Ο πρωθυπουργός Modi θα συναντηθεί σήμερα με τους υπουργούς για τη διάθεση εμβολίων Covid-19

Ινδία

oi-Deepika S

|

Δημοσίευση: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, 0:02 [IST]

Νέο Δελχί, 11 Ιανουαρίου: Πριν από την έναρξη του μεγάλου εμβολίου COVID-19 στις 16 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι θα προεδρεύσει τη Δευτέρα σε συνεδρίαση των αρχηγών όλων των κρατών και των συνδικαλιστικών εδαφών για να συζητήσουν ουσιαστικά τη στρατηγική και τη μελλοντική πορεία δράσης. Θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας κοροναϊού στη χώρα με τους υπουργούς στις 4 μ.μ.

Ο πρωθυπουργός Ναρίντερ Μόντι

Ο πρωθυπουργός έχει συνομιλήσει συχνά με τους υπουργούς της πολιτείας μετά την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα.

Ο ρυθμιστής φαρμάκων της Ινδίας ενέκρινε το εμβόλιο Covishield της Οξφόρδης, το οποίο κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Serum και ανέπτυξε αυτόχθονες το Covaxin της Bharat Biotech για περιορισμένη χρήση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Τουλάχιστον επτά άλλα εμβόλια αναπτύσσονται στην Ινδία, ενώ μερικά άλλα μπορούν να εισαχθούν από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αναπτύχθηκε από τον παγκόσμιο φαρμακευτικό γίγαντα Pfizer, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει αίτηση για εισαγωγή και πώληση στην Ινδία του εμβολίου του για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Μεταφορά εμβολίων από το SII για έναρξη στις 11 ή 12 Ιανουαρίου: Αναφορά

Πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει μαζικά προγράμματα εμβολιασμού για την προστασία των ανθρώπων τους από τον θανατηφόρο ιό, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 και έχει σκοτώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει μολύνει σχεδόν 9 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε.

Η προσπάθεια εμβολιασμού στην Ινδία ξεκινά σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 στην Κεράλα, αν και μια ευρύτερη επιδημία ξεκίνησε τον Μάρτιο αφού μερικοί άνθρωποι στο Δελχί και τις γειτονικές περιοχές δοκιμάστηκαν θετικά μετά την επιστροφή από το εξωτερικό.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τον εμβολιασμό, ακολουθούμενη από πολλά άλλα έθνη, όπως οι ΗΠΑ, η Λευκορωσία, η Αργεντινή, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κόστα Ρίκα, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία , Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Κουβέιτ, Μάλτα, Μεξικό, Ομάν, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελβετία και ΗΑΕ.

Σε ορισμένες χώρες, οι αρχηγοί της κυβέρνησης ήταν οι πρώτοι που έλαβαν τον πυροβολισμό, ενώ αλλού εργαζόμενοι σε υγειονομική περίθαλψη, προσωπικό υγιεινής ή ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί πριν από κανέναν άλλο.

Αλλά λίγο μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα επέβαλε αυστηρούς όρους κλειδώματος μετά την εύρεση ενός πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού. Αυτό οδήγησε επίσης στον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Ινδία επειδή ήταν ο κύριος προσκεκλημένος στην παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας στις 26 Ιανουαρίου.

Source