Ο Πρόεδρος βλέπει τους εμπειρογνώμονες ως έκτακτη ανάγκη, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο, υπό το βάρος των ταχέως επιδεινούμενων επιδημιολογικών δεδομένων, κλήθηκε να αποφασίσει για περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ σημαντικό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. Κρίσιμες αποφάσεις υπό τη σοβαρότητα της επιδείνωσης. Πίνακες για όλα τα σενάρια

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε μια ιδιωτική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου παρουσίασε τις προτάσεις για διακοπή του τρίτου καναλιού, ενημερώνοντάς τον ταυτόχρονα για την επιδεινούμενη επιδημιολογική κατάσταση, καθώς και για την κρίσιμη κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας. . όπου τα κρεβάτια επεκτείνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας έθεσε το σενάριο αποκλεισμού στο τραπέζι λόγω της κατάστασης στα νοσοκομεία. Το δεύτερο σενάριο είναι η ενίσχυση των μέτρων εστιάζοντας σε προβληματικούς τομείς και όχι επιβολή γενικής απαγόρευσης.

Λόγω της κρίσιμης σημασίας της κατάστασης, πριν λάβει μια τελική απόφαση, ο Πρόεδρος αποφάσισε να επισκεφθεί τους επιδημιολόγους το απόγευμα με τον Υπουργό Υγείας για να επανεξετάσει την κατάσταση. Δεν αποκλείεται αύριο να συγκροτηθεί νέο συμβούλιο υπουργών για τον αποκλεισμό των αποφάσεων.

Σε γραπτή δήλωση, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Σεντόνας δήλωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και την ανάπτυξη επιδημιολογικών δεικτών.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν ελήφθη καμία απόφαση για περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι σήμερα, στις 7 μ.μ., συγκλήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής Παλάτι. ακούστε τις απόψεις της επιτροπής.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Σεντόνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς ηγέτες για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, θα ακούσει τις απόψεις τους.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο, 23 Απριλίου, στις 11:30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο.

Source