Ο στόχος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για «200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις πρώτες 100 ημέρες»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο Κορωνοϊός προέβη σε αξιολογήσεις σχετικά με την τελευταία κατάσταση στις επιδημίες και τις μελέτες εμβολίων.

Υπενθυμίζοντας ότι υποσχέθηκε 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά τις πρώτες 100 ημέρες του καθήκοντός του πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Μπάιντεν είπε, “Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Ωστόσο, επιτύχαμε αυτόν τον στόχο την 58η ημέρα.”

Δηλώνοντας ότι αργότερα ενημέρωσαν τους στόχους του εμβολίου τους σε 200 εκατομμύρια δόσεις τις πρώτες 100 ημέρες, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι θα είχαν επιτύχει αυτόν τον στόχο εντός αυτής της εβδομάδας, πραγματοποιώντας αυτό νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τονίζοντας ότι τα εμβόλια έχουν σώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ο Μπάιντεν είπε, “Είμαι περήφανος για την προσπάθεια της κυβέρνησής μου να εμβολιάσει τους Αμερικανούς. Αλλά μάλλον, είμαι περήφανος για την προσπάθεια του αμερικανικού λαού.” είπε.

“ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ”

Σημειώνοντας ότι τώρα βρίσκονται σε μια νέα φάση εμβολιασμού, ο Μπάιντεν είπε, “Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όλοι οι άνω των 16 ετών έχουν το δικαίωμα εμβολιασμού. Θέλουμε να φτάσουμε και να εμβολιάσουμε όλους.” είπε.

Σημειώνοντας ότι πολλοί ενήλικες είναι πρόθυμοι για εμβολιασμό, αλλά ο νεαρός πληθυσμός μπορεί να πιστεύει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος, ο Μπάιντεν τόνισε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τις κοινότητές τους.

Ο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι έθεσε το στόχο για κανονικοποίηση στις 4 Ιουλίου, την ημέρα της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. “Στις 4 Ιουλίου Κορωνοϊός“Έχουμε να κάνουμε το Μάιο και τον Ιούνιο μέχρι να γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας”.

Μπάιντεν, Κορωνοϊός Όταν ρωτήθηκε για τα σχέδιά τους να μοιραστούν το εμβόλιο με άλλες χώρες, “Μίλησα στο Καναδά πρωθυπουργό Justin Trudeau πριν από 1,5 ώρα στο τηλέφωνο. Τους δώσαμε βοήθεια για εμβόλια, θα κάνουμε λίγο περισσότερα. Πιστεύω ότι υπάρχουν χώρες Κεντρική Αμερική όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Αλλά αυτό απαιτεί μια διαδικασία. ” μίλησε.

.Source