Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ στον Έλληνα ηγέτη: “Δεν πρέπει να επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα”

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Προέδρου της ΤΔΒΚ Έρσης Τατάρ Έλληνας ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης, “Το κάλεσμά μου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διοίκησης Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και ανταποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και η ελπίδα μου είναι να φτάσουμε σε μια κυρίαρχη μορφή λύσης δύο κρατών το 2021”.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσιν Τατάρ κάλεσε τον Έλληνα ηγέτη μετά από χθες τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (GCA) Νίκου Αναστασιάδη. Ο Τατάρ είπε, “Το κάλεσμά μου προς τον Ελληνοκύπριο Πρόεδρο Διοίκησης Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει μη ρεαλιστικά όνειρα και ανταποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο.”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ είπε σε δήλωσή του σχετικά με τις δηλώσεις του Αναστασιάδη χθες, “Μετά τη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Χρυσόστομος Β ‘” Ο Αναστασιάδης ήθελε λύση δύο κρατών “, ενώ οι συζητήσεις για το θέμα συνεχίζονται στη Νότια Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης Στην πρώτη του δήλωση, είπε: «Δεν συζητώ λύση εκτός από μια ομοσπονδία, εξαρτώμαι από αυτό που υπερασπίζομαι στο Crans Montana» και προσπάθησε να του επιβάλει την ευθύνη, ισχυριζόμενος ότι η λύση των δύο κρατών δημιουργήθηκε από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Espen Barth Eide.

Τατάρ, “Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό αν πίστευε ότι η λύση δύο κρατών του Αναστασιάδη είναι μια ρεαλιστική λύση. Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν παράγοντες που σχετίζονται με το Κυπριακό. Η Τουρκία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου περιγράφηκε προσωπικά από τον Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ είπε, “Ωστόσο, υπό την πίεση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων στοιχείων, ο κ. Αναστασιάδης αναγκάζεται να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές. Επιπλέον, ο Αναστασιάδης δήλωσε στη δήλωσή του, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. «Στάλθηκαν από τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στην επιστολή που επαναλαμβάνει,« Η Τουρκία έχει κάνει προσπάθειες να προσαρτήσει την Κύπρο «ισχυρισμός για επανεμφάνιση». Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου από έναν ενδιάμεσο σταθμό για την Τουρκία δεν ήταν τίποτα άλλο. Τουρκία, κάθε εφαρμογή του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας “εμποδίστηκε στο πεδίο”, είπε.

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη συνέχεια της δήλωσής του:

«Πρέπει να σημειωθεί εδώ για άλλη μια φορά ότι ήταν η ελληνο-ελληνική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ιδρύθηκε με την ίδια ιδρυτική συνεργασία του τουρκοκυπριακού λαού και του ελληνικού λαού, με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, που το περιέγραψε ως« αφετηρία για την Ένωση »και« ενδιάμεσο στόχο ». Ενώ ετοιμάζονταν επίσης η ελληνοκυπριακή μυστική οργάνωση και οπλισμός, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καταπατήθηκε από την ελληνική ηγεσία, και τα δικαιώματα που παρείχαν στον Τουρκοκύπριο λαό στο Σύνταγμα ήθελαν επίσης να καταστραφούν.

“Στόχος του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ήταν η προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα”

Αυτό που στοχεύει η αιματηρή χριστουγεννιάτικη επίθεση ως ξεκίνησε ο Ένωσις και ότι εκεί θυμούνται επίσης πολύ καλά που εκφράζει τους Τατάρους, «Χωρίς την αντίσταση των λαών μας στην παρέμβαση της Τουρκίας yaşanacaktı Κύπρος στη δεύτερη καταστροφή της Κρήτης. Του οργανωμένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου από την ελληνική χούντα και ο στόχος της Κύπρου στην Ελλάδα Ήταν στην προσάρτηση. Η Τουρκία, στις 20 Ιουλίου, επιβεβαίωσε την ειρηνευτική επιχείρηση Τουρκοκύπριοι λαοί θα θάφτηκαν στη γενοκτονία που πέρασε από λάκκους σφαγής. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης στη Νότια Κύπρο μονομερώς και με άδικο τρόπο της δήλωσής του μετά τη σύναψη της ΕΕ πρέπει επίσης να θυμόμαστε. Ο Σημίτης είπε ακριβώς τα ακόλουθα, “Ένωσις συνέβη με την ένταξη στην Κύπρο στην ΕΕ”, είπε.

Λέγοντας «οι πραγματικότητες της Κύπρου, οι εμπειρίες και η ελληνο-ελληνική νοοτροπία είναι προφανείς», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ, «Σύμφωνα με αυτήν την συνεχιζόμενη νοοτροπία, η Κύπρος είναι το ελληνικό νησί, ο τουρκοκύπριος λαός είναι μια μειονότητα, δεν έχουν λόγο στην πολιτική ισότητα και την κρατική διοίκηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μοναδικός ιδιοκτήτης και δικαστής της Κύπρου και οι φυσικοί της πόροι είναι οι Ελληνοκύπριοι, ο κύριος λόγος για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων από το 1968 είναι η συνεχιζόμενη ελληνο-ελληνική νοοτροπία.

Ειδικά στο Crans Montana, κατά την κατάρρευση της ομοσπονδίας λύσεων με βάση το σχήμα και οι Τάταροι είπαν ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά της για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ότι θέλει μια δίκαιη συμφωνία, “Όλοι έχουμε φέρει αυτούς τους λόγους, η υποστήριξη των λύσεων που βασίζονται σε σχήμα της Τουρκίας κυριαρχούν στα δύο κράτη στην ημερήσια διάταξη. και την αποκαλούμε κυρίαρχη λύση δύο κρατών για μια ασφαλή ζωή. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι », είπε.

Ο Τατάρ είπε, “Η κλήση μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ότι δεν επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και ανταποκρίνεται θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο.

Source