Ο Πρόεδρος Ερντογάν καλεί τα κόμματα για ένα νέο σύνταγμα – Εφημερίδα Kocaeli

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της δήλωσης του Προέδρου Ερντογάν:

ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ένα νέο και ιστορικό έργο περιμένει το TGNA. Ο συνεργάτης μας στο Alliance Cumhur MHP βλέπει επίσης θετικά αυτήν την πρόταση, ελπίζω ότι η Τουρκία, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα προετοιμάσει ένα πολιτικό σύνταγμα και κέρδισε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη διακριτική ευχέρεια του έθνους σε ένα πραγματικό περιβάλλον ελευθερίας. Πιστεύω ότι το νέο μας Σύνταγμα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη της εθνικής βούλησης, θα στεφανώσει τους στόχους που έχουμε θέσει για την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας. Η Τουρκία ήταν το βαρύ κόστος των προβλημάτων που η χώρα μας βρίσκεται στο δρόμο για ένα σύνταγμα που προετοιμάστηκε στη σκιά του πραξικοπήματος του 1960 και του 1980. Όταν κατατέθηκε αγωγή εναντίον του κόμματός μας, δεν ξεχάσαμε εκείνους που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα έγγραφο στο φάκελο της υπόθεσης. Η Τουρκία αντιμετώπισε πολλές νέες πρωτοβουλίες εντός και εκτός των κατεχόμενων συνόρων τα τελευταία 7-8 χρόνια. Όλες αυτές οι προδοσίες καταστράφηκαν. Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε το σύστημα διαχείρισης, το οποίο δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Ενώ εργαζόμασταν για το Προεδρικό Σύστημα Διακυβέρνησης, είδαμε ότι το συνταγματικό ζήτημα εμφανίζονταν πάντα μπροστά μας. Αυτό το είδαμε στις προετοιμασίες για δικαστική μεταρρύθμιση που εκπόνησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας Με κάθε βήμα που κάναμε, συναντήσαμε το γεγονός ότι το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί με διορθώσεις. Σήμερα έσπασε τη δύναμη της κηδεμονίας, η Τουρκία έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το χτύπημα. Οι προϋποθέσεις είναι καλές για την ομιλία και τη σύνταξη του νέου συντάγματος. . Επιπλέον, χρειαζόμαστε μια ισχυρότερη στέγη για να αξιοποιήσουμε σωστά την ευκαιρία να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στην αλλαγή της παγκόσμιας ισορροπίας της πολιτικής και οικονομικής δύναμης.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η μεγάλη προσδοκία του έθνους μας στην ατζέντα μεταρρυθμίσεων μας ενθάρρυναν να παρουσιάσουμε την πρότασή μας για την προετοιμασία ενός νέου Συντάγματος στο κοινό. Τα συντάγματα υποχρεούνται να λάβουν την υποστήριξη ολόκληρης της κοινωνίας, εάν είναι δυνατόν. Είναι δυνατό με έναν τύπο στον οποίο μπορούν να βρεθούν όλες οι περικοπές. Προτίμησή μας είναι να συμμετάσχουν όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα σε αυτήν τη διαδικασία. Θα κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια προς το σκοπό αυτό. Ακόμα κι αν ορισμένα πολιτικά κόμματα αποκλείονται από τη διαδικασία, θα διασφαλίσουμε ότι όλα τα τμήματα της κοινωνίας θα συμμετέχουν στο έργο του νέου συντάγματος κάθονται και μιλούν. Πρέπει να πάρουμε ένα συνταγματικό κείμενο, χωρίς βιασύνη, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με όλα τα τμήματα. Είναι σαν να λαμβάνετε ένα κείμενο ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας 150, 200 χρόνια γιορτάζεται ως μία από αυτές τις ιστορικές μελέτες ορόσημων του συντάγματος. Χαιρετίζω τις προηγούμενες δηλώσεις του κ. Bahçeli και τα χθεσινά λόγια. Βλέπω ότι εμείς, ως Λαϊκή Συμμαχία, είμαστε σε πλήρη ενότητα κατανόησης.

