Ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 112 εκατομμύρια

Ο αριθμός των περιπτώσεων ανήλθε σε 28 εκατομμύρια 771 χιλιάδες στις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια 9 χιλιάδες στην Ινδία, 10 εκατομμύρια 168 χιλιάδες στη Βραζιλία και 4 εκατομμύρια 177 χιλιάδες στη Ρωσία.

Ενώ η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε κατά 10,8% το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ειδικά με τη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών λόγω της επιδημίας, ο Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier ζήτησε τη δίκαιη διανομή εμβολίων Kovid-19 στον κόσμο ως μέρος της καταπολέμησης της επιδημίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η καραντίνα που εφαρμόζεται λόγω της επιδημίας θα απομακρυνθεί σταδιακά από τις 8 Μαρτίου, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των περιπτώσεων και τον εμβολιασμό.

Περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Ο Hans Kluge είπε ότι η επιδημία θα τελειώσει στις αρχές του 2022.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Michelle Bachelet δήλωσε ότι η επιδημία έφερε στο φως τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τις διακρίσεις και έδειξε πόσο σοβαρή είναι η παραμέληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θέτει σε κίνδυνο τις κοινωνίες και δήλωσε ότι πρέπει να εξαλειφθούν όλες οι μορφές διακρίσεων.

Η Crystalina Georgieva, Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τόνισε ότι η πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη είναι αρκετά αβέβαιη και παράτυπη λόγω της επιδημίας και δήλωσε ότι αυτό προκάλεσε ανισότητα τόσο μεταξύ χωρών όσο και εντός χωρών.

Στην Σκωτία, Κορωνοϊός Έχει διαπιστωθεί ότι η ασθένειά του μείωσε σημαντικά τις νοσηλείες. Κατά συνέπεια, την τέταρτη εβδομάδα μετά την πρώτη δόση, προσδιορίστηκε ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 85% και το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca κατά 94%.

Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), κράτη μέλη ΚορωνοϊόςΚάλεσε να εγκρίνει την απόφαση για αύξηση του κεφαλαίου που απαιτείται για την έναρξη του προγράμματος διάσωσης που ετοίμασαν για την καταπολέμηση των οικονομικών συνεπειών της Τουρκίας.

15 εκατομμύρια δόσεις από την Ουκρανία, εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax με έδρα τις ΗΠΑ Κορωνοϊός θα πάρει την αγάπη.

Στη Σερβία, ΚορωνοϊόςΕνώ ο αριθμός των ατόμων στους οποίους χορηγήθηκε η πρώτη δόση έφτασε τα 1 εκατομμύρια 230 χιλιάδες, αναφέρθηκε ότι 428 χιλιάδες από αυτούς έλαβαν επίσης τη δεύτερη δόση.

Κατά την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, από τους 5.800 μαθητές που σπουδάζουν στην Ιαπωνία, Κορωνοϊός Αποδείχθηκε ότι διέκοψε την εκπαίδευσή του ή είχε εγκαταλείψει το σχολείο λόγω αυτής.

Στο Χονγκ Κονγκ Ειδική Διοικητική Περιοχή της Κίνας και της Γάζας ΚορωνοϊόςΞεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του e.

Αναφέρθηκε ότι τα τεστ Kovid-19 που έγιναν στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ömer Mervan και στον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Nevin Cami στην Αίγυπτο ήταν θετικά.

Το Ιράν σταμάτησε επίσης τη διέλευση επιβατών από την 8η συνοριακή πύλη προς το Ιράκ στην επαρχία του Ιλάμ, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του μεταλλαγμένου ιού μετά την αύξηση των περιπτώσεων.

Κυβέρνηση στη Ρουάντα, Κορωνοϊός Αποφάσισε να συνεχίσει την εκπαίδευση αφού χαλαρώθηκαν οι περιορισμοί.

Ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης (OHAL) που κηρύχθηκε για την πρόληψη της επιδημίας στην Ταϊλάνδη παρατείνεται έως το τέλος του επόμενου μήνα, ορισμένα Κορωνοϊός Έχει ανακοινωθεί ότι τα μέτρα θα μειωθούν. Έτσι, ενώ τα μέτρα για την άφιξη τουριστών στη χώρα θα μειωθούν, η υποχρεωτική απομόνωση 2 εβδομάδων και η αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεων θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΥΠΕΡΒΛΗΜΕΝΩΝ

Συνολικά 36 χιλιάδες 623 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο.

33 χιλιάδες 391 εντοπίστηκαν στη Νότια Κύπρο Κορωνοϊός υπόθεση. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι 230 …

Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην ΤΔΒΚ έφτασε τις 3.000 232, ο αριθμός των θανάτων ήταν 23 …

.Source