Ο Πρόεδρος Ersin Tatar κυκλοφόρησε ένα μήνυμα με την ευκαιρία της «Ημέρας των Εργαζομένων των 10 Ιανουαρίου» – BRTK

Ο Πρόεδρος Ersin Tatar εξέδωσε μήνυμα με αφορμή την Ημέρα Εργασίας Δημοσιογράφων στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος Τατάρ χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στο μήνυμά του:

Ενώ γιορτάζουμε την «Ημέρα Εργασίας Δημοσιογράφων της 10ης Ιανουαρίου» των εργαζομένων στον Τύπο μας, τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης, με τα ειλικρινά και ειλικρινά μου συναισθήματα, προκειμένου να διαφωτίσουμε και να ενημερώσουμε το κοινό, τηρώντας τις αρχές της ορθής αναφοράς, της αμεροληψίας και της ηθικής του Τύπου, καταφέρνουμε στους εργαζομένους του Τύπου που εργάζονται κάτω από κάθε είδους δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι.

Με τη συνειδητοποίηση ότι σήμερα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν μεγάλα καθήκοντα, είναι καθήκον μας να επιτρέψουμε στους εργαζομένους μας στα μέσα ενημέρωσης και στον Τύπο να εργαστούν σε ένα πιο σύγχρονο και δημοκρατικό περιβάλλον και να λύσουν τα προβλήματά τους.

Οι συνεισφορές των δημοσιογράφων μας και των εργαζομένων στον Τύπο στον εθνικό αγώνα των ανθρώπων μας που ξεκίνησε το 1878 είναι τεράστιες. Ενώ οι Saded, Zaman, Kıbrıs, Vatan-Seyf, SÖZ, Innocent Millet, Halkın Sesi, İstiklal, Bozkurt, Zafer και άλλες εφημερίδες που δημοσιεύθηκαν σε αυτές τις σκοτεινές μέρες και τα στάδια του αγώνα υποστηρίζουν τον εθνικό μας αγώνα και καθοδηγούν τους ανθρώπους μας κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, παρά κάθε καταπίεση, Ήταν επίσης η φωνή της δικαιοσύνης μας.

Ο κύριος στόχος και καθήκον αυτών των εφημερίδων, διευθυντών και υπαλλήλων ήταν να ανακοινώσουν τις φωνές του τουρκοκυπριακού λαού στον κόσμο, να διατηρήσουν το ηθικό του λαού μας ζωντανό και να λύσουν τα κοινωνικά και οικονομικά τους προβλήματα. Τώρα, όταν κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν, μπορούμε να δούμε καλύτερα τι μεγάλο και ιερό καθήκον ανέλαβαν οι εφημερίδες και οι εργαζόμενοι στον Τύπο. Σήμερα, ενώ τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναπτυχθεί και ανοίξει στον κόσμο με τεχνολογικές εξελίξεις, η προσδοκία μας από τα μέσα ενημέρωσης και τους εργαζομένους στον Τύπο, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοκρατία και την πολυφωνία, είναι οι αλήθειες που βιώνουν στην Κύπρο, οι αδικίες και οι επιθέσεις που υπέστησαν ο Τουρκοκύπριος λαός και η ορθή φωνή της εθνικής μας υπόθεσης. Αυτό το χρειαζόμαστε εκ μέρους του κράτους και του λαού μας.

Μια άλλη προσδοκία είναι να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρχές της ορθής και ειλικρινής αναφοράς, της αμεροληψίας, του σεβασμού των προσωπικών δικαιωμάτων και της ηθικής του τύπου. Είναι επίσης ένα από τα καθήκοντα κάθε δημοσιογράφου να αντιτίθεται σε ψέματα, συκοφαντίες και ψευδείς ειδήσεις με μαύρη προπαγάνδα που στοχεύει να δυσφημίσει το κράτος και τη χώρα μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι μας θα ενεργήσουν σύμφωνα με αυτές τις αρχές.

Έχουμε πάντα αποδώσει σημασία στην ελευθερία του Τύπου και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εργαστούν τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον Τύπο σε πιο σύγχρονα περιβάλλοντα. Συγχαίρω τα μέσα ενημέρωσης και τους εργαζομένους στον Τύπο που εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους επιδεικνύοντας μεγάλη θυσία στις πιο δύσκολες συνθήκες και κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, και τους εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι το έλεος του Θεού στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του Τύπου που δεν είναι μεταξύ μας.

Source