Ο ρυθμιστής εμβολίων της Οξφόρδης πρέπει να έχει «χρόνο για να πραγματοποιήσει τη σημαντική του εργασία»

ΙΗ κυβέρνηση του apan θα απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο όλων των αλλοδαπών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι ως προφύλαξη έναντι μιας νέας και πιθανώς πιο μεταδοτικής παραλλαγής κοροναϊού που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Η απαγόρευση εισόδου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου προς το παρόν, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση αργά το Σάββατο.

Η Ιαπωνία απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών μη κατοίκων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυξάνει περαιτέρω τον έλεγχο των συνόρων αφού επιβεβαιώσει τη νέα παραλλαγή σε επτά άτομα τις τελευταίες δύο ημέρες – πέντε επαναπατριζόμενοι από τη Βρετανία που δοκίμασαν σε αεροδρόμια και δύο άλλους στο Τόκιο .

Η Ιαπωνία αναστέλλει επίσης εξαιρέσεις 14 ημερών καραντίνας για Ιάπωνες υπηκόους και κατοίκους αλλοδαπών σε ένα σύντομο πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο. Οι συμμετέχοντες πρέπει τώρα να φέρουν απόδειξη αρνητικού τεστ 72 ώρες πριν από την αναχώρηση για την Ιαπωνία και να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μετά την άφιξη, ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε το Σάββατο δύο περιπτώσεις της νέας παραλλαγής – έναν άνδρα στα 30 του που επέστρεψε στην Ιαπωνία από τη Βρετανία στις 16 Δεκεμβρίου και τη συγγενή του, μια γυναίκα της δεκαετίας του ’20 χωρίς ιστορικό επίσκεψης σε αυτήν τη χώρα. Και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο Τόκιο.

Την Παρασκευή, το υπουργείο ανέφερε ότι η νέα παραλλαγή εντοπίστηκε σε δείγματα πέντε επιστρεφόμενων από τη Βρετανία μεταξύ 18 και 21 Δεκεμβρίου, οι οποίοι είχαν θετικά αποτελέσματα κατά την επιθεώρηση του αεροδρομίου. Όλοι εκτός από έναν που παραπονέθηκαν για κόπωση δεν είχαν συμπτώματα.

Η Ιαπωνία είχε 217.312 κρούσματα το Σάββατο και 3.213 θανάτους.

.Source