Ο Πρόεδρος του Κόμματος IYI Meral Akşener στη συνάντηση της ομάδας

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Akşener:

* Θέλω να ξεκινήσω αναφερόμενος στα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού Μικοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κύπρο.

* Ο ίδιος είπε? “Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή στο νησί” Αυτός ο κύριος, τυπικός από τους Έλληνες λαϊκιστές πολιτικούς, στην πραγματικότητα δεν προκαλεί έκπληξη. Πολλά από αυτά έχουν έρθει και φύγει… Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που θα λένε οι αξιωματούχοι. Ωστόσο, θέλω να πω τι είναι απαραίτητο από αυτή την άποψη.

* Αγαπητέ πρωθυπουργέ. Αν και μπορεί να μην το αποδεχτείτε, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ανεξάρτητο κράτος. Γνωρίστε τη θέση σας. Έχουμε δει τους στρατηγικούς σας στόχους, τη Μεγάλη Ιδέα και την Ένωση στο παρελθόν.

* Θέλω να σας υπενθυμίσω τι συνέβη στο τελευταίο από αυτά παρουσία του έθνους μας. Σύμφωνα με αυτούς τους στρατηγικούς στόχους, μετά τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στους Κύπριους αδελφούς μας, το 1974 «ο Άισε πήγε σε διακοπές» και η σημαία υψώθηκε στο νησί.

* Στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο πρώην πρόεδρος μας Ραούφ Ντενκτάς κήρυξε την ίδρυση ενός νέου τουρκικού κράτους στον κόσμο. Φυσικά, αυτό που συνέβη συνέβη στους στρατηγικούς σας στόχους και στους χουνταιστές και πολιτικούς της περιόδου που ήταν οι σημαιοφόροι της.

* Να θυμάστε ότι αυτοί οι τύποι στρατηγικών στόχων συχνά δεν ταιριάζουν με την καριέρα των Ελλήνων πολιτικών. Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εστιάσετε στα προβλήματα της χώρας σας, να μην εμπλακείτε σε θέματα μεγαλύτερα από το ύψος σας. Είναι μια τουρκική παρουσία στην Κύπρο, όχι μια τουρκική κατοχή. Έχετε αυτό στο μυαλό σας. Αλλά αν επιμένετε να κάνετε το αντίθετο, είμαστε ξανά εδώ.

“Θα ακούσετε τη φωνή του έθνους μας που θα σας φέρει σε αυτές τις αρχές”

* Όσοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα του έθνους από τα τείχη των ανακτόρων, ακόμα κι αν έρθουν και ξαπλώσουν, είμαστε στο δρόμο, με τους πολίτες μας.

* Ακούμε το έθνος μας, ακούμε τα προβλήματά τους, προσφέρουμε θεραπείες, τι μπορούμε να κάνουμε για το έθνος μας, εργαζόμαστε για αυτό. Γνωρίζουμε ότι η πληγή δεν θεραπεύεται μόνο λέγοντας «Το έθνος μας είναι σε μπελάδες». Ως εκ τούτου, προσφέρουμε επίσης τη συνταγή για την επούλωση της πληγής, αλλά μάταια.

* Ο κ. Ερντογάν, αποσυνδεμένος από το έθνος του, άφησε τα προβλήματα του έθνους και έπεσε στο πρόβλημα της συζύγου σας, του φίλου σας, της πλευράς, επιμένει να μην προσέξετε το έθνος μας ή εμάς.

* Αυτό δεν συμβαίνει έτσι, κύριε Ερντογάν. Θα ακούσετε τη φωνή του έθνους μας που σας έφερε σε αυτές τις θέσεις. Στην αγορά, στην αγορά, θα δείτε τις μητέρες μας που δεν μπορούν να βγουν από το λογαριασμό. Στο κράτημα της ανεργίας, θα ακούσετε τους απελπισμένους μας στη βιασύνη να σώσετε την ημέρα.

* Δεν είναι πολύ δύσκολο. Το πικρό γεγονός της Τουρκίας που καταφέρνετε, θα το καταλάβετε τώρα Έτσι θα κάνετε πραγματικά τη δουλειά σας. Είτε θα κάνετε τη δουλειά σας, είτε θα πάτε στο πρώτο κουτί.

