Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Walter Montail πέθανε

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Walter Montail πέθανε σε ηλικία 93 ετών

Ο Walter Montayel, εξέχων δημοκράτης στα τέλη του 20ού αιώνα, τότε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών την εποχή του My Carter, τότε υποψηφίου του Λευκού Οίκου, πέθανε τη Δευτέρα. Έπεσε μια συντριπτική ήττα στις προεδρικές εκλογές εναντίον του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Σε ηλικία 93 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώτος μεγάλος προεδρικός υποψήφιος του κόμματος, ο Montail, ο οποίος όρισε τη σύζυγό του, τον βουλευτή της Νέας Υόρκης Eraldin Ferraro, ως αντιπρόεδρό του, ήταν γνωστός ως Fritz.

Ο Montail πίστευε σε μια ακτιβιστική κυβέρνηση · συμμετείχε ενεργά στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα, την εξάλειψη του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία, τα δικαιώματα των αγροτών και των εργαζομένων και την προστασία των καταναλωτών, τόσο ως γερουσιαστής (1961-1976) όσο και ως Τζιμ Τζιμ Κάρτες. Ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός αντιπρόεδρος της θυελλώδους θητείας (1977-1981). Έπρεπε να διορίσει τον Μπιλ Κλίντον (1993-1996) ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αποonia.

Ο Montaigne υπέστη μία από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον τότε διάσημο πρόεδρο Reagan, ο οποίος τον προσπέρασε σε 49 από τις 50 πολιτείες. Ήταν διαδεδομένο μόνο στη Μινεσότα, τη γενέτειρά του, στην Ουάσιγκτον. Παρεμπιπτόντως, ο τότε προεδρικός υποψήφιος υποσχέθηκε να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα.

Χρόνια αργότερα, θα έλεγε ότι δεν μετανιώνει ποτέ για τις δηλώσεις του, οι οποίες, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, τον καταδίκασαν ως «λέγοντας την αλήθεια», είπε στο PBS το 2004.

Δεν ήταν η τελευταία φορά που η ήττα σήμαινε την πολιτική του αποχώρηση. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, ο Montail, 74 ετών, θα προσληφθεί από πένθους Δημοκρατικούς για να διεκδικήσουν τη θέση του Paul Wellston, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα 11 ημέρες πριν από τις εκλογές του 2002.

Έπεσε μια οριακή ήττα, στην περίπτωση αυτή ήττα από τον Ρεπουμπλικανικό Norm Coleman, ο οποίος παρουσίασε τον αντίπαλό του ως απομεινάρια μιας περασμένης εποχής. Ο Walter Montail πιστώθηκε για τη μετατροπή του ρόλου του αντιπροέδρου σε ορισμένες πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής.

Πηγή: KYPE

Source