Ο πόλεμος μεταξύ των βουλευτών του Φαίδον συνεχίζεται. «Το … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων «φοβάται αντιφάσεις και αποκαλύψεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδων, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε να παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων δεν είναι παρά σύμπτωση.

Αντίθετα, σημειώνει, “αυτή είναι μια νέα σκοπιμότητα που προστίθεται στο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού της μικρο-πολιτικής που παίζει η Επιτροπή τις τελευταίες ημέρες για να μετατοπίσει τις μακροπρόθεσμες ευθύνες της για τη λεηλασία της τουρκικής ιδιοκτησίας εις βάρος των προσφύγων. που στην πραγματικότητα έχουν κακοποιηθεί. “” Αλλά για να εκμεταλλευτούμε την υποτιθέμενη δυσαρέσκεια ενός πολύ μικρού μέρους των προσφύγων πριν από τις εκλογές, κατά τη γνώμη του, να παραμορφώσει τα γεγονότα δημιουργώντας γεγονότα, παραπλανητικές δηλώσεις.

Λέει ότι πριν από τον πρόεδρο της επιτροπής, Σκέβι Κουκούμα, ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα περιμένει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο με τον Υπουργό Εσωτερικών, ότι θα τον αναγκάσει να συμμετάσχει, “ξαφνικά άλλαξε κατεύθυνση όταν αποκάλυψε δημόσια Επιτροπή ως μέρος του προβλήματος. “Όχι ως παράγοντας επίλυσης του.”

Τότε ανέφερε. “Διοργάνωσε ένα προεκλογικό κόμμα στην Πάφο, ακύρωσε την απόφασή του να με προσκαλέσει στο κοινοβούλιο, με προφανή σκοπό να μην ακουστεί, να μάθει την αλήθεια. Για τον ίδιο λόγο, με πληροφόρησαν γραπτώς ότι δεν υπάρχουν αντίγραφα ή καταγεγραμμένα πρωτόκολλα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάφου, τα πρωτόκολλα δεν υπάρχουν, διότι αν τα έδιναν, θα τα έδινε στο κοινό, θα αποκαλυφθούν, “επειδή τα ψέματα που είπαν κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, τα οποία αναπαράγουν.”

Πρόσθεσε ότι αυτές οι αλήθειες δεν θα σιωπηθούν, δεν θα κρυφτούν, σημειώνοντας ότι θα ακουστούν, θα αποκαλυφθούν σε συνέντευξη Τύπου, την οποία σκοπεύει να δώσει σύντομα, στην οποία θα μιλήσει για συγκεκριμένους ανθρώπους που εμπλέκονται στο “τεράστιο” / t / c σκάνδαλο ιδιοκτησίας. “:

Σύμφωνα με τον κ. Fadon, θα δώσει για καθέναν από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, όπως λέει, δεν ξεπερνούν τις 10 περιπτώσεις, κάθε λεπτομέρεια θα αποκαλυφθεί – «η αλήθεια και η παρανομία πολλών από αυτές».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν περίπου 3.000 πρόσφυγες στην Πάφο, εκατοντάδες από τους οποίους έχουν αδικηθεί βάναια με την πάροδο του χρόνου, ενώ “μερικοί από τους μη πρόσφυγες χρησιμοποιούν τις υπερδυνάμεις μέσω ιδιοκτησίας T / C” Για όλα αυτά, συνέχισε, κανείς δεν μιλάει, σημειώνοντας ότι έχει αγωνιστεί για το προσωπικό για 5 χρόνια, αποκάλυψε δεκάδες τέτοιες υποθέσεις και σε ορισμένες από αυτές έχουν λήξει τα παράνομα προνόμια.

Ο δήμαρχος της Πάφου θεώρησε μη ρεαλιστική τη δήλωση της κυρίας Κουκούμα ότι η επίσκεψη των μελών της επιτροπής στην Πάφο τελείωσε ομαλά, ότι οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάθε υπόθεση προσεκτικά και αντικειμενικά.

Όλοι συνέχισαν. “Είδα με τα μάτια τους ότι η επίσκεψη διακόπηκε, γιατί όταν άρχισα να δείχνω τις φωτογραφίες της άθλιας κατάστασης, που ο δήμος μετατράπηκε σε πάρκινγκ, την κόρη του φερόμενου θύματος, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή για που θα έπρεπε να είναι η επιτροπή, επισκέφθηκε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πήρε έγγραφα και φωτογραφίες από το χέρι μου και τα έσκισε. “

Είπε ότι τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν «προκλητικά απαθείς» στις σκληρές περιγραφές που είχε και ο πατέρας του εναντίον του, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις «απειλές» που είχε κάνει ο πατέρας του εναντίον του.

Ως αποκάλυψη της πραγματικής εικόνας, ο κ. Φαίδων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από περίπου 3.000 πρόσφυγες που ζουν στην πόλη, μόνο 20-30 από αυτούς (10 περιπτώσεις) φαίνεται να έχουν καταγγελίες για δεκάδες θέσεις εργασίας. Τα τελευταία χρόνια της ιστορίας στο κέντρο της Πάφου, όπου η ιδιοκτησία είναι κυρίως Τουρκοκύπριοι.

Περιγραφικό αλλά και αποκαλυπτικό «αντιδημοκρατικό», όπως είπε ο δήμαρχος της Πάφου, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε η Επιτροπή είπε ότι αυτή ήταν η στάση του υπουργού της πόλης Τέμης Φιλιππίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο της Πάφου κατά την τελευταία του συνεδρίαση, γιατί, όπως ο κ. Ο Fadon λέει ότι δεν μπορούσε να είναι παρών λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, όπως είχε ήδη ενημερώσει.

Στη συνάντηση αυτή, συνέχισε, η Επιτροπή φρόντισε να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός «δικαστηρίου των πολιτών» μετά από περισσότερες από δύο ώρες από τα μέλη της, διάφορους καλεσμένους, πραγματοποιώντας «προσωπικές επιθετικές επιθέσεις» εναντίον του. “Όταν ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε” μια πραγματικότητα που υπονόμευε την εσφαλμένη εικόνα της Επιτροπής, συνελήφθη και φυλακίστηκε ως πρόσφυγας, “είπε.

Είναι προφανές, συνέχισε, ότι «ορισμένοι που έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως αποδείχθηκε, προτιμούν από το οποίο εξαρτώνται. Με άλλα λόγια, τα μικροπολιτικά παιχνίδια, οι διαδρομές των πελατών, οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η εξάλειψη ενός πραγματικού διαλόγου. “

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι ακόμη και με μεγάλα προσωπικά έξοδα, θα αντισταθεί στην πρακτική, την οποία το κοινό “άρχισε να αντιλαμβάνεται ως το πιο σημαντικό πράγμα, στο στυλ.”

Πηγή: KYPE

Source