Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Saner: “Το Ελληνο-Έλληνο ζευγάρι δεν προτίθεται να ολοκληρώσει το Κυπριακό με συμφωνία”

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ έκανε γραπτή δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη κατά την επίσκεψή του στην ελληνοκυπριακή πλευρά χθες και το Κυπριακό.

Ο Saner, “το ελληνο-ελληνικό δίδυμο, δεν προτίθεται να συνάψει συμφωνία με το Κυπριακό μπορεί να συμφωνηθεί αμοιβαία. Όνειρα Τουρκίας, Κύπρου και αποσύνδεσης με τους Τουρκοκύπριους, έχουμε δικαιώματα μειοψηφίας με έναν Έλληνα στραμμένο στο κράτος που φέρεται να διορθώστε την Κυπριακή Δημοκρατία, το νησί υπό την ηγεμονία του για τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρούσαν την αναζήτηση μιας ομοσπονδιακής λύσης ως μέσο απόσπασης της προσοχής και τακτικής διαδικασίας μέχρι την ημέρα που πραγματοποιούν τα όνειρά τους, ο Σάνερ σημείωσε ότι οι στόχοι των υποστηρικτών της ομοσπονδιακής λύσης στην ΤΔΒΚ δεν σημαίνουν παρά βοηθώντας το ελληνο-ελληνικό ζευγάρι και δίνοντας ατού.

Ο Σάνερ τόνισε ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν κατά την επίσκεψη του Μικοτάκη στην ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν σαφείς, “Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο εξακολουθεί να είναι αντίθετο στη δημιουργία νέας εταιρικής σχέσης. Δηλώνουν ανοιχτά ότι θέλουν να εξελιχθεί η λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. και να συνεχίσουμε ως ομοσπονδιακό κράτος και ότι θέλουν να διορθώσουμε αυτήν τη δομή. ” βρήκε την αξιολόγηση.

– “Μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουν χάρη στις εγγυήσεις”

Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά, οι Τουρκοκύπριοι που απορρίπτουν την κυριαρχία της ισότητας και φέρονται να χτυπούν μια λειτουργική κρατική δομή υποδηλώνουν ότι θέλουν τον Σάνερ, “Ενώ οι προθέσεις να μην συνεργαστούν μαζί μας να αποφασίσουμε, που ιδρύθηκε το 1960 είναι να αφαιρέσουμε όλο το δικαίωμα αρνησικυρίας μας που υπάρχει ακόμη και στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία περιγράφει τη συνέχιση των αποτελεσματικών και de facto εγγυητών των συνθηκών του 1960 ως ξεπερασμένη. Ωστόσο, χάρη σε αυτές τις εγγυήσεις, εμείς οι Τουρκοκύπριοι μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεχίζουμε να υπάρχουν σε αυτό το νησί με τους δική σας ταυτότητα. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Σανέρ, Μικοτάκης, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης με αυτό καταδίκασε τις παρατηρήσεις που έκανε για την Τουρκία σε συνέντευξη Τύπου, είπε: «Το όνειρο της Ένωσης Κύπρου μαστίζει την Ελλάδα γιατί» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ, “Αν υπάρχει ένας κατακτητής στην Κύπρο, μας κυνηγά με το όπλο από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά που πρέπει να δηλώσει ότι είμαστε εταίροι. Οι Κύπριοι στο συνωμοτικό πραξικόπημα έσωσε τη δημοκρατία από τη σφαγή, έφερε δημοκρατία στην Ελλάδα και επέτρεψε σε πολλούς Έλληνες πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, να επιστρέψουν στις χώρες τους από την εξορία. βρέθηκε στην περιγραφή.

Source