“Ο στόχος είναι να εμβολιαστεί το 80 τοις εκατό των ατόμων με 500 χιλιάδες εμβόλια”

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner, στοχεύει να παρασχεθεί από την Τουρκία 500 χιλιάδες πάνω από τους ανθρώπους τουλάχιστον 80 τοις εκατό εμβολιασμένων για να διασφαλιστεί ότι «Ωστόσο, ο αγώνας ενάντια στην επιδημία μέχρι εκείνο το σημείο πρέπει να συνεχίσουμε εντατικά και αποτελεσματικά», είπε.

Ο Saner ζήτησε να ληφθούν σχολαστικά οι αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου των Λοιμωδών Νοσημάτων.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ δήλωσε ότι το ξέσπασμα του Kovid-19 επηρέασε αρνητικά όχι μόνο την υγεία, αλλά και την οικονομία, την κοινωνική ζωή και την ψυχολογία, και σημείωσε ότι για πρώτη φορά, λόγω της επιδημίας Kovid-19, έπρεπε να κλείσουν για σπίτια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός από την κάλυψη βασικών αναγκών.

Στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά, ο Πρωθυπουργός Σανέρ δήλωσε ότι για πρώτη φορά, ο Τουρκοκύπριος λαός απομακρύνθηκε από σχολεία, χώρους εργασίας και τους συγγενείς τους, η οικονομία συρρικνώθηκε και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό αυξήθηκε.

“ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ”

Υποδεικνύοντας ότι έχουν συμβάλει στο μέγιστο ως κράτος για να τους επιτρέψουν να αντισταθούν σε όλους τους τομείς παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ο Saner δήλωσε ότι έχουν χρησιμοποιήσει στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες για τους υπαλλήλους του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα.

Η πατρίδα της Τουρκίας πρόκειται επίσης να μειώσει την τεράστια υποστήριξη στο ελάχιστο των αρνητικών επιπτώσεων της επιδημίας, ξεσπώντας έναν επιτυχημένο τρόπο καταπολέμησης και σημείωσε ότι σημαντικά βήματα για τη διόρθωση των ελλείψεων στον τομέα της υγείας Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα 100 ημερών στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης ολοκληρώθηκε.

Η Saner συνέχισε ως εξής:

«Ως κυβέρνηση, αυτό θα γίνει για το νοσοκομείο μας να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση στους ανθρώπους μας. Παρέχουμε την πλήρη υποστήριξη και συμβολή 500 κλινών Motherland Turkey στην κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Εγκρίναμε το σχέδιο νόμου για την κατασκευή του σχετικού νοσοκομείου στο Συμβούλιο Υπουργών μας και το στείλαμε στο Κοινοβούλιο μας καθώς πρόκειται για διεθνή συνθήκη.

Το εμβόλιο απομακρύνει την αμφιβολία ότι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της επιδημίας που υποβάλλεται προς όφελος των πολύτιμων ανθρώπων μας, έχετε λάβει την απαραίτητη υποστήριξη από την Τουρκία. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους μας τον εμβολιασμό 500 χιλιάδων εμβολίων στη Δημοκρατία της Τουρκίας για τη μητρική πατρίδα είναι να διασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον το 80%. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να συνεχίσουμε την καταπολέμηση της επιδημίας εντατικά και αποτελεσματικά. Επομένως, ας ακολουθήσουμε προσεκτικά τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες. Ας βοηθήσουμε το προσωπικό υγείας και την αστυνομία στο έργο τους.

“Είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στις παγκόσμιες μάχες-19”

Ως χώρα, είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον κόσμο για την καταπολέμηση του Kovid-19. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθουμε στο πρόβλημα αυτής της επιδημίας με το εμβόλιο, αλλά ας μην διαταράξουμε το θετικό περιβάλλον που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, χωρίς να διακυβεύεται η αποφασιστική στάση μας καθώς πλησιάζει στο τέλος. Όλες οι αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα είναι για την υγεία του λαού μας. Κανείς δεν πρέπει να μας επικρίνει για τη λήψη ή την αλλαγή αποφάσεων συχνά. Όλος ο κόσμος πρέπει να αλλάζει συχνά αποφάσεις ενώ παλεύει με τον Kovid-19. Επειδή, από τη μία πλευρά, υπάρχει ανάγκη ανοίγματος για την οικονομία, αυτό προσπαθεί να γίνει, αλλά από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται με το άνοιγμα και κλείνει ξανά.

