Ο Πρόεδρος του Ιράν Ρουάνι καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ «ιστορικό τρομοκράτη»

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχασε τις προεδρικές εκλογές στη χώρα του και κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε την επιδρομή του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου ως «ιστορικό τρομοκράτη», «ήθελαν να ανατρέψουν το Ιράν σε 3 μήνες, αλλά αυτοί οι ίδιοι ανατράπηκαν». είπε.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο Πρόεδρος Ρουχάνι συζήτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην ομιλία του μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Στην ομιλία του, ο Ρουχάνι στόχευσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ και την ομάδα του, οι οποίοι ακολούθησαν αντιραραντική στάση κατά τη διάρκεια της θητείας του και είπε: “Η πολιτική των ΗΠΑ για τη μέγιστη πίεση και τον οικονομικό τρόμο κατέληξε σε μια οριστική ήττα. Εκείνοι που ετοίμασαν αυτήν την πολιτική όχι μόνο ηττήθηκαν, αλλά και η πολιτική ζωή τους τελείωσε. μίλησε.

Δηλώνοντας ότι η θητεία του Τραμπ έληξε με «ταπεινωτικό» τρόπο, ο Ρουχάνι συνέχισε ως εξής:

“Ο μη πολιτικός πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε έναν ανόητο υπουργό Εξωτερικών (Mike Pompeo) και έναν εξτρεμιστικό και αδαή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας (John Bolton) για να διευθύνει τις επιχειρήσεις με τη δική του εμπορική νοοτροπία και τον τζόγο, και είδαμε τι εκφοβίζει το τέλος του κόσμου. είναι ένα σημάδι ότι ο ρατσισμός και η παραβίαση του νόμου δεν θα πάνε καλά. “

Δηλώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση στόχευε να ανατρέψει το καθεστώς με την πολιτική κυρώσεων και πίεσης εναντίον της Τεχεράνης για 3 χρόνια, ο Ρουχάνι είπε, “Οι υπομονετικοί μας άνθρωποι αντιστάθηκαν σε αυτόν τον ιστορικό τρομοκράτη. Στόχος τους ήταν να ανατρέψουν το Ιράν σε 3 μήνες, αλλά αυτοί οι ίδιοι ανατράπηκαν.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Δηλώνοντας ότι η πολιτική κυρώσεων και πίεσης στην οικονομία έχει τελειώσει, ο Ρουχάνι είπε, ” Κορωνοϊός Παρά την επιδημία, παρατηρούμε μια σταθερή κίνηση στην οικονομία. “Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα διαμορφωθούν σύμφωνα με άλλες συνθήκες και οι άνθρωποι θα έχουν έναν φωτεινότερο ορίζοντα.”

.Source