Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ καλεί τον Έλληνα ηγέτη Αναστασιάδη να «κυνηγήσει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα»

Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin TatarΟ αρχηγός της ελληνικής διοίκησης Αναστασιάδης έδωσε γραπτή απάντηση στη δήλωση που έγινε χθες σχετικά με το Κυπριακό.

Ο Τατάρ είπε, «Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Β ‘της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. “Προσπάθησε να του επιβάλει την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι η λύση των δύο κρατών δημιουργήθηκε από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Espen Barth Eide.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Αναστασιάδης Τατάρ, επισημαίνοντας ότι η λύση των δύο κρατών είναι γνωστό ότι πιστεύει ότι είναι μια ρεαλιστική λύση, η συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu υπενθύμισε επίσης στον Cavusoglu που εξηγείται από το πρόσωπο που το εξέφρασε.

Τα Τατάρ συνέχισαν ως εξής:

“Ωστόσο, κάτω από τη μεγάλη πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων, ο κ. Αναστασιάδης αναγκάζεται να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές. ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε σε επιστολή που εστάλη με την επανάληψη «Η Τουρκία έχει κάνει προσπάθειες για προσάρτηση της Κύπρου». Ενώ έκανε τον ισχυρισμό, προσπάθησε ξανά να κρύψει τα γεγονότα. ”

Ο Τατάρ υπενθύμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε από την ισότιμη ιδρυτική συνεργασία του Τουρκοκυπριακού λαού και του ελληνικού λαού, ήταν η ελληνο-ελληνική ηγεσία με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος περιέγραψε την «αφετηρία στην Ένωση (σύνδεση του νησιού με την Ελλάδα)» και «ενδιάμεσος στόχος» Δήλωσε ότι ενώ ετοιμάζεται το Σχέδιο Ακρίτας, η ελληνική μυστική οργάνωση και οπλισμός συνεχίζονται επίσης.

“Τα δικαιώματα που παρέχονται στον τουρκοκύπριο λαό ήθελαν επίσης να καταστραφούν”

Ο Τατάρ είπε, «Ενώ το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καταπατήθηκε από την ελληνική ηγεσία, τα δικαιώματα που παρέχονται στον Τουρκοκύπριο λαό στο Σύνταγμα ήθελαν επίσης να καταστραφούν». βρέθηκε στην περιγραφή.

Ο Ένωσης ξεκίνησε μια στοχευμένη επίθεση στα Αιματηρά Χριστούγεννα που θυμούνται πολύ καλά τι συνέβη στο ρεκόρ Τατάρ, όχι την αντίσταση των ανθρώπων στην παρέμβαση της Τουρκίας, τόνισε ότι συνέβη στη δεύτερη τραγωδία στην Κρήτη της Κύπρου.

Η Ελληνική Χούντα έως το 1974, που διοργανώθηκε από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, οι Τατάροι υπενθύμισαν ότι ο στόχος της Κύπρου για την προσάρτηση στην Ελλάδα, “Η Τουρκία στις 20 Ιουλίου ήταν η Γερουσκελς επιβεβαιώνει την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο, που πέρασε από γενοκτονία του τουρκικού λαού, θα ταφεί στα κοιλώματα της σφαγής. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίζεται από τον Κώστα Σημίτη για τη δήλωση που έκανε μετά τη νότια Κύπρο μέλος της ΕΕ μονομερώς και άδικα. Ο Σημίτης είπε ακριβώς τα εξής:

“Η επιθυμία μου είναι να καταλήξουμε σε μια κυρίαρχη λύση δύο κρατών το 2021”

Ο Τατάρ τόνισε για άλλη μια φορά ότι στο Συνέδριο Κύπρου στο Crans Montana το 2017, η λύση μιας ομοσπονδιακής λύσης κατέρρευσε και ότι η ελληνική πλευρά δεν ήθελε μια δίκαιη συμφωνία.

Ο Πρόεδρος Τατάρ σημείωσε τα εξής:

“Για όλους αυτούς τους λόγους, φέραμε σε σχήμα λύσεις που κυριαρχούν στα δύο κράτη με την υποστήριξη της Τουρκίας στην ατζέντα. Κατάσταση της ύπαρξής μας, κυριαρχία των λαών μας, ονομάζουμε κυρίαρχη λύση δύο κρατών για να ζήσουμε με ελευθερία και εμπιστοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσετε να περπατάτε. Δεν επιδιώκει μη ρεαλιστικά όνειρα και ανταποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και η επιθυμία μου είναι να φτάσουμε στο κυρίαρχο έντυπο λύσης δύο κρατών το 2021. “

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source