Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν στη Άγκυρα τη Δευτέρα

Ο Τατάρ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Τατάρ έκανε δηλώσεις ενώ η σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών, την οποία προεδρεύει για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της θητείας, συνεχίζεται.

Συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Ersan Saner, ο Τατάρ είπε ότι ήρθε στη Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Saner και ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα εκτός από τη συνάντηση 5 + των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.

Ο Τατάρ, από 27 έως 29 Απριλίου στην ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών και στις εγγυήσεις, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αγγλία θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή της ανεπίσημης μορφής 5 + του ΟΗΕ πριν από τη συνάντηση θα συζητηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν τη Δευτέρα 26 Απριλίου στην Κύπρο

Τατάρ, “Η νέα πολιτική θα αποκαλυφθεί στη Γενεύη, μαζί με την Τουρκία, η τουρκοκυπριακή πλευρά, δηλαδή με βάση την κυρίαρχη ισότητα δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα είναι τώρα ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος που στην αναζήτηση λύσεων“Σημείωσε ότι θα αξιολογήσουν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ

Δηλώνοντας ότι συζήτησαν επίσης θέματα χώρας, τον Τατάρ, ως πρώην πρωθυπουργό, ειδικά έναν νέο τύπο κοραναϊού (Kovid-19Τόνισε ότι αντιμετώπισαν όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προφυλάξεων.

Εκφράζοντας ότι πάντα υποστήριζε την κυβέρνηση για την ευημερία της χώρας και του λαού, ο Τατάρ είπε ότι αντάλλαξαν ιδέες για το μέλλον της ΤΔΒΚ και την επιτυχία της.

Υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικό είναι η υγεία, η ευημερία, η ειρήνη και η ελπίδα του μέλλοντος, ο Τατάρ είπε ότι το φως στο τέλος της σήραγγας άρχισε να εμφανίζεται με τον εμβολιασμό και τον αριθμό των απορρίψεων.

Ο Τατάρ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι υποθέσεις θα μειωθούν το καλοκαίρι.

Επισημαίνοντας ότι εκτός από το πρωτόκολλο που υπογράφηκε με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη επένδυση στο Τατάρ, όχι τεχνικά θέματα και συνεχιζόμενες επενδύσεις από τη γραφειοκρατία βρήκαν ευχές.

Ο Τατάρ επεσήμανε ότι τα προβλήματα της ΤΔΒΚ θα ξεπεραστούν σε συνεργασία.

Δηλώνοντας ότι παρακολουθούσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το κοινοβούλιο, ο Τατάρ υπέβαλε πρόταση στην αντιπολίτευση για “επανεκτίμηση της στάσης της”.

Τατάρ, σχετικά με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών “Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές θα πρέπει να αξιολογηθεί λαμβάνοντας τον παλμό του λαού. “ είπε.

Ο Τατάρ δήλωσε επίσης ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Υπουργών για τη διαδικασία που θα κάνουν βάσει δύο κρατών στη Γενεύη και είπε ότι μετά την εκλογή του Προέδρου, εξήγησαν τις απόψεις τους βάσει δύο κρατών σε όλα τα σχετικά μέρη.

PRIME MINISTER SANER: ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ

Κάνοντας δήλωση μετά την αποτυχία του Προέδρου Τατάρ στη Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Σανέρ είπε ότι σκέφτονται παράλληλα με τον Τατάρ για το Κυπριακό.

Ο Σάνερ δήλωσε ότι κάλεσε τον Πρόεδρο ενώπιον της Γενεύης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις απόψεις του στο Συμβούλιο Υπουργών.

Μοιραστήκαμε την ίδια άποψη και μεταφέραμε ότι πιστεύουμε παράλληλα.Ο Saner είπε ότι συζήτησαν επίσης τα γενικά προβλήματα της χώρας με τον Πρόεδρο και ότι τέτοιες συναντήσεις είναι σημαντικές όσον αφορά την ενότητα.

Source