Ο Πρόεδρος της Ελληνοκυπριακής Επιστημονικής Επιτροπής “Covid-θα επιδεινωθεί στις 19 Ιανουαρίου”

Πρόεδρος της Ελληνοκυπριακής Επιτροπής Επιστημών Dr. Ο Κωνσταντίνος Τσιούτης είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν πρέπει να χαλαρώσουν, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και το κλείδωμα θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή.

Δρ. Ο Τσιούτης σημειώνει ότι το κλείσιμο θεωρείται το επόμενο βήμα αλλά πρέπει να αποφευχθεί ανεξάρτητα από το τι. ανακοίνωσε ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω των κλιματικών συνθηκών τον Ιανουάριο.

Δρ. Ο Τσιούτης πρόσθεσε ότι ακόμη και αν ληφθεί απόφαση για κλείσιμο, οι συνέπειες θα εξακολουθούν να εμφανίζονται πολύ αργά και ότι αυτό θα επηρεάσει τους ανθρώπους και την οικονομία ψυχολογικά, και κάλεσε το κοινό να συμμορφωθεί αυστηρά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, υπογραμμίζοντας ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά τα μέτρα ανακοινώθηκαν για να προστατευθούμε πάνω από όλα. Υπενθύμισε ότι αυτά τα μέτρα απαιτούν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες για να αποδώσουν αποτελέσματα, και το ίδιο συνέβη με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε ορισμένα ατυχήματα στην Κύπρο πριν.

Ο Τσιούτης δήλωσε ότι οι χώρες που ανακοίνωσαν το κλείσιμο / κλείδωμα στην Ευρώπη εξακολουθούν να καταπολεμούν τον ιό, και έχουν στραφεί σε αυστηρότερο κλείσιμο για τις διακοπές. Σημείωσε ότι ο ιός εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και ανακοινώθηκαν μέτρα κατά των συναντήσεων σε άλλες περιοχές στα σπίτια και προέτρεψε το κοινό να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα και να αναλάβει υπεύθυνη δράση.

Αναφερόμενος στην πίεση στο σύστημα υγείας στην Κύπρο, ο Δρ. Ο Τσιούτης τόνισε ότι ο ιός είναι τόσο ισχυρός και ότι ένας άρρωστος μπορεί να απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες το πολύ, και είπε ότι οι θάνατοι από κοροναϊό θα συνεχιστούν.

(CNA)

Source