Καθώς οι δραστηριότητες εμβολιασμού αυξάνονται στον κόσμο, αυτά τα προβλήματα θα μειωθούν και θα προωθήσουμε γρήγορα την οικονομία μας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αντιπρόεδρος κ. Fuat Oktay η επίσκεψή μου στην Άγκυρα στις 23 Δεκεμβρίου για άλλη μια φορά ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην οικονομική μας ανάπτυξη, έχουμε δηλώσει με σαφήνεια. Τους ευχαριστώ ξανά. Η πατρίδα της Τουρκίας, η ολοκλήρωση του δρόμου μας, η ολοκλήρωση του αεροδρομίου Ercan, και στη συνέχεια νερό από την ΤΔΒΚ προς την Τουρκία για την ανάγκη για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο έχει ήδη αποφασίσει να κάνει. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Πρέπει να θεσπίσουμε νόμους που θα ανοίξουν το δρόμο για τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές μας. Πρέπει να υπερβούμε την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του κοινού. “

“ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΟΥΝ”

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner δήλωσε ότι ορισμένα προβλήματα έκαναν το κοινό να σκεφτεί και να αναστατωθεί και ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί έτσι, και ότι λυπούταν ιδιαίτερα για την αποτυχία της ευημερίας και της ποιότητας ζωής να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, την αποτυχία επίτευξης σταθερής ανάπτυξης και την αποτυχία ρύθμισης των συνθηκών απασχόλησης των νέων.

Η Saner, όλα αυτά τα διορθωτικά, αποτελεσματικά και ομαλά συστήματα, οι κυβερνήσεις, που κάνουν τις σωστές ενέργειες σε συνεργασία με τη μητρική πατρίδα της Τουρκίας, θα παραμείνουν πίσω από αυτά τα προβλήματα, είπε.

Ο Saner δήλωσε στο μήνυμά του τα εξής:

«Πιστέψτε ότι είναι δυνατό να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες συνεργαζόμενοι, αξιολογώντας τις διαφορετικές απόψεις μας ως πλούτο. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε, φτάνοντας στο σημείο ενός λαού που έχει ένα κράτος με τον αγώνα μας για ελευθερία και ύπαρξη από το σημείο μιας εξαφανισμένης κοινότητας.

Δεν είναι σωστό να συνδέσουμε τη λύση των προβλημάτων στη χώρα με το Κυπριακό. Αυτό μας οδηγεί σε απλότητα και λάθος. Υπάρχουν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματά μας και θα αποκαλύψουμε αυτές τις λύσεις και θα τις επιτύχουμε μαζί. “

“ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΖΗΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ”

Ο πρωθυπουργός Σάνερ άγγιξε επίσης το Κυπριακό στο μήνυμά του και
Σημείωσε ότι έχει εισέλθει μια νέα εποχή με τις προεδρικές εκλογές.

Ο Saner είπε: «Ως η ΤΔΒΚ, έχουμε ενημερώσει επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα σχετικά μέρη ότι είμαστε υπέρ μιας λύσης δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας» και κάναμε την ακόλουθη εκτίμηση σχετικά με τις επιπτώσεις αυτού στο νότο:

«Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν γίνει πολύ σημαντικές εξελίξεις στην ελληνική πλευρά τις τελευταίες ημέρες. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατέστησε σαφές ότι ο Πρόεδρος της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, Νίκος Αναστασιάδης, του είπε ότι ήταν υπέρ μιας λύσης δύο κρατών. Παρά την έντονη κριτική των αντιπάλων του, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κόμματος του ΑΚΕΛ, ο Αναστασιάδης κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο ότι παρεξηγήθηκε, αλλά είναι σαφές ότι η λύση των δύο κρατών βρίσκεται πλέον στην ημερήσια διάταξη της ελληνικής πλευράς.

Εάν είμαστε αποφασισμένοι στη στάση μας και ενεργούμε μαζί, είναι βέβαιο ότι θα επιτύχουμε να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας στον κόσμο. «Το Maras δεν μπορεί να ανοίξει», πίστευε ότι ανοίξαμε με την περιφραγμένη περιοχή της Βασιλικής, τη μητρική πατρίδα της Τουρκίας. «Το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να σας καλέσουν», είπε με την πατρίδα που αναζητά η Τουρκία. Καθώς ακολουθούμε μια ενεργή πολιτική στην εξωτερική πολιτική, η δύναμή μας να καταχωρίζουμε τα δικαιώματα και το νόμο σας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Θα διατηρήσουμε αυτήν την αποφασιστικότητα τα επόμενα χρόνια. “

“ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ”

Ο πρωθυπουργός Σανέρ επιθυμούσε οι Έλληνες γείτονες να δουν τα γεγονότα και να πραγματοποιήσουν την αναμενόμενη συμφωνία για την Κύπρο με μια συνθήκη.

«Αυτή είναι η πιο αγνή επιθυμία μας. Θέλουμε ειλικρινά η Κύπρος να αποτελέσει παράδειγμα για την περιοχή μας και ολόκληρο τον κόσμο ως νησί της ειρήνης, της ηρεμίας και του πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο », δήλωσε ο Saner. τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί πρώτα την υγεία στο κοινό, είπε: «Ελπίζω ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά που θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό και πάλι, θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε με άνεση και όμορφη αγκαλιά και να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον. Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, συγχαίρω όλους εσάς για το νέο έτος, και σας προσφέρω τη βαθύτερη αγάπη και σεβασμό μου. ” συμπληρώθηκε με δηλώσεις.

.Source