Ο πρώην σταρ της Ιρλανδίας παρατάχθηκε για να αντικαταστήσει τον Duff στο πίσω δωμάτιο του Kenny

Ο πρώην διεθνής Ιρλανδός Lee Carsley ηγείται της λίστας των υποψηφίων για αντικατάσταση του Damien Duff καθώς ο Stephen Kenny ξεκινά την ανοικοδόμηση της ανώτερης ομάδας διαχείρισης της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Ο πρώην Ιρλανδός μέσος είναι ο σημερινός επικεφαλής προπονητής κάτω των 20 στην αγγλική FA που χθες «δεν σχολίασε» όταν ρωτήθηκε από την Sportsmail εάν υπήρχε κάποια προσέγγιση FAI για άδεια να μιλήσει με τον Carsley.

Τα διαπιστευτήριά του για το ποδόσφαιρο είναι παραδειγματικά καθώς ο Κένυ επιδιώκει να διορίσει έναν υψηλά καταρτισμένο προπονητή εγκαίρως για την εκστρατεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά τον Μάρτιο.

Λι Κάρσλι
Ο Stephen Kenny πιστεύεται ότι επέβαλε κυρώσεις στο διορισμό του Lee Carsley στην ομάδα του backroom. Pic: Javier Garcia / BPI / REX

Οι δύο άντρες δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά ο Carsley έχει ένα λαμπερό βιογραφικό προπονητή, καθώς και ένα βαθύ πάθος για το πράσινο πουκάμισο να επιστρέφει στις μέρες του.

Ο John O’Shea και ο Mark Kennedy είναι άλλοι διεκδικητές της πρώτης γραμμής μαζί με τον Carsley που γεννήθηκε στην Brummie ως νέο Νο 3 για τον Kenny.

Ο Lee Carsley είναι ο τρέχων προπονητής της Αγγλίας U20. Pic: Harry Murphy / Getty Images

Εκπαιδεύτηκε κάτω από τον Pep Guardiola στο Manchester City, τον οποίο οδήγησε στον τελικό του FA Youth Cup 2017 – ο Phil Foden ήταν στην ομάδα – ο Carsley ξεκίνησε το τρέχον ραντεβού πλήρους απασχόλησης στο FA τον Αύγουστο του 2018.

Αρχικά εποπτεύοντας τους U21 ως εξειδικευμένος προπονητής, είναι ο μόνιμος προπονητής U20 από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει μεγάλη εκτίμηση στην έδρα της FA στο St George’s Park, Burton.

Λι Κάρσλι
Ο Lee Carsley σε δράση για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας το 2003. Pic: Gary M. Prior / Getty Images

Ένας 17χρονος επαγγελματίας, ο Carsley (αριστερά) κέρδισε 40 caps για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και έκανε μια σύντομη εμφάνιση ως υποκατάστατο εναντίον της Σαουδικής Αραβίας στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, λίγες στιγμές μετά το τόξο του Duff εντυπωσίασε ένα έθνος μετά το τρίτο γκολ.

Μια άγκυρα στη μέση, γνωστή ως «Geezer», ο Carsley έφτασε στο επίπεδο U21 από τον αείμνηστο Maurice Setters, πριν σπάσει στις ανώτερες τάξεις όπου υπολόγισε σε δύο χαμένα πλέι οφ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 και το Euro 2000.

Ο Carsley είναι ένας πολύ σεβαστός προπονητής στο αγγλικό παιχνίδι έχοντας κόψει τα δόντια του υπό τον Pep Guardiola Pic: Matthew Lewis / Getty Images

Ο τελευταίος τσίμπησε καθώς παραδέχτηκε ένα πέναλτι εναντίον της Τουρκίας στα τέλη του πρώτου αγώνα στο Δουβλίνο και έπεσε για την επιστροφή από τον Mick McCarthy.

Έπαιξε επίσης υπό τους Brian Kerr και Steve Staunton, οι οποίοι τον έφεραν από την εξορία μετά την ήττα 5-2 από την Κύπρο, και δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος ως προπονητής, σύμφωνα με τον Carsley.

Ο Damien Duff αποχώρησε από το ρόλο του. Pic: Stephen McCarthy / Sportsfile

Το τελικό ιρλανδικό καπάκι του ήρθε ενάντια στη Βραζιλία σε ένα φιλικό στο Croke Park τον Φεβρουάριο του 2008.

Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2011, ο Carsley είχε διάφορους ρόλους προπονητή στο Κόβεντρι Σίτι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπρέντφορντ, όπου ανέβηκε ως προσωρινός προπονητής και ψηφίστηκε Διευθυντής Πρωταθλήματος του Μήνα τον Οκτώβριο του 2015.

Η αρχική του δουλειά για την FA ξεκίνησε υπό τον πρώην διευθυντή του Κόβεντρυ, Aidy Boothroyd, το 2015.

Τον επόμενο χρόνο έγινε προπονητής «εκτός κατοχής» για όλες τις αγγλικές ομάδες από το U15 έως το U21 και ήταν βοηθός διευθυντής για τα U19 και U21 πριν αναλάβει τον τρέχοντα ρόλο του.

Πριν από επτά χρόνια, ο Carsley και ο στενός του φίλος Kevin Kilbane, πρόσφεραν να βοηθήσουν τους προπονητές ιρλανδικών ομάδων ανηλίκων δωρεάν, αλλά απορρίφθηκαν από το FAI.

Source