Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι και ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ Β ‘της Ιορδανίας συζητούν το θέμα της Παλαιστίνης

Διαφήμιση

CAIRO (AA) – Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdulfettah al-Sisi και ο Βασιλιάς Abdullah II της Ιορδανίας τόνισαν την ανάγκη επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών Παλαιστίνης-Ισραήλ στο πλαίσιο μιας λύσης δύο κρατών.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, ο Σίσι και ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ Β ‘είχαν τηλεφωνική κλήση

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις καθώς και το παλαιστινιακό ζήτημα.

Τονίζοντας τη σημασία της επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών Παλαιστίνης-Ισραήλ στο πλαίσιο μιας λύσης δύο κρατών, προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη και περιεκτική λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα, και οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την ανάγκη να δημιουργηθεί το παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 και η πρωτεύουσά του να είναι η Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη συνάντηση, δηλώθηκε ότι μια δίκαιη και περιεκτική λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα θα εγγυάται τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης σταμάτησαν τον Απρίλιο του 2014 λόγω της άρνησης του Ισραήλ να δεχθεί “τα σύνορα του 1967, το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων που υπέστησαν αναγκαστικούς εκτοπισμούς και την κατασκευή παράνομων εβραϊκών οικισμών”

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source