ΕΛΑΤΕ, ΑΠΟΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Στο Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο θα κοινοποιήσουμε σύντομα στο κοινό, θα παρουσιάσουμε ένα συνοπτικό πλαίσιο για το νέο ζήτημα του Συντάγματος, μεταξύ άλλων θεμάτων. Από εδώ, θα ήθελα να καλέσω τα πολιτικά μας κόμματα, ακαδημαϊκούς, πανεπιστήμια, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μέλη των μέσων ενημέρωσης, εν συντομία, όλους τους ανθρώπους ιδεών και δράσεων. Ας προετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το νέο Σύνταγμα μαζί κατά τη διάρκεια του έτους και ξεκινήστε τη συζήτηση. Ας τα μοιραστούμε με το έθνος μας χωρίς να αποκλείσουμε κανέναν. Ας αντιμετωπίσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα, όχι ένα σύνταγμα πραξικοπήματος. Ως Λαϊκή Συμμαχία, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πιο εποικοδομητική συμβολή στο έργο για το νέο σύνταγμα. Η τελική απόφαση θα είναι το έθνος μας.

Γνωρίζουμε την ταλαιπωρία κάθε πολίτη που επηρεάζεται δυσμενώς από την επιδημία, ιδίως τους εμπόρους των οποίων οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί, και παρακολουθούμε προσεκτικά το ζήτημά τους. Αναπτύσσουμε συνεχώς νέα προγράμματα υποστήριξης για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Κινητοποιούμε όλα τα μέσα του κράτους έτσι ώστε κανείς να μην αισθάνεται άγρυπνος. Η υποστήριξη που παρέχουμε στους πολίτες και τους υπαλλήλους μας στο πλαίσιο της ασπίδας κοινωνικής προστασίας έχει ξεπεράσει τα 51 δισεκατομμύρια λίρες. Ο θησαυρός μας είναι στη διάθεση των εμπόρων και του έθνους μας. Τι μπορώ να κάνω αν ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να τους ακολουθήσει … Αλλά ξέρουμε τι βγήκε από το χρηματοκιβώτιο μας. Ακόμη και τα νοσοκομεία που έχουμε ανοίξει κατά την τρέχουσα επιδημική περίοδο στην υγεία υπερβαίνουν την ικανότητα πολλών χωρών.

