Ο Πρόεδρος Savaş μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση στο Hatay

Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Hatay Assoc. Δρ. Ο Lütfü Savaş έκανε δηλώσεις σχετικά με την ατζέντα της πόλης και της χώρας στα τηλεοπτικά προγράμματα που ήταν φιλοξενούμενος το σαββατοκύριακο και απάντησε σε όσους ήταν περίεργοι.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΟΡΟΝΑΒΙΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΤΑ

Ανταλλάσσοντας πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις κοροναϊού στο Hatay και την πορεία της νόσου, ο Lütfü Savaş δήλωσε ότι η ασθένεια βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση παλινδρόμησης και έχει παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των περιπτώσεων στην πόλη.

Προσθέτοντας ότι οι θάνατοι λόγω της νόσου έχουν επίσης μειωθεί, ο Savaş είπε, «Ο κοροναϊός βρίσκεται σε παρακμή. Οι θάνατοι έχουν μειωθεί. Μειώνεται στο ελάχιστο των 15-20 ημερών. Η πιθανότητα να μην πιάσουμε την τρίτη περίοδο εξαρτάται από το εμβόλιο. “Η επιτυχία του εμβολίου, ο ρυθμός εμβολιασμού και η αντίδραση στο εμβόλιο θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες.”

ΠΟΛΕΜΟΣ: “ΘΑ ΕΜΒΑΛΩΜΑ”

Απαντώντας ειλικρινά στο ερώτημα εάν υπάρχει εμβόλιο ή όχι, ο Lütfü Savaş είπε: «Ο οικογενειακός γιατρός μας κάλεσε και εγώ και τη σύζυγό μου για εμβολιασμό επειδή έχουμε επίσης ταυτότητα γιατρού. Έχω αντισώματα, αλλά θα εμβολιαστώ. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούμε να χορηγήσουμε το εμβόλιο, τόσο πιο επιτυχημένοι θα είμαστε. Εάν μπορούμε να φέρουμε τον εμβολιασμό σε ένα ορισμένο επίπεδο, πολλοί τομείς μπορούν να ανοίξουν. Μπορούν να ανοίξουν πολλές επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών και ακόμη και αθλητικοί αγώνες μπορούν να παιχτούν με θεατές ».

Δηλώνοντας ότι ως Μητροπολιτικός Δήμος Hatay, έχουν πραγματοποιήσει κάποιες μελέτες για να υποστηρίξουν τους εμπόρους κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, ο Savaş είπε: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια αρμονική δουλειά όπως η κυβέρνηση, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι τοπικοί διαχειριστές, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα άτομα που είναι ειδικοί σε αυτόν τον τομέα, δεν θα φτάσαμε σε αυτό το στάδιο. Έτσι, η υγεία και όπου υπάρχει φως στην επιστήμη μακριά από την πολιτική çalışabils Η Τουρκία δεν σημαίνει ότι δεν θα χάσουμε τις δυσκολίες μας και τόσους πολλούς ανθρώπους “, είπε

“ΒΟΗΘΟΥΜΕ 17 ΧΙΛΙΑ 77 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑΜΕΙΑ”

Λέγοντας ότι πολλοί πολίτες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, ο Πρόεδρος Σάβας είπε: «Είμαστε ο δήμος του κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αντιπολίτευση. Είμαστε ένας δήμος που εργάζεται με στόχο την εξυπηρέτηση όλων των δυναμικών του Hatay. Δώσαμε τα 38 οχήματά μας στην κινηματογραφική ομάδα. Όσον αφορά την υγιεινή, απολυμάνουμε τις κατοικίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πολλά επίσημα και ανεπίσημα σημεία από τον καθαρισμό των δρόμων έως την απολύμανση. Παρέχουμε βοήθεια σε μετρητά σε 17 χιλιάδες 77 οικογένειες. Παρέχουμε σχολείο, ρούχα, ψωμί και επισιτιστική βοήθεια σε 35 χιλιάδες οικογένειες. Δεν θα λάβουμε ενοίκιο από επιχειρήσεις που ανήκουν στον δήμό μας, αλλά προς το παρόν είναι κλειστές και δεν μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις μέχρι τον Ιούνιο. Αναβάλαμε επίσης τα ανοιχτά μέχρι τον Ιούνιο. “Δεν αναλαμβάνουμε καμία ενέργεια σχετικά με όσους έχουν χρέος νερού αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν”.

