Ο Πρόεδρος της Κύπρου παίρνει το εμβόλιο covid-19 ζωντανά στην τηλεόραση – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης εμβολιάστηκε κατά του Covid-19 ζωντανά στην τηλεόραση νωρίς τη Δευτέρα, λίγες ώρες μόνο μετά το νησί της Μεσογείου ξεκίνησε τη διαδικασία εμβολιασμού.

Περιγράφοντας το εμβόλιο ως «δώρο ζωής», ο Πρόεδρος είπε ότι ήταν χαρούμενος γιατί υπάρχει ελπίδα ότι το τέλος της πανδημίας που έχει ανατρέψει τη ζωή όλων φτάνει στο τέλος της.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους επιστήμονες για την ανακάλυψη του εμβολίου, τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους εκείνους που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να φτάσουν στο σημερινό σημείο αντίστροφης μέτρησης αυτού του αόρατου εχθρού.

Ταυτόχρονα, ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα εμβολιαστεί την Τρίτη το πρωί.

Στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό της πανδημίας που έχει προκαλέσει τη ζωή περισσότερων από 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, η Κύπρος ξεκίνησε την Κυριακή τους πρώτους εμβολιασμούς της σε ηλικιωμένα σπίτια.

Οι συνταξιούχοι στα σπίτια στην πρωτεύουσα Λευκωσία και στις πόλεις Λάρνακα και Λεμεσός ήταν οι πρώτοι που έλαβαν ένα εμβόλιο δύο δόσεων, το οποίο έφτασε αεροπορικώς το Σάββατο.

Κύπρος έχει αναφέρει 19.391 περιπτώσεις του νέου κοροναϊού και 111 θανάτους.

Source