Ο πρώην στρατιώτης μήνυσε το Υπουργείο Υγείας ισχυριζόμενος ότι τα δυνατά όπλα έβλαψαν την ακοή τουμια ομάδα ανθρώπων που στέκονται στο σκοτάδι: λογότυπο MailOnline


© Παρέχεται από το Daily Mail
Λογότυπο MailOnline

Ένας πρώην στρατιώτης από τη Γλασκόβη έχει ξεκινήσει αξίωση από το Ανώτατο Δικαστήριο για περισσότερα από 700.000 £ εναντίον του Υπουργείου Άμυνας, ισχυριζόμενος ότι οι πυροβολισμοί έπαιξαν ρόλο στην απώλεια της ακοής του.

Ο Alistair Black, 41 ετών, λέει σε γραπτό δικαστήριο του Λονδίνου ότι τώρα χρειάζεται ψηφιακά ακουστικά μετά την έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου κατά τη διάρκεια των 21 ετών στρατιωτικής του θητείας.

Το γράμμα λέει ότι όταν εντάχθηκε στο στρατό η ακοή του ήταν τέλεια αλλά ότι τώρα πάσχει από κώφωση και εμβοές.

Ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται στον θόρυβο από όπλα, όπως πολυβόλα, τουφέκια, χειροβομβίδες, εκτοξευτές πυραύλων και από ταξίδια σε στρατιωτικές μεταφορές.

Τώρα ο κ. Black, από τη Γλασκώβη, μήνυσε το Υπουργείο Υγείας για αποζημίωση 715.366,22 £, κατηγορώντας του για αμέλεια.μια ομάδα ανθρώπων που στέκονται στο σκοτάδι: Ο πρώην στρατιώτης Alistair Black μήνυσε το Υπουργείο Άμυνας για περισσότερα από 700.000 £ ισχυριζόμενος ότι οι δυνατοί θόρυβοι από όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πολυβόλων, έβλαψαν την απώλεια ακοής του (εικόνα αποθεμάτων)


© Παρέχεται από το Daily Mail
Ο πρώην στρατιώτης Alistair Black μήνυσε το Υπουργείο Άμυνας για περισσότερα από 700.000 £ ισχυριζόμενος ότι οι δυνατοί θόρυβοι από όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πολυβόλων, έβλαψαν την απώλεια ακοής του (εικόνα αποθεμάτων)

Ο κ. Μπλακ λέει ότι εντάχθηκε στο στρατό το 1996 και στάλθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία εννέα φορές, όπου εκτίθεται σε έντονο θόρυβο κάθε φορά που μηδενίζει το όπλο του.

Υπηρέτησε επίσης στη Γερμανία, τη Βοσνία, την Κένυα, το Κοσσυφοπέδιο, το Ιράκ, τις Φώκλαντ, την Κύπρο και το Αφγανιστάν πριν απολυθεί ιατρικά με απώλεια ακοής λόγω θορύβου τον Μάρτιο του 2017.

Βίντεο: Cuomo: Οποιαδήποτε απάτη στη διαδικασία εμβολιασμού COVID «θα διωχθεί» (Daily Mail)

Cuomo: Οποιαδήποτε απάτη στη διαδικασία εμβολιασμού COVID «θα διωχθεί»

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ο κ. Black κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας ότι παρέλειψε αμελητέα να παρέχει επαρκή προστασία από το θόρυβο, ότι δεν παρείχε προστασία στο αυτί που ταιριάζει σωστά με το κράνος του και ότι δεν παρέχει ωτοασπίδες και ωτοασπίδες που πρέπει να φορεθούν ταυτόχρονα.

Το Υπουργείο Υγείας κατηγορείται επίσης για αμέλεια που δεν τον προειδοποίησε για τους κινδύνους έκθεσης σε υπερβολικό θόρυβο και για παράλειψη να του διατάξει να φοράει προστατευτικά αυτιών όποτε ήταν πιθανό να εκτεθεί σε δυνατό θόρυβο.

Το έγγραφο συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έλαβε υπόψη τις πληροφορίες και τις προειδοποιήσεις σε ιατρικές και βιομηχανικές εκδόσεις για τις οποίες θα έπρεπε να είχε επίγνωση, σχετικά με τις επιπτώσεις του θορύβου στην ακοή.

Ο κ. Μαύρος λέει ότι εκτέθηκε σε υπερβολικό θόρυβο αμέσως μετά την ένταξή του στο στρατό, και ότι κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής άσκησης πυροβολισμού στο Catterick το 1997, διατάχτηκε από εκπαιδευτές να αφήσουν τη μία πλευρά των υπερασπιστών του αυτιού του για να ακούσει οδηγίες.

Στις τελευταίες εβδομάδες βασικής εκπαίδευσης, λέει ότι του είπαν ότι η ακοή του ήταν κακή και ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει με τη μονάδα του μέχρι να αξιολογηθεί στο νοσοκομείο.

Τον τοποθετήθηκε σε μια διμοιρία για δύο μήνες και συνέχισε να εκτίθεται σε θόρυβο κατά τη διάρκεια ασκήσεων, καθώς δεν φορούσε προστατευτική ακοή, λέει.μια πινακίδα σε ένα μονοπάτι σε ένα πάρκο: Ο κ. Μαύρος ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής άσκησης πυροβολισμού στο Catterick Garrison (εικόνα) το 1997, διατάχτηκε από εκπαιδευτές να αφήσουν τη μία πλευρά των υπερασπιστών του αυτιού του, ώστε να ακούσει οδηγίες


© Παρέχεται από το Daily Mail
Ο κ. Μαύρος ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής άσκησης πυροβολισμού στο Catterick Garrison (φωτογραφία) το 1997, διατάχτηκε από εκπαιδευτές να αφήσουν τη μία πλευρά των υπερασπιστών του αυτιού του για να ακούσει οδηγίες

Το γράμμα αναφέρει ότι παρόλο που γενικά ήταν βασισμένος στο γραφείο από το 2000 έως το τέλος της στρατιωτικής του καριέρας το 2017, εξακολουθούσε να εκτίθεται, μεταξύ άλλων, σε θόρυβο όταν συμμετείχε στην ετήσια εκπαίδευση όπλων, κατά τη διάρκεια ασκήσεων και σε ασκήσεις στο πεδίο.

Ο ισχυρισμός του κ. Black έχει εκδοθεί τεχνικά εκτός των κανονικών προθεσμιών που ο νόμος επιτρέπει την έναρξη των αξιώσεων, αλλά ζητά από το δικαστήριο να επιτρέψει την αξίωσή του να προχωρήσει παρά αυτό.

Λέει ότι δεν συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να ισχυριστεί έως ότου έλαβε απάντηση αφού δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με την ιατρική του απαλλαγή στον ιστότοπο βετεράνων.

Διαβάστε περισσότερα

Source