Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ δήλωσε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο στο Κυπριακό

ΑΑ – Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar δήλωσε ότι το ζήτημα λύσης των δύο κρατών που υπερασπίστηκαν στο Κυπριακό είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Τατάρ συναντήθηκε με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν στη Συνέλευση της Δημοκρατίας στην Προεδρία.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και ο Πρωθυπουργός Ersan Saner, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Tufan Erhürman, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Yenal Yours, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Fikri Ataoğlu Συμμετείχαν οι Cemal Özyiğit, Πρόεδρος του Κόμματος Κοινωνικής Δημοκρατίας (TDP), Πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης (YDP), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı, Αναπληρωτής HP Kudret Özersay και Αναπληρωτής UBP Oğuzhan Hasipoğlu.

Κάνοντας δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Τατάρ είπε ότι στη Κύπρο συζητήθηκαν συνομιλίες και άλλα θέματα.

Δηλώνοντας ότι τέτοιες συναντήσεις θα συνεχιστούν, ο Τατάρ είπε ότι θα ενημερώσει επίσης τη Συνέλευση και ότι είναι καθήκον του να το κάνει όποτε έρθει η πρόσκληση.

Ο Τατάρ, ένας νέος τύπος εμβολίου κορανοϊού σήμερα (Kovid-19) υπενθυμίζεται, που στάλθηκε από την Τουρκία 20 χιλιάδες δόσεις εμβολίου που θα γίνουν στο σχέδιο, είπε ότι ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού του στόχου.

Δηλώνοντας ότι η χώρα θα απαλλαγεί από τον Kovid-19 και επιθυμεί να επιστρέψει στην κανονική ζωή και την οικονομία, ο Τατάρ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Υγείας και στους υπαλλήλους που εργάστηκαν με αφοσίωση σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Τατάρ, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την Τουρκία και για το εμβόλιο, το εμβόλιο είναι μια μεγάλη ζήτηση στον κόσμο, τόνισε ότι το μερίδιο των προβλημάτων μπορεί να συμβεί.

Εκλεγμένος Πρόεδρος μετά από τους Τατάρους, αναφέροντας ότι οι διάφορες επαφές για το Κυπριακό, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και η Τουρκία με την άποψη ότι τους υπενθυμίζεται ότι πραγματοποίησαν διάφορες διαβουλεύσεις.

Ο Τατάρ τόνισε ότι η διαδικασία έχει πλέον φτάσει σε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο και ότι δεν έχουν επιτευχθεί αποτελέσματα στις συνομιλίες της Κύπρου που διεξάγονται εδώ και 50 χρόνια.

“Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, έδειξαν μεγάλη ευελιξία στο Crans Montana”
Ο Τουρκοκύπριος λαός, τονίζοντας ότι θα διατηρήσει την παρουσία του σε αυτήν τη γη μαζί με την Τουρκία, τους Τατάρους, “Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, έδειξαν μεγάλη ευελιξία στο τέλος του Crans Montana για μια ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο, που γνωρίζουν πολύ καλά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

“Με την εκλογή μου, άνοιξε μια νέα σελίδα στην Κύπρο.” Ο Τατάρ είπε ότι εάν η επίσημη συνάντηση θα ξεκινήσει μετά την άτυπη συνάντηση 5 + 1, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σύντομα υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, θα πρέπει να βασίζεται σε δύο ισότιμα ​​κράτη στη διεθνή σκηνή.

Τατάρ, εργάζονται σε αρμονία με την Τουρκία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσαν ότι η αυξανόμενη δύναμη στην περιοχή ΤΔΒΚ, η Κύπρος, και το κέρδος όλων θα είναι στην περιοχή θα τονιστεί προς όφελος όλων για επίτευξη συμβιβασμού.

Δηλώνοντας ότι το ζήτημα μιας λύσης δύο κρατών στην Κύπρο βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Τατάρ είπε, “Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, βλέπουμε ότι έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό στάδιο στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού. Μετά τη συνάντηση 5 + 1, η κατάσταση πρέπει να επανεκτιμηθεί”. είπε.

Source