Ο στρατός στρατολογεί σκύλους για να τον βρει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο ινδικός στρατός εκπαιδεύει σκύλους για να ανιχνεύσει το Covid-19 στις τάξεις του μυρίζοντας ανθρώπινο ιδρώτα και ούρα.

Σκύλοι όπως κόκερ σπάνιελ και Λαμπραντόρ εκπαιδεύονται να εντοπίζουν την ασθένεια από μολυσμένα ανθρώπινα κύτταρα στις εγκαταστάσεις του Νέου Δελχί

Αρκετές χώρες σκέφτονται να χρησιμοποιούν σκύλους για την ανίχνευση του κοροναϊού στα αεροδρόμια και σε άλλους δημόσιους χώρους. Ωστόσο, η χρήση τους στις ένοπλες δυνάμεις για πρώτη φορά είναι η πρώτη στην Ινδία, δήλωσε ο συνταγματάρχης σκύλος, ο συνταγματάρχης Sureder Saini.

“Με βάση τα δεδομένα των δειγμάτων που έχουν μελετηθεί μέχρι στιγμής, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι τα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν την ασθένεια κατά περισσότερο από 95%”, δήλωσε ο Saini, ένας ανταποκριτής του Reuters.

Τουλάχιστον οκτώ σκύλοι εκπαιδεύονται για αποστολή σε στρατόπεδο διέλευσης στη βόρεια Ινδία, από όπου τα στρατεύματα μετακινούνται σε παραμεθόριες περιοχές. Τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανίχνευση της νόσου և να μειώσουν την ανάγκη για απομακρυσμένες δοκιμές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source