Ο Πρόεδρος Lütfü Savaş μοιράστηκε με το κοινό τα έργα που υλοποίησαν για να επιστρέψει ο Hatay στις φωτεινές του ημέρες οικονομικά, κοινωνιολογικά και ψυχολογικά.

“HATAY A CITY ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ”

Τονίζοντας ότι το Hatay είναι μια γεωπολιτικά και στρατηγικά σημαντική πόλη, ο Lütfü Savaş είπε: «Το Hatay είναι μια υποδειγματική πόλη που φιλοξένησε 13 διαφορετικούς πολιτισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται δίπλα στην Ανατολία, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή για αιώνες και έχει γίνει κέντρο εμπορίου. Μια πόλη που περιέχει πολλά χρώματα σε αρμονία. “Κάνουμε έργα για να εξαλείψουμε τις συνέπειες του πολέμου στη γειτονική μας χώρα”.

“Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΧΑΜΗΛΟ”

Προσθέτοντας ότι το Hatay ήταν πόλη στη μέση του πολέμου, ο Lütfü Savaş είπε, «Το Hatay εμφανίστηκε όπως ήταν στη μέση του πολέμου. Πρέπει να αυξήσουμε τους δείκτες ηθικού και κινήτρου της πόλης μας, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικές, κοινωνιολογικές και ψυχολογικές δυσκολίες για 9 χρόνια. Δουλέψαμε για το Expo και το αγοράσαμε. Η UNESCO έχει κηρυχθεί πόλη Γαστρονομίας. Για καλύτερη χρήση της θάλασσας. Ξεκινήσαμε το έργο Hatay Sea Bus (HADO) προκειμένου να κάνουμε το Hatay ένα εμπορικό και τουριστικό κέντρο και να αυξήσουμε την αναγνώρισή του. Από την άνοιξη, τα πλοία μας θα πάνε στον Λίβανο, ίσως στο Ισραήλ, στην Κύπρο και στο Mersin. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον όγκο του τουρισμού και του εμπορίου της Hatay και να κάνουμε τους πολίτες μας που είναι τόσο στενοχωρημένοι να χαμογελούν ».

Ο Πρόεδρος Lütfü Savaş έκανε επίσης δηλώσεις σχετικά με την Έκθεση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

“Η EXPO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ”

Δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει την Έκθεση σε δύο περιοχές, ο Πρόεδρος Σάβας είπε: «Θα πραγματοποιήσουμε την Έκθεση σε δύο διαφορετικές περιοχές στις περιοχές της Ατάκιας-Defne και της Arsuz-İskenderun. Κανονικά, θα ανοίγαμε στις 23 Απριλίου. Το διοικητικό συμβούλιο της EXPO είπε ότι μπορούμε να το ανοίξουμε στις 10 Δεκεμβρίου λόγω της πανδημίας. Θα διοργανώνουμε πολλές μεγάλες εκδηλώσεις εκεί κάθε μήνα από τα τέλη της άνοιξης φέτος. Θα διεξαγάγουμε πολλές παραστάσεις για εκθέσεις καθώς και Hatay. Αυτές οι δύο περιοχές δεν θα είναι μέρος που θα ανοίξει και θα κλείσει μόνο για 6 μήνες την επόμενη περίοδο ».

“ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ”

Δηλώνοντας ότι θα πραγματοποιήσουν την Έκθεση με θέμα τον Κήπο των Πολιτισμών που θα εκπροσωπούν 13 διαφορετικούς πολιτισμούς που αναπνέουν στο Χατάι, ο Σάβας είπε, «Θα υπάρχει ένα αρχαιολογικό πάρκο στην περιοχή μας στην περιοχή της Αττάλειας. Θα εκθέσουμε το παρεκκλήσι που βρήκαμε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών και θεωρείται ότι ανήκει στον 5ο αιώνα. Κάνουμε ένα μωσαϊκό που απεικονίζει 13 πολιτισμούς. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το μωσαϊκό, ο κόσμος θα εισέλθει στο Guinness Book of Records. Θα έχουμε ένα μουσείο φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Χτίζουμε ένα αμφιθέατρο για 5 χιλιάδες άτομα. Όλα τα είδη ψυχαγωγίας, τεχνών και πολιτιστικών οργανώσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν εδώ. Θα υπάρχουν κάθετες περιοχές καλλιέργειας όπου μπορεί να γίνει βιολογική γεωργία. Τα προϊόντα που καλλιεργούνται εδώ θα μαγειρευτούν σε εστιατόρια στους δρόμους της γαστρονομίας. Θα παρουσιάσει τις γαστρονομικές κουλτούρες των χωρών τους στο Gastronomy Cities Expo από την UNESCO. Οι εκθεσιακές μας περιοχές θα είναι για όλη τη ζωή, όχι μόνο 6 μήνες. “Θα μετατρέψουμε το Χατάι σε μια πόλη φεστιβάλ.”

Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΨΑΡΕΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ

Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούν για να στηρίξουν τους παραγωγούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές και να αποτρέψουν τη μετανάστευσή τους στην πόλη, ο Σάβας είπε, «Υπάρχει σημαντική μείωση του αριθμού των αγροτών. Ενώ υπήρχαν 35 χιλιάδες 403 αγρότες το 2011, αυτός ο αριθμός μειώθηκε σε 11 χιλιάδες. ενώ το 49% που χάθηκε τα τελευταία 12 χρόνια στην Τουρκία κάνει έργα αγροτικής ανάπτυξης για την πρόληψη της μετανάστευσης από τις αγροτικές περιοχές στο 69% για την αναλογία Hatay “, είπε.

“ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η 5η ΖΩΝΗ ΚΙΝΗΤΡΟΥ”

Ο Πρόεδρος Savaş δήλωσε ότι κατέβαλαν έντονη προσπάθεια να συμπεριλάβουν τον Hatay στην 5η ζώνη κινήτρων. Προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό για τη Hatay να πάρει το μερίδιο που της αξίζει ενάντια στα βαθύτερα οικονομικά προβλήματα, ο Savaş τόνισε ότι οι αρχές στην Άγκυρα πρέπει να λάβουν μέτρα για να αυξήσουν τον όγκο των συναλλαγών και να τονώσουν την αγορά.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Μοιραζόμαστε το χαμόγελο μας με αυτά”

Ο Lütfü Savaş απάντησε ειλικρινά στην ερώτηση σχετικά με τον διάλογό του με τους νέους. Δηλώνοντας ότι παρακολουθεί στενά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, ο Σάβας είπε, «Υπάρχει μια νοοτροπία που λέει ότι δεν τους αρέσει η δουλειά. Φυσικά, αν πείτε σε έναν μηχανικό υπολογιστών να κάνει δουλειά, δεν θα του αρέσει. Πρέπει να δημιουργήσετε απασχόληση ανάλογα με την αποφοίτηση και την ικανότητα όλων. Οι νέοι μας έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε τεχνολογικά προϊόντα. Επειδή επιβάλλεται φόρος κατανάλωσης πολυτελείας σε αυτά τα προϊόντα. Οι νέοι είναι πολύ άβολα με την οικονομική κατάσταση και δεν τους καταλαβαίνουμε. Είμαστε αντιμέτωποι με την απώλεια των γυναικών και των νέων μας. Οι νέοι και οι γυναίκες μας χρειάζονται περισσότερο την κοινωνία, οι οποίες πρέπει να είναι παραγωγικές. Πρέπει να μοιραστούμε μαζί μας το χαμογελαστό πρόσωπό μας », είπε.

Source