ΔΗΜΟΣ IZMIR ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Η νοοτροπία μιας δημοτικής κυβέρνησης που θέλει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους της στην πόλη. Παρατήρησα επίσης μια αναφορά για την καταστροφή από τις πλημμύρες που συνέβη ως αποτέλεσμα των βροχών στη Σμύρνη πρόσφατα. Κατά κάποιο τρόπο, μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες, ένας καταστηματάρχης θυμάται τον πρόεδρο της CHP: «Η υποδομή έχει ολοκληρωθεί στη Σμύρνη. Σας ρωτώ, η CHP είναι εδώ εδώ και 35 χρόνια, διορθώστε αυτήν την υποδομή. ” Μιλώντας στην πρωτοποριακή τελετή για το τραμ Çiğli, ο πρόεδρος της CHP καυχιέται ότι ο δήμος του δανείστηκε πιο ευνοϊκούς όρους από το Υπουργείο Οικονομικών. Ως δήμος με σχεδόν 2,5 φορές τον προϋπολογισμό του, ο Μητροπολιτικός Δήμος της Σμύρνης δεν έχει τέτοιο δάνειο ούτως ή άλλως, κύριε Κεμάλ, να το μάθει. Ο δήμος δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτήν τη χρηματοδότηση τη στιγμή που έλαβε την άδεια και προς το παρόν δεν διαθέτει τέτοια άδεια δανεισμού. Δεν έχουμε δάνειο από τον δήμο. Τα ζητήματα ομολόγων είναι ζητήματα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους από όρους έως τη λήξη. Δεδομένου ότι ο Kılıçdaroğlu δεν κατανοεί την οικονομία και τα στοιχεία, δεν γνωρίζει ότι οι διεθνείς όροι δανείου χρηματοδότησης του Υπουργείου Οικονομικών είναι πιο κατάλληλοι από το δάνειο που βρίσκουν. Ας διορθώσουμε όμως ποιες συκοφαντίες από αυτά, είμαστε κουρασμένοι. Κανένας δήμος δεν μπορεί να λάβει τέτοιο δανεισμό αφού το Υπουργείο Οικονομικών δώσει την άδειά του. Αυτό τελικά έρχεται σε μένα. Πρέπει επίσης να το επιβεβαιώσω. Εάν ρωτήσετε τον πρώην δήμαρχο Aziz Bey, θα σας πει. Το έστειλε και συμφώνησα. Εάν ακολουθήσετε αυτό το λάθος, τα ερωτηματικά αρχίζουν να αυξάνονται εδώ. «Κατακτήσαμε την Κωνσταντινούπολη ως πόλη όπου οι δρόμοι δεν διασχίζονται από σκουπίδια, το νερό δεν ρέει από τις βρύσες του, η μεταφορά είναι παράλυτη, περιβάλλεται από παραγκουπόλεις χωρίς υποδομή, ο αέρας είναι βρώμικος, οι άνθρωποι δεν παρακολουθούνται και δυσαρεστημένοι. Μερικοί από αυτές τις κακές σκηνές άρχισαν πρόσφατα να αναβιώνουν στην Κωνσταντινούπολη, και να φαίνονται συχνά στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις όπου είναι υπεύθυνοι οι δήμοι της CHP.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ IZMIR ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Θα κάνουμε ομιλίες βίντεο για ορισμένα από αυτά τα θέματα μία φορά το μήνα. Πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς. Εκτός από αυτά, οι πολίτες μας θα δουν τα γεγονότα παρακολουθώντας τα γεγονότα στην οθόνη και ακούγοντας από εμάς. αυτά είναι πολλά ψέματα. Δεν υπάρχουν καλοί τρόποι. Η Σμύρνη είναι προφανής. Έχετε για 35 χρόνια. Ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα για την υποδομή; Ο Σμύρνη, με ολόκληρη την υποδομή του, βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης. Όταν βλέπω την κατάσταση της υπέροχης πόλης μας, όπως η Σμύρνη, στο σημείο της υποδομής και της υπερκατασκευής, λένε οι άνθρωποι δυστυχώς. Τι κάνεις? Δεν είχες νερό, δεν είχες νερό. Φέραμε το νερό στο İzmir με τις οδηγίες που έδωσα στο DSİ. Οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι μου. Στην πραγματικότητα, οι μητροπολιτικές πόλεις πρέπει να προμηθεύονται νερό. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στη Σμύρνη. Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, ήρθε χιόνι ή κάτι τέτοιο, αλλά έχουμε ανακάμψει, διαφορετικά μπορεί να υπάρχουν προβλήματα εδώ. Χάρη στα φράγματα, η Κωνσταντινούπολη δεν έχει δίψα. Όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του έθνους λόγω του κλεισίματος των βιασμών στο κόμμα τους, φυσικά θα το λάβουν υπόψη στην κάλπη.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ 2023

Καλώ τους αδελφούς μου κοινής λογικής στο CHP. Είναι η τρέχουσα CHP Kuvayi Milliye CHP; Οχι. Είναι το σημερινό CHP που επαινεί τη δημοκρατία από την Αμερική και την Ευρώπη το CHP εκείνων που κουνάνε τις γροθιές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστές εδώ και χρόνια; Είναι το CHP, το οποίο έφερε τους βουλευτές του εκλεγμένους από το έθνος στην αγορά, το CHP εκείνων που καυχιόταν για ενδοκομματική δημοκρατία για χρόνια; Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ναι, το θέμα είναι κλειστό για εμάς. Αλλά αν λέγεται όχι, είναι καθήκον μας να σας υπενθυμίσουμε. Ο επικεφαλής του CHP επιβάλλει μια ατρόμητη διοίκηση στο κόμμα και τη χώρα του. Βλέπουμε αυτό το άτομο να επαναλαμβάνει συνεχώς τις ίδιες αυταπάτες. Αντιμετωπίζουμε έναν bugger που δεν έχει συνείδηση ​​και δεν έχει πολιτική ηθική. Αυτό το άτομο, που δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ιδρύθηκε το υπουργικό συμβούλιο στο νέο μας σύστημα διαχείρισης, λέει ότι οι υπουργοί ήρθαν με ραντεβού. Στο νέο σύστημα, οι υπουργοί δεν έρχονται και πηγαίνουν με ταινία όπως ο πρόεδρος της CHP. Δεν ήταν αυτοί που διαλύθηκαν για να αποτρέψουν τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοβούλιο; Ουσιαστικά, δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις οποιουδήποτε μέρους. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στο δικό μας. Δυστυχώς, το CHP, το οποίο δηλητηρίασε την πολιτική με το σύστημα δανεισμού του στο παρελθόν, δυστυχώς κατέστρεψε αυτήν τη χώρα και τις αρχές μας. Θα δώσετε έναν πληρεξούσιο για μίσθωση, το άλλο μέρος IP θα δώσει έναν πληρεξούσιο για μίσθωση. Τότε θα πει ότι το θέλω πίσω. Υπάρχει τέτοια δημοκρατία; Ακούμε προσεκτικά την κριτική εκείνων που εγκατέλειψαν αυτό το κόμμα πρόσφατα, τόσο εναντίον των παλαιών τους όσο και απέναντί ​​μας. Υπάρχουν εκείνοι που έχουμε συμμετάσχει και εκείνοι που δεν έχουμε. Ο ακρογωνιαίος λίθος όλων αυτών των εξελίξεων θα είναι οι εκλογές του 2023.

