Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Saner ζητά λύση στον ΟΗΕ

Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNCπρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ, Στη γραπτή του δήλωση, ΒΜ Η Ειδική Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέας για την Κύπρο Jane Holl Lute έκανε γραπτή δήλωση εν όψει των νέων επαφών της στην Κύπρο, οι οποίες θα ξεκινήσουν αύριο.

Δηλώνοντας ότι οι κυρίαρχοι, δύο ίσοι λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη είναι μια συνεχής πραγματικότητα στην Κύπρο, είπε ο Σάνερ, ” λύση“Είναι να συμβάλει στη σύναψη συμφωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κυρίαρχων ίσων κρατών, με νέες προσεγγίσεις”.

Υπενθυμίζοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες διαπραγματεύσεις και πολλές ιδέες και έγγραφα έχουν προωθηθεί στην Κύπρο από το 1968, ο Σανέρ υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα λόγω του ονείρου να θέσει το νησί υπό ελληνική ηγεμονία.

Ο Saner σημείωσε τα εξής:

«Η ελληνική πλευρά του« θέλω την ομοσπονδία », είπε, ο στόχος της Κύπρου να μειώσει τον τουρκικό λαό στο κράτος των μειονοτήτων, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ορισμένη αυτονομία στην Τουρκία για να αφαιρέσει τον Κυπριακό Ένωσι τρόπο για να παραμείνει ανοιχτό είναι το 2017 Crans Montana για άλλη μια φορά σαφώς ορισμένα κρέατα και Ο Πρόεδρος της εποχής, Μουσταφά Ακίτσι, έπρεπε να εξηγήσει ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει συμφωνία ομοσπονδιακής λύσης με Έλληνες αυτής της συμφωνίας. “

“Ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι πιο ρεαλιστικά”

Επισημαίνοντας ότι οι επαφές που έγιναν από εκείνη την ημέρα κατά τη διάρκεια και μετά την περίοδο Akinci έδειξαν ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στην ελληνική νοοτροπία, ο Saner έκανε τις ακόλουθες αξιολογήσεις:

“Αυτό που πρέπει να κάνει η οργάνωση του ΟΗΕ σε αυτό το σημείο είναι να ενθαρρύνει τον Αναστασιάδη για μια λύση δύο κρατών και να συμβάλει σοβαρά στην αλλαγή της κυρίαρχης ελληνικής νοοτροπίας. Ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι πιο ρεαλιστικά με την εμπειρία του παρελθόντος σε αυτή τη νέα προσπάθεια και θα συμβάλουν στο Κυπριακό να καταλήξει σε συμφωνία.”

ΑΑ

.Source