* Η Τουρκία δεν είναι αβοήθητη, το έθνος μας δεν είναι αδιάλυτο. Είμαστε. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε. Έφτασα στο δικαστήριο και είπα: “Δεν ξέρω τι να μαγειρεύω το βράδυ.” Καταλαβαίνω τον πόνο της μητέρας που λέει. Ακόμα κι αν δεν ακούτε. Ακούω την κραυγή του επιχειρηματία αδερφού μου που ήρθε στο πλευρό μου στο Sakarya

* Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει. Δουλεύω στο Hendek για να ανακουφίσει τον πόνο στην καρδιά του συνταξιούχου πατέρα, του οποίου τα τρία παιδιά είναι άνεργα. Τα γεγονότα βγήκαν. Το δόρυ δεν ταιριάζει πλέον στο σάκο.

* Πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου που έχει κρατήσει το έθνος μας για εσάς. Επισκέφτηκα εκατοντάδες εμπόρους τον τελευταίο χρόνο. Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν καταστηματάρχη που δεν έχει χρέος, ούτε έναν έμπορο που δεν έχει απολύσει έναν εργαζόμενο.

* Οι έμποροι θα πληρώσουν το ενοίκιο τους, θα πληρώσουν τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, θα πληρώσουν τους φόρους τους, θα πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, θα πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους. Θα πληρώσει όλα αυτά, και θα έχει χρήματα στην τσέπη του και θα φροντίζει την οικογένειά του μαζί του.

ΗΜΕΡΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

* Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει το έθνος μας, που δεν θέλετε να δείτε με επιμονή. Αυτή είναι η πραγματική ατζέντα του έθνους, παρόλο που οι σύμβουλοι του Παλάτι, που πιστεύουν ότι είναι οι κύριοι του έθνους, εγκαταλείπουν το έργο τους και προσπαθούν να παράγουν μια νέα τεχνητή ατζέντα κάθε μέρα.

* Η επιχείρηση του πωλητή υποδημάτων έπεσε στο ένα δέκατο. Ακόμα και τα εστιατόρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν, ο όγκος των επιχειρήσεων έχει μειωθεί στο ένα τρίτο. Σε αυτήν τη χώρα, ακόμη και τα φαρμακεία αυτής της χώρας έχουν πλέον πίστωση, κύριε Ερντογάν. Ένας φαρμακοποιός αδερφός μου στο Gölbaşı μίλησε για μια κατάσταση που αντιμετώπισε τη νύχτα κατά την εργασία.

Λέει; «Ένας πολίτης έρχεται να αγοράσει φόρμουλα για το μωρό του. Η πρώτη κάρτα δεν τραβάει, η δεύτερη κάρτα δεν τραβάει, δεν υπάρχουν ήδη μετρητά.

* Λέμε ότι θα φύγετε καθώς περνάτε, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα επιστρέψει. ” Σαν να μην ήταν αρκετό, έχετε φορτώσει τα έξοδα εξέτασης στις πλάτες των φαρμακείων, τόσο οι θρυμματισμένοι όσο και οι πολίτες κλαίνε αίμα. Πώς θα είναι έτσι, κύριε Ερντογάν; Ένας μήνας έχει περάσει, δύο μήνες έχουν περάσει, τρεις μήνες έχουν περάσει.

* Οι καταστηματάρχες μας σωστά ρωτούν αυτούς που κυβερνούν αυτήν τη χώρα, “Πώς θα ζήσουμε χωρίς να βυθίσουμε;” λέει. Απαντήστε μου, πώς θα ζήσουν, κύριε Ερντογάν; Δεν μιλάω για τους διάσημους εργολάβους ότι έρχεστε στη βοήθειά σας σε κάθε ευκαιρία, φροντίζετε το πρόβλημά σας και δεν αποτυγχάνετε ποτέ να πληρώσετε.

* Αναφέρομαι σε 2 εκατομμύρια εμπόρους, τη ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Μιλώ για 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις που πρόκειται να αποτύχουν.

* Μιλώ για τις οικογένειες που θέλατε να ψηφίσετε την ώρα των εκλογών, αλλά τις οποίες αγνοείτε ξεδιάντροπα σε περιόδους προβλημάτων. Γνωρίζετε αυτές τις οικογένειες που λέτε ότι είναι πάνω από όλα για εσάς ενώ τις πετάτε από το βάθρο, εδώ μιλάω για αυτές.

.Source