Ο Σάνερ δέχτηκε τους Διοικητές

πανό61

Ο Πρωθυπουργός Ersan Saner δέχθηκε τον Διοικητή των Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων Στρατηγός Sezai aiztürk, τον Διοικητή των Δυνάμεων Ασφαλείας Στρατηγός Zorlu Topaloğlu και τον Ταξίαρχο Taner Uysal, τον Ταξίαρχο Nihat Ergün, τον Ταξίαρχο Κεμάλ Μπαλτά και τον Ταξίαρχο Generalbrahim Dağman.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός Σανέρ, ο οποίος μίλησε με τους διοικητές που επισκέφτηκαν την ευγενική επίσκεψη, υπενθύμισε το ρητό του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, “Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο”, “Ποτέ δεν θέτει σε κίνδυνο αυτήν την αρχή, ακόμα κι αν ο εχθρός μας είναι φίλος μας, αλλά “Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού μέχρι το τέλος, χωρίς να διακυβεύεται η αποφασιστική μας στάση.”

Τονίζοντας ότι η διαβεβαίωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας είναι απαραίτητη για τον τουρκοκυπριακό λαό, ο πρωθυπουργός Σάνερ είπε: «Είμαστε ευγνώμονες σε εσάς, τον στρατό μας, για αυτό το θέμα».

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner επεσήμανε ότι η διαδικασία Covid-19 έφερε κάποιες δυσκολίες και δήλωσε ότι αν και η τοπική μόλυνση είχε μειωθεί σε μεμονωμένους αριθμούς πριν από δύο ημέρες, βγήκε με διπλούς αριθμούς χθες, και σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι άνθρωποι ήθελαν να μην γιορτάσουν το νέο έτος σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ είπε:

«Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη σύντομη μεταβατική περίοδο μαζί. Όταν εξετάζουμε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει αξία δυόμισι. Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι θα διατηρήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων για το προσωπικό σας νέο έτος. Τους εύχομαι ένα υγιές και ειρηνικό μέλλον. “

ΟΖΟΥΡΚ

Στην ομιλία του, ο Ταγματάρχης Σέιζι Σζούρκ, Διοικητής των Τουρκοκυπριακών Ειρηνευτικών Δυνάμεων, τόνισε ότι, ως διοικητές του νησιού, επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρωθυπουργό Σανέρ, συγχαίρουν τον Πρωθυπουργό Έρσαν Σανέρ για το διορισμό του ως Πρωθυπουργός και του εύχονται επιτυχία στο νέο του καθήκον.

Ο υπολοχαγός Öztürk παρουσίασε μια πινακίδα στον Πρωθυπουργό Ersan Saner στη μνήμη της επίσκεψής τους.

Source