Ο Πρόδρομου ενημέρωσε την Εκπαιδευτική Επιτροπή για την επιστροφή στα σχολεία

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Πρόδρομου ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για την πορεία του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

ΜΙ: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΣτις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, είπε ότι σήμερα είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την πρόοδο αυτού του ακαδημαϊκού έτους.

Όσον αφορά τη σχολική χρονιά, ο κ. Πρόδρομου είπε, “Πρέπει να τονίσω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της χώρας μας, χάρη στη διοίκηση, αλλά είναι επίσης μια πολύ ισχυρή απάντηση της συνείδησης των πολιτών. ότι μπορούσαμε να επιστρέψουμε στο σχολείο. “

“Η επιστροφή εφαρμόζεται σταδιακά, όπως και οι αποφάσεις άρσης των γενικών περιορισμών. “Ωστόσο, περίπου 70.000 μαθητές, σχεδόν 8.000, 9.000 εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία αυτή την εβδομάδα”, είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι εάν διατηρήσουμε αυτό το επίτευγμα, δηλαδή τηρώντας τους κανόνες και τα πρωτόκολλα υγείας, θα μας «επιτρέψει να λειτουργήσουμε στο γυμνάσιο και σε άλλες τάξεις του σχολείου».

Όσον αφορά τις δραστηριότητες των σχολείων, είπε ο κ. Πρόδρομου, φέτος θα εφαρμόσουμε για πρώτη φορά κάτι που πρέπει να γίνει և θα πρέπει να γίνει μόνιμα, ορισμένες δραστηριότητες ծր ένα ομαλό πρόγραμμα μετάβασης μεταξύ προσχολικής, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης և προσχολικής και γυμνασίου .

«Φέτος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνδυάσουμε τα επίπεδα εκπαίδευσης, να βοηθήσουμε τα παιδιά, να υποστηρίξουμε την ομαλή μετάβασή τους, ακριβώς λόγω των επιδημικών συνθηκών», είπε.

Ωστόσο, εξήγησε, “είναι κάτι που πρέπει να γίνει νόμιμα.”

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν σταμάτησε να εργάζεται, παρά την προτεραιότητα που δίνεται σε θέματα υγείας. “Δεν σταμάτησε να εργάζεται σε αυτό το πρόγραμμα ομαλής μετάβασης για τη βελτίωση και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της ένταξης των παιδιών με βιογραφίες μεταναστών”, είπε, προσθέτοντας ότι “αυτά είναι πράγματα που θα ανακοινώσουμε λεπτομερώς τις επόμενες εβδομάδες.”

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ΓΔ Σεμινάρια, το τρίτο έτος τεχνικών σχολών που έχουν ήδη επιστρέψει σε σχολεία, αλλά και σε γυμνάσια και τεχνικά σχολεία, ο κ. Πρόδρομου είπε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα ληφθεί υπόψη, αλλά υπάρχουν ειδικοί όροι.

“Υπάρχει λοιπόν ένας κεντρικός προγραμματισμός, παρακολουθούμε την πρόοδο της διδασκαλίας κάθε μέρα, όπου υπάρχουν εξετάσεις, αναφερόμαστε κυρίως στις παναρμενικές εξετάσεις, αλλά και στις εξετάσεις των υπόλοιπων τεσσάρων μηνών του γυμνασίου, οπότε εκεί που υπάρχει είναι εξετάσεις, θα υπερισχύσει η απλή αρχή. «Αυτό που έχουν διδαχθεί εξετάζεται», είπε.

Κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά να μην “ανησυχούν”, σημειώνοντας ότι “το ξέρω βέβαια ακόμα κι αν λέμε ότι θα εξακολουθήσουν να είναι ξύπνιοι, γιατί είναι φυσιολογικό, είναι οι τελικές τους εξετάσεις, αλλά οι παναρμενικές εξετάσεις, όπως πέρυσι στο σχολείο θα λάβει υπόψη τις ειδικές περιστάσεις, θα υπάρξει προσέγγιση μετριασμού; “

“Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε, αλλά πρέπει να υποστηρίζουμε τα παιδιά που κάνουν ειδικές προσπάθειες σε ειδικές περιστάσεις. “Έχουμε συνείδηση”, πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση, ο κ. Πρόδρομου είπε: «Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουμε να μένουμε, να μένουμε στα σχολεία, να λειτουργούμε άλλα σχολεία φυσικής αγωγής, αλλά από τώρα και στο εξής θα είναι ασήμαντο να προβλέψουμε ότι αυτή η δράση θα επιτρέψει τη συνεχή διδασκαλία “

“Λοιπόν, λίγο περισσότερη υπομονή, τα δεδομένα θα ανακοινωθούν εγκαίρως”, είπε.

ΜΙ: Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατιγιάννη, Απευθυνόμενος στην Επιτροπή, συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε.

