Ο πρώην εκδότης του TRT, Aylin Özmenek, πεθαίνει από καρδιακή ανεπάρκεια

Ο Özmenek, ένας από τους πρώτους ομιλητές του TRT, εργάστηκε ως ειδικός εκφωνητών και ειδήσεων για 44 χρόνια στο TRT Ankara Radio. Ο Özmenek έχει κάνει πολλά προγράμματα κλασικής και ελαφριάς μουσικής στο TRT Radio 3 για πολλά χρόνια, όπως Young People, Beyaz Perde, Ses Masters, Yeni Plaklar Yeni Comments.

ΠΑΙΧΝΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Ο Özmenek, ο οποίος παρέχει ζωντανές εκπομπές των συναυλιών του Σαββατοκύριακου της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας για χρόνια, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση πολλών εκφωνητών. Ο Aylin Özmenek, σύζυγος του δημοσιογράφου Varlık Özmenek, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2020, συμμετείχε επίσης σε ορισμένα προγράμματα της TRT Television.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΡΙΣΜΟΙ

Το σώμα του Özmenek, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, θα ταφεί στο Νεκροταφείο Καρσιγιάκα μετά την απογευματινή προσευχή στο Τζαμί Kocatepe τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AYLİN ÖZMENEK;

Ο Aylin Özmenek γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1942. Αφού αποφοίτησε από την Ακαδημία Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Σμύρνης, άρχισε να είναι ομιλητής με επιτυχία στις εξετάσεις του ραδιοφώνου της Σμύρνης το 1963. Ο Özmenek, ο οποίος εργάστηκε ως επαγγελματίας οδηγός στην περιοχή του Αιγαίου για λίγο, έγινε μαθητής του ψαρά Halikarnas Cevat Şakir Kabaağaçlı.

Με την ίδρυση του TRT, ο Özmenek, ένας από τους πρώτους ομιλητές του TRT, στάλθηκε στην υπηρεσία τουρκικής BBC το 1969 και άρχισε να εργάζεται στο TRT Ankara Radio το 1970. Εκτός από το καθήκον του εδώ, έδωσε μαθήματα τουρκικής φαντασίας στο Γερμανία Cologne Radio και Holland NOS Radio – Television.

Ο Aylin Özmenek έδωσε διαλέξεις σε διάφορες χρονικές στιγμές στο ραδιόφωνο και τηλεόραση του Πανεπιστημίου Başkent, στο Πανεπιστήμιο του Γκάζι, στους υποψηφίους του Διοικητή του Υπουργείου Εσωτερικών, μέλη του Ανώτατου Εποπτικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού, φοιτητές της Αστυνομικής Ακαδημίας και καθηγητές στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Στην Κύπρο, η BRT (Bayrak Radio and Television) εργάστηκε σκληρά για να εκπαιδεύσει ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς εκφωνητές στο Κυπριακό Media Center.

Εργάστηκε επίσης στο TRT Television σε διάφορες χρονικές στιγμές. Με την έναρξη των εκδόσεων του GAP, φιλοξένησε προγράμματα όπως γυναικεία προγράμματα για τη Νοτιοανατολική Ανατολία, τουρκικές χειροτεχνίες, πολιτισμός και πίστη στην Ευρώπη.

Ο Aylin Özmenek είπε, “Η προσπάθειά μου είναι να διασφαλίσω τη σωστή χρήση της μητρικής μας γλώσσας μεταξύ των γενεών, να υιοθετήσουμε τη ζωτικότητά της και να ενσταλάξουμε την ομορφιά της στις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε ο Aylin Özmenek, και διοργάνωσε αποτελεσματικά, όμορφα και δημόσια εργαστήρια αυτο-έκφρασης σε ιδρύματα όπως η METU Alumni Association και η TÜBİTAK.

Ο Özmenek έδωσε διαλέξεις για “Αποτελεσματική και καλή ομιλία” και “Ραδιοτηλεοπτική Δημοσιογραφία” στην Επαγγελματική Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Başkent “Προγραμματισμός ραδιοφώνου και τηλεόρασης” για έξι χρόνια.

Source