Ο ρόλος της Ιταλίας στη διαμεσολάβηση της Κύπρου και της Τουρκίας

Η Ιταλία προσπαθεί να μεσολαβήσει μεταξύ των «Κυπρίων» και των Τούρκων. Πρώτα πήγε στην Κύπρο και μίλησε με τον αντίπαλό του Σαράλαμπο Πετρίδη. Την επόμενη μέρα, δέχτηκε τον Τούρκο ομόλογό του, Uli Agar, στη Ρώμη. Είναι σαφές ότι ο Gurini μπορεί να βασίζεται στις καλύτερες σχέσεις των παικτών μας μεταξύ τους. Μέσα από αυτό το κύμα της κατάφωρης ουδετερότητας, η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο στη διευκόλυνση του διαλόγου. Αυτή είναι μια φήμη που είναι πολύ σημαντική για εμάς, επειδή έχουμε συμφέροντα πετρελαίου στην περιοχή, αλλά σταματάμε επίσης τη χρήση μπλε κράνους από 3.000 στρατιώτες στο κέντρο της έντασης στο Λίβανο. Ωστόσο, υπάρχουν δύο ακόμη κάρτες για να μιλήσουμε με τους Τούρκους: τα προϊόντα της βιομηχανίας μας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα επαγγέλματα που η Άγκυρα θέλει να αγοράσει. Ευκαιρία για συνεργασία στη Λιβύη, καθώς ήδη συνεργαζόμαστε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. “Σε στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο, στο τέλος της συνάντησης, ο Γκουρίνι είπε,” συζητήσαμε τη δυνατότητα υποστήριξης των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων forces δυνάμεων ασφαλείας, ιδίως επιχειρήσεων, εκπαίδευσης և βελτίωσης των δεξιοτήτων υγείας του στρατού.

Όπως με όλες τις διπλωματικές αποστολές, οι τελικές δηλώσεις έχουν πολλά να προσφέρουν. Στην Κύπρο, είπε ο Υπουργός. “Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέπνευσε τη διαδικασία διαλόγου. Μια λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προσαρμογή του διαλόγου στη δέσμευση του διεθνούς δικαίου. Φυσικά, η Κύπρος άρεσε να αναφέρεται στο «αποφασιστικό». Ο Γκουρίνι επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ιταλίας για διμερή στρατιωτική-βιομηχανική συνεργασία. Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι η στρατιωτική άσκηση EUNOMIA 2020 (Γαλλία, Κύπρος և Ελλάδα, συνδυασμός) և Πρωτοβουλία QUAD (σταθερή τετραμερή στρατιωτική-διπλωματική πολιτική συνεργασία, έκδοση) με στόχο την υπεράσπιση των κοινών μας συμφερόντων στη Μεσόγειο. Ανατολικά “Φυσικά, ο υπουργός αντιμετώπισε πρώτα τις σοβαρές ανησυχίες της Κύπρου έναντι του Ερντογάν.

Την επόμενη μέρα, ο Guerrero συναντήθηκε με το τουρκικό αλφάβητο, λέγοντας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ανατολίας ότι “φεύγει από την Αρμενία” και είπε ότι παρά τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας ενάντια στην Κύπρο, η θετική στάση της Τουρκίας θα αύξανε μόνο τις εντάσεις. Aegean և Archelian στη Μεσόγειο Θάλασσα. Χρησιμοποίησε την προειδοποίηση των Δημοκρατών. “Συζητήσαμε την Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη των εντάσεων”.

Ωστόσο, πολλά θέματα που σχετίζονται με την Τουρκία πρέπει ακόμη να συζητηθούν. Για παράδειγμα, η Λιβύη. Δεν είναι μυστικό ότι οι Ιταλοί δεν ήθελαν να αποβληθούν από το αεροδρόμιο της Μισράτα επειδή οι Τούρκοι το ήθελαν. “Η Λιβύη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ιταλία. Πιστεύουμε στην ενίσχυση της κατάπαυσης του πυρός και στηρίζοντας την πολιτική διαδικασία. «Για χάρη του Λιβυκού λαού, η Λιβύη πρέπει να είναι ενωμένη και κυρίαρχη». Αγάρ. Η Λιβύη είναι μια χώρα με περισσότερα από 500 χρόνια αδελφικών σχέσεων με την Τουρκία. Η Άγκυρα θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει μια σταθερή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Λιβύη.

Source