Ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 107 εκατομμύρια 600 χιλιάδες

Νέος τύπος Κορωνοϊός Ο αριθμός των περιπτώσεων υπερέβη τα 27 εκατομμύρια 817 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 10 εκατομμύρια 870 χιλιάδες στην Ινδία, 9 εκατομμύρια 612 χιλιάδες στη Βραζιλία και 4 εκατομμύρια 12 χιλιάδες στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με ανώτερα στελέχη των κορυφαίων εταιρειών της χώρας για να συζητήσουν το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επιπτώσεις της επιδημίας.

Στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας, αναφέρθηκε ότι ο κρατούμενος που περιμένει την εκτέλεση της θανατικής ποινής πέθανε λόγω του Kovid-19, ενώ μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ένας στους 3 ανθρώπους στη χώρα δεν ήθελε να να εμβολιαστείτε.

Αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο άρχισε να παράγεται στη Γερμανία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ Μειώθηκε κατά 9% το 2020 λόγω της επίδρασης του κοροναβίρου

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (UNCTAD) ανέφερε ότι το παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκε κατά 9% το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, λόγω των επιπτώσεων της επιδημίας.

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι οι τρόμοι, η ανορεξία, ο πονοκέφαλος και ο μυϊκός πόνος μπορεί να συγκαταλέγονται στα συμπτώματα του Kovid-19, ενώ ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι η απαγόρευση των διακοπών θα συνεχιστεί εκτός της χώρας έως ότου όλοι έχουν το εμβόλιο Kovid-19 .

Ο αγώνας Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου στους 16 τελευταίους γύρους του Champions League, θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, λόγω των μέτρων που έλαβε ο Ισπανός. κυβέρνηση κατά της επιδημίας.

Αναφέρθηκε ότι ο Kovid-19 συναντήθηκε στην Αγγλία σε 3 άτομα στην Κροατία.

Στο Μαυροβούνιο, καθώς οι περιπτώσεις αυξήθηκαν ξανά πρόσφατα, αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα υφιστάμενα επιδημικά μέτρα. Ανακοινώθηκε ότι οι περιορισμοί της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα εφαρμοστούν μεταξύ 21.00-05.00 ωρών, ενώ η υπεραστική μεταφορά απαγορεύτηκε επίσης τα σαββατοκύριακα.

Χάρη στον εμβολιασμό καραντίνας στο Ισραήλ για περισσότερο από ένα μήνα, έχει σημειωθεί ότι τα περιστατικά Kovid-19 έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η Κίνα κάλεσε αυτήν τη χώρα να επιτρέψει σε μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων όπως η αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία επισκέφθηκε την πόλη Wuhan, όπου εμφανίστηκε η επιδημία, για να διερευνήσει την προέλευση του Kovid-19, να διεξαγάγει έρευνες στις ΗΠΑ .

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΟΥ συνέστησε να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο Kovid-19 που αναπτύχθηκε από την Oxford-AstraZeneca σε ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων άνω των 65 ετών.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ OXFORD-ASTRAZENECA

Στο Περού χθες, η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm ΚορωνοϊόςΈφτασε η πρώτη αποστολή 300 χιλιάδων δόσεων του εμβολίου που αναπτύχθηκε κατά της Τουρκίας. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Arzobispo Loayza στη Λίμα, την πρωτεύουσα, ο Δρ. Έτσι, ο Josef Vallejos καταγράφηκε ως “το πρώτο άτομο στη χώρα που έλαβε το εμβόλιο Kovid-19”.

Ο πρόεδρος του Περού Francisco Sagasti έλαβε επίσης το εμβόλιο Kovid-19.

Οι χώρες του Ειρηνικού καλωσορίζουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά (Εαρινό Φεστιβάλ) με άγχος να αυξήσουν την επιδημία. Οι Κινέζοι που ζουν σε χώρες όπως η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Ινδονησία, ειδικά στην Κίνα, θα αφήσουν πίσω το Έτος του Αρουραίου στις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το παραδοσιακό σεληνιακό ημερολόγιο 12 ζώων και θα μπουν στο Έτος του Βόδι με τον Κοβίντ -19 περιορισμοί.

Στην Καμπότζη, ο εμβολιασμός μεγάλων μαζών ξεκίνησε με 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου Kovid-19 που χορηγήθηκαν από την Κίνα.

COVID-19 ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΑΝΜΑΡ

Η πολιτική ανυπακοή που ξεκίνησε από γιατρούς και επαγγελματίες υγείας μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ προκάλεσε τη διακοπή των τεστ Kovid-19 και την κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου της Κιργιζίας μειώθηκε κατά 19 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το 2020, όταν ξεκίνησε η επιδημία και εφαρμόστηκαν μέτρα.

Στη Γκάνα, αναφέρθηκε ότι ο Kovid-19 εντοπίστηκε σε δεκάδες βουλευτές και υπαλλήλους της Συνέλευσης. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Alban Bagbin δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 2 Μαρτίου για μελέτες απολύμανσης μετά την αντιμετώπιση του Kovid-19 σε 17 βουλευτές και 151 υπαλλήλους της Συνέλευσης.

Η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, η οποία αναστέλλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου Kovid-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, θα χρησιμοποιήσει εμβόλια που παράγονται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson στις μελέτες εμβολιασμού πρώτης φάσης.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι η Oxford-AstraZeneca ενέκρινε το εμβόλιο Kovid-19 για όλους τους ενήλικες. Το Τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε δύο πλήρεις δόσεις AstraZeneca με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία παρέχει περαιτέρω δεδομένα σχετικά με τις κλινικές δοκιμές φάσης 3 σε ενήλικες άνω των 18 ετών.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ CORONAVIRUS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

Στο Τατζικιστάν, η υπόθεση Kovid-19 δεν εντοπίστηκε τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, στο Τατζικιστάν, όπου η επιδημία παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2020, εντοπίστηκαν 3 περιπτώσεις στις 10 Ιανουαρίου, ενώ δεν έχουν βρεθεί νέα κρούσματα από αυτήν την ημερομηνία.

Έχει αναφερθεί ότι από τις 14 Φεβρουαρίου, οι εμπορικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, μετά τα μέτρα Kovid-19 μέσω της πύλης των συνόρων του Abu Semra.

ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΥΝΟΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ 35 ΧΙΛΙΑ

Συνολικά 34 χιλιάδες 991 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο.

32 χιλιάδες 72 εντοπίστηκαν στη Νότια Κύπρο Κορωνοϊός υπόθεση. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 217 …

Στην ΤΔΒΚ, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τις 2.000 919, ενώ ο αριθμός των θανάτων ήταν 16 …

.Source