Ο πρώην πρόεδρος του PIS ζητά ενημερωμένες απαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο AstraZeneca

Άτομα άνω των 64 ετών έχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca, με περίπου έντεκα χώρες να αναφέρουν περιορισμούς στη χρήση του, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή πληροφοριών ALPHA, ο πρώην πρόεδρος του PIS Αντώνης Βασίλειος δήλωσε ότι, στην πραγματικότητα, δεν δόθηκαν ικανοποιητικές, τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις. Γι ‘αυτό έστειλε αντίστοιχη ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Υποστήριξε επίσης ότι είναι καλύτερο για τους ηλικιωμένους να εμβολιάζονται με ένα εμβόλιο που δεν παρέχει μεγάλη κάλυψη από το να μην εμβολιάζονται καθόλου.

Antonis Vasiley – Πρώην Πρόεδρος του PIS
“Είναι λευκό ή μαύρο; Αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα. “Θα είχε δίκιο να μας πει ότι υπάρχει τώρα ένα εμβόλιο που μπορεί να μην λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχει άλλο.”

Σύμφωνα με αυτόν, ναι, έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά το ερώτημα δεν είναι αν κάποιος θα πεθάνει ή όχι.

Antonis Vasiley – Πρώην Πρόεδρος του PIS
“Εάν ένας 80χρονος μολυνθεί από ιό και πάσχει, δεν μετράει αυτό;”

Τέλος, ο κ. Βασίλειος τόνισε ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιο εμβόλιο του χορηγείται. “Είναι θέμα ιατρικής ηθικής, δεν μπορείς να του δώσεις αυτό που θέλεις”, κατέληξε.

Source