“Ναι, υπάρχουν προβλήματα, ναι, η επιδημία μας έχει μπλοκάρει στα σπίτια μας, έχει περιορίσει τις κινήσεις μας, τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού συστήματος”, ομολόγησε. Όλα αυτά, πρόσθεσε, “παρατηρούμε με εναλλακτικούς τρόπους ότι το εκπαιδευτικό σύστημα των σχολείων μας λειτουργεί καλά, αποκτώντας επιπλέον εμπειρία, εμπειρία, γνώση, δεξιότητες, ικανότητες, που δεν περιορίζονται στους μαθητές, δεν είναι περιορισμένα. στους εκπαιδευτικούς, αλλά μεταδίδουν αυτή την γνώση στην κοινωνία μέσω της οικογένειας. “

Ο κ. Χατζηγιάνης εξέφρασε αισιοδοξία ότι «οι υπόλοιποι τρεις μήνες θα είναι μια περίοδος σκληρής δουλειάς, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε αν συνεχίσουμε αυτήν την καθαρά αυθόρμητη δέσμευση για το τέλος του έτους».

Το Υπουργείο Παιδείας, συνέχισε, άκουσε ότι εφαρμόζονται προγράμματα που στοχεύουν στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά, στην κάλυψη κενών, στη διαχείριση προβλημάτων ή συμπεριφορών ή, σε κάθε περίπτωση, η ψυχοσύνθεση των μαθητών μας έχει αναπτυχθεί για τη διαχείριση της.

ΜΙ: Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άνδρος ΚαφκαλιάςΣτις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο, είπε ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν τον έπεισε ακόμη να μελετήσει σοβαρά οργανωμένα ή εναλλακτικά σενάρια σε σχέση με την πορεία του ακαδημαϊκού έτους.

“Παρεμπιπτόντως, δεν λάβαμε απαντήσεις σχετικά με το τι να κάνουμε με τον επικεφαλής αξιολόγησης των μαθητών, λάβαμε απαντήσεις σχετικά με το τι να κάνουμε με τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στο σχολείο, δεν λάβαμε απαντήσεις σχετικά με την προσαρμογή. αναλυτικό πρόγραμμα, “είπε. “Δεν γνωρίζουμε επίσης ποιες είναι οι συστάσεις της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την ψηφιακή τεχνολογία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σχετικά με τα κενά και τα προβλήματα στον τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης”, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καφκαλίας συνέχισε, τα προβλήματα που σχετίζονται με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων, την έλλειψη ψηφιακών συσκευών, την έλλειψη δικτύων. “Δυστυχώς, ένα χρόνο αργότερα, το υπουργείο δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί την κατάσταση”, πρόσθεσε.

ΜΙ: Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Αλληλεγγύης Μιχάλης ΓιώργκαςΣτις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, είπε ότι ανακαλύπτουν εκ νέου ότι η ακαδημαϊκή χρονιά εξελίσσεται με πάρα πολλά προβλήματα, προσθέτοντας ότι η εικόνα που παρουσίασε ο Υπουργός Παιδείας και Επιστημών είναι σχεδόν όμορφη.

“Αλλά αυτή τη στιγμή, η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς, δημιουργούνται μαθητές υψηλής ταχύτητας. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Παιδείας από τώρα και στο εξής, όπως το τέλος της επιδημίας, η επιστροφή στην εκπαιδευτική ομαλότητα . «Πώς μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα κενά που, δυστυχώς, έχουν δημιουργηθεί σήμερα για τους μαθητές μας, οι οποίοι πρέπει να διδάξουν το υλικό και τα μαθήματά τους από απόσταση;» πρόσθεσε.

Είπε ότι δεν τους δόθηκε ο ακριβής αριθμός μαθητών που έχουν συνδέσεις – υπολογιστές – μπορούν να παρακολουθούν ομαλά την πρόοδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

“Θα επικεντρωθώ σε αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα. “Εκτός από τις αντιφάσεις, πρέπει να υπάρχει μια μονάδα στόχου, ώστε εμείς, ως Κοινοβούλιο, να μπορούμε να βοηθήσουμε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά”, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, Στη δήλωση PSEM, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, είναι έκπληκτος. “Δεδομένου ότι το υπουργείο ήδη γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα να καλυφθεί ένα τεράστιο ποσό υλικού, γιατί δεν ρυθμίζει πλέον το υλικό για να αποφύγει το χειρότερο σενάριο;”

Σημειώνει ότι ρώτησαν τον Υπουργό επειδή κατανοεί το πρόβλημα, ότι είναι αδύνατο να καλυφθεί το υλικό, να προχωρήσει αμέσως στην άμεση μείωση ή μετατροπή του υλικού.

«Επιτρέψτε μου τελικά στον Υπουργό να συνειδητοποιήσει ότι οι μαθητές δεν είναι ινδικά χοιρίδια, απαιτούμε να ακουστούν τα αιτήματά μας, να καταρτιστεί ένα σοβαρό, περιεκτικό πρόγραμμα για το πώς προχωρούμε. “Εύλογες και δίκαιες απαιτήσεις για όλους τους μαθητές”, πρόσθεσε.

“Σε κάθε περίπτωση, το έχουν καταλάβει, παρά τα εμπόδια που δεν μπορούμε να φανταστούμε.” “Κανείς δεν μπορεί να παίξει με το μέλλον μας”, κατέληξε το PSEM σε δήλωση.

Πηγή: KYPE

Source