Ο Πρωθυπουργός του Σουδάν Χαμντούκ ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα συσταθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός του Σουδάν Αμπντουλάχ Χαμντούκ απευθύνθηκε στο κοινό μέσω της κρατικής τηλεόρασης με την ευκαιρία της 65ης επετείου της ανεξαρτησίας του Σουδάν.

Δηλώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις τους με όλα τα συστατικά της μεταβατικής αρχής συνεχίζονται αδιάκοπα για την ολοκλήρωση των οργάνων εξουσίας, ο Χαντούκ είπε, “Θα παρακολουθήσουμε την αναδιάρθρωση του Συμβουλίου Υπουργών και του Συμβουλίου Κυριαρχίας και την ίδρυση της Νομοθετικής Συνέλευσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Δηλώνοντας ότι η μεταβατική κυβέρνηση ήθελε η Νομοθετική Συνέλευση να εκπροσωπεί όλα τα τμήματα και τις ομάδες του Σουδανικού λαού προκειμένου να εκπληρώσει τις νομοθετικές και εποπτικές της λειτουργίες κατά τη μεταβατική περίοδο, ο Χαντούκ είπε, «Θέλουμε να ανοικοδομήσουμε το έθνος-κράτος στα θεμέλια της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, εκτός από τη συμμετοχή όλων των εθνικών εξουσιών. ” μίλησε.

Δηλώνοντας ότι η διασφάλιση της ειρήνης είναι η πρώτη προτεραιότητα της μεταβατικής περιόδου, ο Hamduk είπε:

“Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για σταθερότητα, ανάπτυξη, συναίνεση για ένα μόνιμο σύνταγμα, ελεύθερες, δίκαιες και ολοκληρωμένες εκλογές χωρίς ειρήνη. Abdulaziz el – Πρέπει να ολοκληρώσουμε το ταξίδι ειρήνης που ξεκινήσαμε συνεχίζοντας τον διάλογό μας με τον Χιλού εντός των εθνικών συμφερόντων. “

Η σουδανική κυβέρνηση και οι ένοπλες ομάδες υπό το επαναστατικό μέτωπο σε διάφορα μέρη της χώρας υπέγραψαν μια τελική ειρηνευτική συμφωνία στην Τζούμπα, την πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, στις 3 Οκτωβρίου. Ο Abdulwahid Nur και ο Abdulaziz al-Hılu αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ της σουδανικής κυβέρνησης και των ενόπλων ομάδων δίνει στις ένοπλες ομάδες το δικαίωμα να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, το Συμβούλιο Κυριαρχίας και τη Νομοθετική Συνέλευση.

Στη διαδικασία μετάβασης, η οποία ξεκίνησε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό τον Απρίλιο του 2019 στο Σουδάν, ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός του Συμβουλίου Υπουργών και του Συμβουλίου Κυριαρχίας και η Νομοθετική Συνέλευση, η οποία είχε προγραμματιστεί να ιδρυθεί τον Ιανουάριο του 2020, δεν είχε ακόμη σχηματιστεί.

.Source