Ο Πρόεδρος της Υεμένης δίνει εντολή στη νέα κυβέρνηση να πραγματοποιήσει εργασίες από τον Άντεν

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο επίσημο πρακτορείο της Υεμένης SABA, ο Πρόεδρος Αμπντουράμπουμ Μανσούρ Χαντί πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Μουίν Αμπντουλάμικ και τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία τους στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Ali Muhsin Salih και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σουλτάν αλ-Μπαρκάνιι, ο Χαντι επεσήμανε ότι πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτελούν το έργο τους από το Ριάντ και είπε: “Από τώρα και στο εξής, κανένας υπουργός δεν θα υπηρετήσει από το εξωτερικό ή έξω από την πρωτεύουσα (Αντέν). Όλοι θα επιστρέψουν στο σπίτι και θα εργαστούν σκληρότερα για την ανοικοδόμηση των κρατικών θεσμών. ” είπε.

Δηλώνοντας ότι η προσωρινή πρωτεύουσα Άντεν θα πρέπει να απαλλαγεί από όλα τα ένοπλα στοιχεία και να επιτρέψει στις αστυνομικές μονάδες να κάνουν το ρόλο τους, ο Χαντί είπε, “Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της υλοποίησης των άλλων επιτευγμάτων της Συμφωνίας του Ριάντ, ειδικά στον τομέα του στρατού και της ασφάλειας. στρατιωτικές μονάδες υπό το Υπουργείο Άμυνας και δυνάμεις ασφαλείας υπό το Υπουργείο Εσωτερικών υπό μία ενιαία στέγη. ” μίλησε.

Ο Χαντί πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι να επικεντρωθούν στην εργασία σε οικονομικά προβλήματα, στην αποτροπή περαιτέρω επιδείνωσης της οικονομίας, στη στήριξη του τοπικού νομίσματος και στην αύξηση των κρατικών εσόδων.

Η κυβέρνηση της Υεμένης ορκίστηκε σήμερα παρουσία του Προέδρου Χαντί στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πρόεδρος Χαντί και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν κυβερνήσει τη χώρα από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, από το 2015, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση εναντίον των Χούτι.

Στην απόφαση που δημοσίευσε η Προεδρία της Υεμένης στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ότι σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Muin Abdulmalik, αποτελούμενη από 24 υπουργούς και στην οποία τα υπουργεία διαιρέθηκαν ισότιμα ​​μεταξύ των επαρχιών του Βορρά και του Νότου.

Στην απόφαση, αναφέρθηκε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Ριάντ που υπεγράφη μεταξύ του Νότιου Μεταβατικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (GGK) και της νόμιμης κυβέρνησης στις 5 Νοεμβρίου 2019.

.Source