ΣΤΟ MİÇOTAKİS: ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ HADDİN ΣΑΣ

Το Κυπριακό είναι η κοινή αιτία του τουρκικού και του κυπριακού λαού. Αυτοί ήταν που δεν αναγνώρισαν καν την τουρκοκυπριακή πλευρά το δικαίωμα αυτονομίας στη δεκαετία του 1960. Στόχος τους ήταν να κυβερνήσουν το νησί μόνο. Ο ίδιος ο Αννάν μου είπε τα εξής: «Μπήκα σε αυτό 4 φορές, απέτυχα, απέτυχα τώρα». «Είπα στον εαυτό του ότι« η τουρκική πλευρά δεν θα δει τίποτα αρνητικό από την Τουρκία ως χώρα εγγυητή ». … «Λοιπόν» είπε, ξεκίνησε. Ενώ οι μελέτες συνεχίζονταν, έδεσαν. Ο Ανάν είπε, “υποσχέθηκα, δεν μπορούμε να φύγουμε πριν τελειώσουμε αυτήν τη δουλειά.” Πήγαμε στο δημοψήφισμα. Ως τουρκική πλευρά, το 75 τοις εκατό των συγγενών μας είπε Ναι, και το 65 τοις εκατό των Ελλήνων είπε όχι. Η Νότια Κύπρος συμπεριλήφθηκε στην ΕΕ και η Βόρεια Κύπρος δεν ήταν. Οι ερευνητικές συναντήσεις ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα. Τώρα ο Miçotakis είναι προκλητικός. Πώς θα συναντηθούμε μαζί σας. Θα ξέρετε τον τρόπο σας. Εάν υπάρχει αναζήτηση για ειρήνη, μην με προκαλείτε, ξέρετε τα όριά σας. Τότε κλωτσήσατε το τραπέζι, έτρεξες από το τραπέζι. Αν πάει έτσι, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι μαζί σας. Αυτό που κάνετε στα νησιά είναι προφανές. Τι εμπιστεύεσαι; Θα υπάρχει υποστήριξη από κάπου, το εμπιστεύεστε; Η Τουρκία στέκεται ψηλά, γνωρίζει την ανάγκη να κάνει όταν είναι απαραίτητο. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Miçotakis ένα ακόμη πράγμα. Εμπιστεύεσαι μερικά βουνά, χιονίστηκε στα βουνά που εμπιστεύεσαι. Κανένα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει, αλλά κόβουμε την κοιλιά μας. Επομένως, θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους. Εκτός από τη λύση δύο κρατών, δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο. Δεν υπάρχει πια ομοσπονδία. Είτε το δέχεστε είτε όχι. Συνεχίζουν τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην τουρκική πλευρά, όλο και περισσότερο. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε περισσότερα. Ο βοηθός μου Fuat Bey πηγαίνει στην Κύπρο και θα ξεκινήσουμε τη δουλειά. Το Κυπριακό πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να συζητηθεί στην Κύπρο είναι η λύση δύο κρατών. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον όπου θα επικρατήσει η ειρήνη στο νησί λαμβάνοντας μαθήματα από το παρελθόν χωρίς να επισκιάζεται από το παρελθόν. Διαφορετικά, όλοι θα φροντίσουν την επιχείρησή τους.

Source