Ο πρωθυπουργός Ersan Saner δέχεται διοικητές – BRTK

Ο Πρωθυπουργός Ersan Saner δέχθηκε μια ευγενική επίσκεψη στον Διοικητή των Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων Στρατηγός Σέιζι Στρτρρκ, τον Διοικητή των Δυνάμεων Ασφαλείας Στρατηγός Zorlu Topaloğlu και τον Ταξίαρχο Taner Uysal, τον Ταξίαρχο Nihat Ergün, τον Ταξίαρχο Κεμάλ Μπαλτά και τον Ταξιαρχικό Στρατηγό İbrahim Dağman.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός Ersan Saner υπενθύμισε το ρητό του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο» και είπε: «Ποτέ δεν θέτει σε κίνδυνο αυτήν την αρχή, ακόμα κι αν είναι εχθρός μας, επεκτείνοντας το φιλικό του χέρι αλλά χωρίς να διακυβεύεται η αποφασιστική μας στάση, θα συνεχίσουμε », είπε. Τονίζοντας ότι η διαβεβαίωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας είναι απαραίτητη για τον τουρκοκυπριακό λαό, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε: «Είμαστε ευγνώμονες σε εσάς, τον στρατό μας, για αυτό το θέμα».

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner επεσήμανε ότι η διαδικασία covid-19 έφερε κάποιες δυσκολίες και δήλωσε ότι αν και η τοπική μόλυνση μειώθηκε σε έναν αριθμό πριν από δύο ημέρες, βγήκε με διπλούς αριθμούς χθες, και σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι άνθρωποι ήθελαν να μην γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα.

Ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε: «Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε συνολικά αυτήν τη σύντομη μεταβατική περίοδο. Όταν εξετάζουμε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει αξία δυόμισι. Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι θα διατηρήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για το προσωπικό σας νέο έτος. Τους εύχομαι ένα υγιές και ειρηνικό μέλλον ».

Στην ομιλία του, ο Ταγματάρχης Σέιζι Στστούρκ, Διοικητής των Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων, τόνισε ότι, ως διοικητές που υπηρετούν στο νησί, επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρωθυπουργό Σάνερ, συγχαίρουν τον Πρωθυπουργό Έρσαν Σανέρ για το διορισμό του ως Πρωθυπουργός και ευχήθηκαν επιτυχία στο νέο του καθήκον. Ο υπολοχαγός Öztürk παρουσίασε μια πινακίδα στον Πρωθυπουργό Ersan Saner στη μνήμη της επίσκεψής τους.

Source