό το γεγονός και με νέες προσεγγίσεις για τη σύναψη συμφωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κυρίαρχων ίσων κρατών να συνεισφέρει. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες διαπραγματεύσεις και πολλές ιδέες και έγγραφα έχουν προωθηθεί στην Κύπρο από το 1968, ο Σανέρ υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα λόγω του ονείρου να θέσει το νησί υπό ελληνική ηγεμονία.

Ο Saner σημείωσε τα εξής:

«Η ελληνική πλευρά του« θέλω την ομοσπονδία », είπε, ο στόχος της Κύπρου να μειώσει τον τουρκικό λαό στο κράτος των μειονοτήτων, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ορισμένη αυτονομία στην Τουρκία για να αφαιρέσει τον Κυπριακό Ένωσι τρόπο για να παραμείνει ανοιχτό είναι το 2017 Crans Montana για άλλη μια φορά σαφώς ορισμένα κρέατα και Ο Πρόεδρος της εποχής, Μουσταφά Ακίτσι, έπρεπε να εξηγήσει ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει συμφωνία ομοσπονδιακής λύσης με Έλληνες αυτής της συμφωνίας. “

“Ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι πιο ρεαλιστικά”

Επισημαίνοντας ότι οι επαφές που έγιναν από εκείνη την ημέρα κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο Akinci έδειξαν ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στην ελληνική νοοτροπία, ο Saner έκανε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

“Αυτό που πρέπει να κάνει η οργάνωση του ΟΗΕ σε αυτό το σημείο είναι να ενθαρρύνει τον Αναστασιάδη για μια λύση δύο κρατών και να συμβάλει σοβαρά στην αλλαγή της κυρίαρχης ελληνικής νοοτροπίας. Ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι πιο ρεαλιστικά με την εμπειρία του παρελθόντος σε αυτή τη νέα προσπάθεια και θα συμβάλουν στο Κυπριακό να καταλήξει σε συμφωνία.”

.Source