Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Τατάρ – νέα

Πρόεδρος Τατάργια πρώτη φορά μετά την ανάληψη καθηκόντων Συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Έκανε δηλώσεις ενώ συνεχίζει.

Συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Ersan Saner, ο Τατάρ είπε ότι ήρθε στη Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Saner και ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα εκτός από τη συνάντηση 5 + των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Ο Τατάρ, από 27 έως 29 Απριλίου στην ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών και στις εγγυήσεις, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αγγλία θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή της ανεπίσημης μορφής 5 + του ΟΗΕ πριν από τη συνάντηση θα συζητηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν τη Δευτέρα 26 Απριλίου στην Κύπρο

Τατάρ, “η νέα πολιτική θα αποκαλυφθεί στη Γενεύη, μαζί με την Τουρκία, η τουρκοκυπριακή πλευρά, δηλαδή με βάση την κυρίαρχη ισότητα δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα είναι τώρα ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος αναζήτησης λύσεων”, ανέφερε ότι θα αξιολογούσε.

Τα προβλήματα θα ξεπεραστούν μαζί

Ο Τατάρ δήλωσε ότι συζήτησε επίσης θέματα χώρας και τόνισε ότι, ως πρώην πρωθυπουργός, αντιμετώπισαν όλα τα ζητήματα, ειδικά νέους τύπους μέτρων κοροναϊού (Kovid-19).

Εκφράζοντας ότι πάντα υποστήριζε την κυβέρνηση για την ευημερία της χώρας και του λαού, ο Τατάρ είπε ότι αντάλλαξαν ιδέες για το μέλλον της ΤΔΒΚ και την επιτυχία της.

Υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικό είναι η υγεία, η ευημερία, η ειρήνη και η ελπίδα του μέλλοντος, ο Τατάρ είπε ότι το φως στο τέλος της σήραγγας άρχισε να εμφανίζεται με τον εμβολιασμό και τον αριθμό των απορρίψεων.

Ο Τατάρ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι υποθέσεις θα μειωθούν το καλοκαίρι.

Επισημαίνοντας ότι εκτός από το πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη επένδυση στο Τατάρ, όχι τεχνικά θέματα και συνεχιζόμενες επενδύσεις από τη γραφειοκρατία βρήκαν ευχές.

Ο Τατάρ επεσήμανε ότι τα προβλήματα της ΤΔΒΚ θα ξεπεραστούν σε συνεργασία.

Δηλώνοντας ότι παρακολουθούσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το κοινοβούλιο, ο Τατάρ υπέβαλε πρόταση στην αντιπολίτευση για “επανεκτίμηση της στάσης της”.

Τατάρ, σχετικά με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, “Η ώρα των εκλογών πρέπει να αξιολογηθεί λαμβάνοντας τον παλμό του λαού.” είπε.

Ο Τατάρ δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Υπουργών για τη διαδικασία που θα κάνουν βάσει δύο κρατών στη Γενεύη και είπε ότι μετά την εκλογή του Προέδρου, εξήγησαν τις απόψεις τους βάσει δύο κρατών σε όλα τα σχετικά μέρη.

Πρωθυπουργός Σανέρ: “Μεταφέραμε αυτό που πιστεύουμε παράλληλα”

Κάνοντας δήλωση μετά την αποτυχία του Προέδρου Τατάρ στη Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Σανέρ είπε ότι σκέφτονται παράλληλα με τον Τατάρ για το Κυπριακό.

Ο Σάνερ δήλωσε ότι κάλεσε τον Πρόεδρο ενώπιον της Γενεύης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις απόψεις του στο Συμβούλιο Υπουργών.

“Μοιραστήκαμε την ίδια άποψη, μεταφέραμε ότι πιστεύουμε παράλληλα.” Ο Saner είπε ότι συζήτησαν επίσης τα γενικά προβλήματα της χώρας με τον Πρόεδρο και ότι τέτοιες συναντήσεις είναι σημαντικές όσον αφορά την ενότητα.

Source