Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη συνάντηση της ομάδας του AK Party.

Πρόεδρος; Έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις για την Κύπρο, τον Μικοτάκη, τη Σμύρνη και το Νέο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σήμερα στη συνάντηση της ομάδας του AK Party. Στην ομιλία του, έκανε δηλώσεις για το νέο σύνταγμα, την ατζέντα της Σμύρνης και την Κύπρο.

Οι επικεφαλίδες των θεμάτων έχουν ως εξής:

Νέο Σύνταγμα

Ένα νέο και ιστορικό έργο περιμένει τη συνέλευση μας. Ο συνεργάτης μας στο Alliance Cumhur MHP βλέπει επίσης θετικά αυτήν την πρόταση, ελπίζω ότι η Τουρκία, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα προετοιμάσει ένα πολιτικό σύνταγμα και κέρδισε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη διακριτική ευχέρεια του έθνους σε ένα πραγματικό περιβάλλον ελευθερίας. Πιστεύω ότι το νέο μας Σύνταγμα, το οποίο θα αντικατοπτρίζει τη δύναμη της εθνικής βούλησης, θα στεφανώσει τους στόχους που έχουμε θέσει για την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας. Η Τουρκία ήταν το βαρύ κόστος των προβλημάτων που η χώρα μας βρίσκεται στο δρόμο για ένα σύνταγμα που προετοιμάστηκε στη σκιά του πραξικοπήματος του 1960 και του 1980. Όταν κατατέθηκε αγωγή εναντίον του κόμματός μας, δεν ξεχάσαμε εκείνους που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα έγγραφο στο φάκελο της υπόθεσης. Η Τουρκία αντιμετώπισε πολλές νέες πρωτοβουλίες εντός και εκτός των κατεχόμενων συνόρων τα τελευταία 7-8 χρόνια. Όλες αυτές οι προδοσίες καταστράφηκαν. Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε το σύστημα διαχείρισης, το οποίο δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

Ας προετοιμάσουμε τις προτάσεις μας για το νέο Σύνταγμα μαζί κατά τη διάρκεια του έτους και ξεκινήστε τη συζήτηση. Ας τα μοιραστούμε με το έθνος μας χωρίς να αποκλείσουμε κανέναν. Ας αντιμετωπίσουμε την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα, όχι ένα σύνταγμα πραξικοπήματος. Ως Λαϊκή Συμμαχία, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την πιο εποικοδομητική συμβολή στο έργο για το νέο σύνταγμα. Η τελική απόφαση θα είναι το έθνος μας.

Σμύρνη

Παρατήρησα επίσης μια αναφορά για την καταστροφή από τις πλημμύρες που συνέβη ως αποτέλεσμα των βροχών στη Σμύρνη πρόσφατα. Κατά κάποιο τρόπο, μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες, ένας καταστηματάρχης θυμάται τον πρόεδρο της CHP: «Η υποδομή έχει ολοκληρωθεί στη Σμύρνη. Σας ρωτώ, η CHP είναι εδώ εδώ και 35 χρόνια, διορθώστε αυτήν την υποδομή. ” Μιλώντας στην πρωτοποριακή τελετή για το τραμ Çiğli, ο πρόεδρος της CHP καυχιέται ότι ο δήμος του δανείστηκε πιο ευνοϊκούς όρους από το Υπουργείο Οικονομικών. Ως δήμος με σχεδόν 2,5 φορές τον προϋπολογισμό του, ο Μητροπολιτικός Δήμος της Σμύρνης δεν έχει τέτοιο δάνειο ούτως ή άλλως, κύριε Κεμάλ, να το μάθει. Ο δήμος δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτήν τη χρηματοδότηση τη στιγμή που έλαβε την άδεια και προς το παρόν δεν διαθέτει τέτοια άδεια δανεισμού.

Δυστυχώς, μερικές από αυτές τις κακές σκηνές έχουν αρχίσει να ξαναέρχονται στην Κωνσταντινούπολη και συχνά εμφανίζονται στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις όπου είναι υπεύθυνοι οι δήμοι της CHP. Ας δούμε ότι ο δήμος CHP είναι σκουπίδια, λάσπη και λάκκο. Σε αυτήν τη χώρα, μια άλλη δήλωση έχει εμφανιστεί για άλλη μια φορά, ποιος κάνει υπηρεσία, εργάζεται πολιτική και ποιος είναι καταχρηστικός.

Κύπρος

Τώρα ο Miçotakis είναι προκλητικός. Πώς θα συναντηθούμε μαζί σας. Θα ξέρετε τον τρόπο σας. Εάν υπάρχει αναζήτηση για ειρήνη, μην με προκαλείτε, ξέρετε τα όριά σας. Τότε κλωτσήσατε το τραπέζι, έτρεξες από το τραπέζι. Αν πάει έτσι, δεν μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι μαζί σας. Αυτό που κάνετε στα νησιά είναι προφανές. Τι εμπιστεύεσαι; Θα υπάρχει υποστήριξη από κάπου, το εμπιστεύεστε; Η Τουρκία στέκεται ψηλά, γνωρίζει την ανάγκη να κάνει όταν είναι απαραίτητο. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Miçotakis ένα ακόμη πράγμα. Εμπιστεύεσαι μερικά βουνά, χιονίστηκε στα βουνά που εμπιστεύεσαι. Κανένα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει, αλλά κόβουμε την κοιλιά μας. Επομένως, θα γνωρίζετε καλά τους τρελούς Τούρκους. Εκτός από τη λύση δύο κρατών, δεν υπάρχει λύση στην Κύπρο. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι. Συνεχίζουν τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην τουρκική πλευρά, όλο και περισσότερο. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε περισσότερα. Ο βοηθός μου Fuat Bey πηγαίνει στην Κύπρο και θα ξεκινήσουμε τη δουλειά.

group-meeting.jpg

.Source