Ο στρατός των ΗΠΑ κατηγορεί τους Ταλιμπάν για πρόσφατες δολοφονίες στο Αφγανιστάν

Ο στρατός των ΗΠΑ κατηγορεί τους Ταλιμπάν για πρόσφατες δολοφονίες στο Αφγανιστάν

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων των ΗΠΑ (USFOR-A) στο Αφγανιστάν, συνταγματάρχης Sonny Leggett, μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, λέγοντας: “Οι επιθέσεις και οι δολοφονίες των Ταλιμπάν που στοχεύουν κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφους πρέπει να σταματήσουν για να επικρατήσει η ειρήνη”.

Ο στρατός των ΗΠΑ κατηγορεί τους Ταλιμπάν για πρόσφατες δολοφονίες στο Αφγανιστάν

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων των ΗΠΑ (USFOR-A) στο Αφγανιστάν, ο συνταγματάρχης Sonny Leggett, μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, λέγοντας: “Οι επιθέσεις και οι δολοφονίες των Ταλιμπάν που στοχεύουν κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφους πρέπει να σταματήσουν για να επικρατήσει η ειρήνη”.

Ο Leggett τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αφγανικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν επιθέσεις Ταλιμπάν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα έχει δει μια σειρά δολοφονιών που στοχεύουν σε εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, πολιτικών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν και ο Daesh ανέλαβε την ευθύνη για ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις, οι Αφγανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Ταλιμπάν για τις επιθέσεις. Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν λάβει θέση επί του θέματος μέχρι τώρα.

Παρά τις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, από τον Σεπτέμβριο, η βία έχει κλιμακωθεί στην πρωτεύουσα Καμπούλ και σε πολλές περιοχές τους τελευταίους μήνες.

“Οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν περισσότερες από 18.000 επιθέσεις το 2020”, δήλωσε ο Ahmed Ziya Serrac, Αρχηγός Πληροφοριών του Αφγανιστάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές αυτήν την εβδομάδα.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source