Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας Uluçay δημοσίευσε ένα νέο έτος μήνυμα – BRTK

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας Teberrüken Uluçay γιόρτασε το νέο έτος του λαού και ευχήθηκε ότι όλα τα υλικά και ηθικά προβλήματα θα εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατό. Ο Uluçay είπε, “Η ελπίδα μου είναι ότι, με το νέο έτος, όλες οι χώρες της περιοχής θα επιτρέψουν τα κανάλια διαλόγου στα οποία θα συμπεριληφθεί ο Τουρκοκύπριος λαός”.

Στο νέο του μήνυμα, ο Uluçay είπε ότι ο μετασχηματισμός του Covid-19 σε μια παγκόσμια επιδημία προκάλεσε τη διακοπή της ζωής και τα μέτρα που ελήφθησαν έφεραν οικονομικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο και σημείωσαν ότι οι επενδύσεις στην υγεία είναι εξίσου σημαντικές με τις στρατιωτικές δαπάνες για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας. .

Δηλώνοντας ότι πρέπει να αντληθούν τα απαραίτητα μαθήματα και ότι πρέπει να καθοριστούν ξανά οι προτεραιότητες, ο Uluçay είπε ότι εάν δεν γίνει αυτό, θα είναι αναπόφευκτο να συναντηθούν πιο δύσκολες και πιο δαπανηρές συνθήκες στο εγγύς μέλλον.

Ο Uluçay άγγιξε επίσης τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020.

Αναφέροντας ότι η περιοχή αισθάνεται μερικές φορές τον κίνδυνο καυτών συγκρούσεων σε θέματα θαλάσσιας δικαιοδοσίας και κατανομής φυσικού πλούτου, ο Uluçay είπε:

«Όπως πάντα, θα ήθελα να τονίσω ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι η πιο ρεαλιστική μέθοδος για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων. Θα αντιταχθούμε και θα αγωνιστούμε στο τέλος ενάντια σε όλες τις προσπάθειες κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού, εκείνων που μας ανήκουν απουσία μας και κατά της συγκατάθεσής μας. Ελπίζω ότι με το νέο έτος, όλες οι χώρες της περιοχής θα δώσουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν τα κανάλια διαλόγου που θα περιλαμβάνουν τον τουρκοκυπριακό λαό. “

Source